Home ΚοινωνίαΣάμος Κλειστά 5 Νηπιαγωγεία στη Σάμο

Κλειστά 5 Νηπιαγωγεία στη Σάμο

by ikariaki.gr
12 views

νηπιαγωγείοΗ σφοδρή επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες η Α/βάθμια εκπαίδευση είναι άνευ προηγουμένου: η κυβέρνηση, προσπαθώντας να καλύψει τα κενά που αφήνουν οι απολύσεις των χιλιάδων αναπληρωτών και οι μηδενικοί διορισμοί, «κλέβει» το εκπαιδευτικό προσωπικό που κάλυπτε σημαντικότατες υποστηρικτικές δομές όπως τα Ολοήμερα τμήματα και τα τμήματα Ένταξης, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, κλείνει μικρά σχολεία και νηπιαγωγεία και συγχωνεύει σχολεία ή και τμήματα δημιουργώντας χιλιάδες κατασκευασμένες υπεραριθμίες που οδηγούν τους εκπαιδευτικούς στην ομηρία των υποχρεωτικών μετακινήσεων αλλά και τους μαθητές (και τους γονείς τους) στην αγωνία και την ανασφάλεια για το μέλλον τους στην εκπαίδευση. Η διαθεσιμότητα, η κινητικότητα και οι απολύσεις χτυπάνε την πόρτα μας.

Όλα αυτά καταστρατηγούν όλο το θεσμικό πλαίσιο του δημόσιου δωρεάν σχολείου και των υποστηρικτικών δομών του και μάλιστα, στην περίπτωση των νησιών μας, χωρίς να υπολογίζουν τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των παραμεθόριων -πόσο μάλλον νησιωτικών- περιοχών, αφήνοντας στο έλεος γονείς και μαθητές και στερώντας σε πολλούς από αυτούς το δικαίωμα στη δωρεάν εκπαίδευση.

Μια τέτοια απόφαση είναι και αυτή του Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, που έκλεισε χωρίς προειδοποίηση 5 Νηπιαγωγεία του νησιού (Πύργου, Παγώνδα, Υδρούσας, Λέκας και Κουμεΐκων) την Παρασκευή, 20/9, αφήνοντας δεκάδες νήπια και προνήπια εκτός δημόσιου σχολείου και προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στις οικογένειές τους.

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου καταγγέλλει την απόφαση αυτή του Δ/ντή Εκπαίδευσης και κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, 23/9 (11.00-14.00) με ταυτόχρονη συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου στις 12.00.

Το «γράμμα του νόμου» δεν είναι αρκετή δικαιολογία για να «εξαφανίσουμε» την ελληνική επαρχία και τα μικρά χωριά της (και γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει η ύπαρξη των σχολείων για την παραμονή των οικογενειών σ΄ αυτή), εκτός αν θεωρήσουμε ότι η διάλυση του κοινωνικού ιστού και η επιστροφή σε φαινόμενα μετανάστευσης τύπου ’60 είναι αυτό που πραγματικά εκφράζει την έννοια της «ανάκαμψης» του 2013…

 

Καλούμε το Δ/ντή Εκπαίδευσης να αναλογιστεί τις συνέπειες της απόφασής του και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να έρθει το προσωπικό που χρειάζεται για να λειτουργήσουν άμεσα οι σχολικές μονάδες.

Καλούμε όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς στην παράσταση διαμαρτυρίας της Δευτέρας στο Βαθύ.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΑΞΗΣ

banner

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Γεφυράκι Σάμου, Τ.Κ. 83100 (Τηλ. 2273023900-79968,6977871532)

                        Σάμος 23 Σεπτεμβρίου 2013              Αρ. Πρωτ. : 102

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογός μας έλαβε την 22 Σεπ 2013 δύο έγγραφα αγωνίας από τους Συλλόγους Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Σάμου καθώς και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Λέκας που αφορούσαν σε κλείσιμο πέντε νηπιαγωγείων στο Νομό (Πύργου, Υδρούσας, Λέκας, Παγώνδα και Κουμέΐκων) καθώς και την απόφασή τους για διαμαρτυρίες – κατάληψη του Δημοτικού σχολείου Λέκας από 23 Σεπ. 2013.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας καταγγέλει την εντολοδόχο της κυβέρ-νησης Διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου που προέβη στο κλείσιμο των πέντε νηπιαγωγείων του νομού και απαιτεί την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που πλήττει για μια ακόμη φορά βάναυσα την ακριτική οικογένεια ενώ συμπαρίσταται πλήρως στις ανωτέρω αποφάσεις των συλλόγων.

Ας μας απαντήσει κάποιος που αύριο θα μοιράζει υποσχέσεις για άγρα ψήφων στα χωριά που πλήττονται επί του παρόντος, αν επιθυμεί την απαξίωση της Ελληνικής υπαίθρου ή αν όλες οι εν λόγω ενέργειες γίνονται για να επιτευχθεί η διατυμπανίζουσα «ανάπτυξη».

Συνημμένα υποβάλλονται τα κοινοποιηθέντα σε εμάς έγγραφα.

             

                                                                        Με σεβασμό

                                                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                         Ο                                                                 Ο

                ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

               Ιωάννης Βούρος                                          Απόστολος Γ. Τσιώλης


img006

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue