Home ΚοινωνίαΠολιτική ΚΚΕ: Μετακίνηση Παιδιάτρου από την Ικαρία και την παρέμβαση υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ: Μετακίνηση Παιδιάτρου από την Ικαρία και την παρέμβαση υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ

by ikariaki.gr
91 views

ΚΚΕ ΤΕ Ικαρίας-Φούρνων

7 Μαρτίου 2023

Σχετικά με το θέμα της παιδιάτρου στην Ικαρία και την Σάμο και την παρέμβαση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό.

Με προφορική εντολή της 2ης ΥΠΕ σχεδιάζεται να μετακινούνται εκ περιτροπής και οι 2 παιδίατροι του νοσοκομείου Ικαρίας (μέχρι πριν λίγες βδομάδες ήταν μια και ο λαός της Ικαρίας σωστά ήταν ξεσηκωμένος) στο νοσοκομείο της Σάμου, που μένει χωρίς παιδίατρο!!!!

Η σημερινή κινητοποίηση που μπλοκάρισε προς το παρόν το σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, κάτω από την σθεναρή πίεση γονέων, υγειονομικών και εργαζομένων προς την 2η ΥΠΕ, δείχνει τον δρόμο για την συνεχεία.

Προσπερνώντας το θαυμασμό στο timing που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Ν.Δ (πριν λίγες μέρες η κ. Γκάγκα ανακοινώσε με καμάρι 5 προσλήψεις γιατρών στο νοσοκομείο Σάμου), βλέπουμε ότι η υγεία στα νησιά μας για μια ακόμα φορά αντιμετωπίζεται με μπαλώματα: σήμερα η παιδίατρος, πιο πριν η αναισθησιολόγος που έκανε για μια βδομάδα το αντίθετο δρομολόγιο κλπ.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι ανεκτή!

Τεράστια προβλήματα στα νοσοκομεία από την πολιτική των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

H κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας γενικά αλλά και στα νησιά μας, προσθέτει ακόμα περισσότερους λόγους για την ενίσχυση του ΚΚΕ, που πρωταγωνιστεί σε κάθε μάχη για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των άλλων δομών υγείας, για να μπορεί ο λαός να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε σύγχρονες, αναβαθμισμένες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας.

Π.χ στη Σάμο υπάρχουν καλυμμένες 38 από τις 76 θέσεις του οργανογράμματος (που είναι πεπαλαιωμένο), λείπουν πάνω από 40 νοσηλευτές, δεν λειτουργεί το ακτινολογικό μηχάνημα, για δε μαγνητική δεν το συζητάμε καν, είναι ανέκδοτο. Αντίστοιχη κατάσταση σε κενά και ελλείψεις υπάρχουν στο νοσοκομείο Ικαρίας.

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ έχουν διαχρονικές ευθύνες για την σημερινή τραγική κατάσταση, για τη λογική του «πάμε και ότι βγει» που υπάρχει και στα δημόσια νοσοκομεία.

banner

Είναι αυτή η αντιλαϊκή «σκυταλοδρομία» από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, που πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, για να καταψηφιστούν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μαζί με τα κόμματα – συμπληρώματά τους, αφού δείχνει στην πράξη ότι η στρατηγική της εμπορευματοποίησης, της ενίσχυσης των ομίλων της Υγείας και της «εξοικονόμησης πόρων», της συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής τους. Γιατί σε αυτή τη γραμμή ταυτίζονται, γιατί όλοι αρνούνται τη γραμμή που πρεσβεύει το ΚΚΕ και μιλά για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Επιγραμματικά τα πεπραγμένα της ΝΔ

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία σε απίστευτο χάλι, έχει οδηγήσει στην απαξίωση την ΠΦΥ.

  • Στο «νέο ΕΣΥ» εκτός από τις Συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, περιλαμβάνει τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών. Κριτήριο σε αυτό είναι η «χιλιομετρική απόσταση» μεταξύ τους (άσχετα αν μεσολαβεί θάλασσα), συνεχίζοντας στον δρόμο των «λουκέτων» των νοσοκομείων. Κατά καιρούς, στο στόχαστρο της κυβερνητικής προπαγάνδας, ως «αχρείαστα νοσοκομεία» βρέθηκαν μέσα στην 4ετία πολλά νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και της Ικαρίας.

  • Ενώ, δεν έχουν γλιτώσει ούτε τα παιδιατρικά, με τελευταίο επεισόδιο την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του παιδοογκολογικού στο Παίδων «Αγία Σοφία», στο όνομα το να υπάρχουν χορηγοί για να λειτουργεί καλύτερα!!!!!

  • Έχει μειώσει κι άλλο τη λειψή χρηματοδότηση των νοσοκομείων ενώ για την ΠΦΥ έδωσε «λύση» με την εκβιαστική σύνδεση με τον «προσωπικό γιατρό» που πρακτικά θα λειτουργεί ως κόφτης για ιατρικές πράξεις.

  • Παράλληλα, η ΝΔ νομοθέτησε τα απογευματινά – επί πληρωμή – χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, προσαρμόζοντας παραπέρα τα δημόσια νοσοκομεία στην επιχειρηματική λειτουργία τους, ενεργοποιώντας παλαιότερο νόμο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο είχε «ξεχάσει» να καταργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ο δε πιο πρόσφατος νόμος, για τη «δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις» που σήκωσε στο πόδι σύσσωμους τους υγειονομικούς και εκατοντάδες εργατικά σωματεία (και που υπερασπίστηκε με σθένος στη βουλή ο βουλευτής του νομού Σάμου), στην πράξη μετατρέπει τα νοσοκομεία σε «κόμβους» διανομής πελατείας στους ιδιωτικούς ομίλους.

Επιγραμματικά τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ

Και ενώ βιώνουμε όλα αυτά, έρχεται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρδαρός Σταμάτης που έχει χρηματίσει Αν. γραμματέας στο υπουργείο υγείας που μας καλεί «Ενιαίο το μέτωπο για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης στα νησιά μας»!!!!

  • Μας καλεί σε ενιαίο μέτωπο ο ΣΥΡΙΖΑ που διατρανώνει ότι υπερασπίζεται τη «συνύπαρξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα», τον «συμπληρωματικό ρόλο» των ιδιωτών στο κατά τ’ άλλα ρημαγμένο από την υποχρηματοδότηση «δημόσιο σύστημα Υγείας».

  • Μας καλεί σε υπεράσπιση της δημόσιας υγείας το στέλεχος του υπουργείου υγείας, όταν επί θητείας του ο ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε το πρώτο νοσοκομείο Α.Ε στη Σαντορίνη!

  • Μας καλεί σε μέτωπο αυτός που επί θητείας του στο υπουργείο περικόπηκε η χρηματοδότηση στον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που τα παιδιά τους έκαναν εργοθεραπείες, λογοθεραπείες κλπ να φτάνουν σε απόγνωση αφού δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα έξοδα.

  • Μας καλούν σε μέτωπο ενάντια στο Μητσοτάκη αυτοί που κατά τη διάρκεια της πανδημίας έλεγαν «θα λογαριαστούμε μετά» στη συνέχεια πρότειναν υπουργό κοινής αποδοχής στο Υπουργείο Υγείας! Προφανώς τα έβλεπαν όλα καλώς καμωμένα στην κυβερνητική πολιτική του Μητσοτάκη!

Αλήθεια ποιος είναι το μικρότερο κακό;

Με βάση την πείρα μας λέμε ότι αρκετά μας έσωσαν και οι δυο, δε θα πάρουμε!!!!

Με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή της πάλης για την υγεία του λαού

Για όλα αυτά τα ζητήματα το ΚΚΕ έκανε δεκάδες παρεμβάσεις, όπως και για τα προβλήματα που αφορούν το νομό μας, π.χ η πρόσληψη παιδίατρων και στα δυο νοσοκομεία του νομού μας. Και τις έκανε χωρίς να υπάρχει κομμουνιστής βουλευτής στο νομό. (Φανταστείτε να είχε…..)

Ο λαός της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων έχει πείρα και επίγνωση του τι συμβαίνει, δεν τρώει κουτόχορτο. Σωτήρες δεν υπάρχουν.

Ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής αυτής της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα και την πρόληψη ως κόστος. Με το ΚΚΕ ισχυρό βαδίζει αυτό το δρόμο!

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue