Home ΑθλητισμόςΠοδόσφαιρο ΚΚΕ-ΚΝΕ Ικαρίας για τον ερασιτεχνικό σωματειακό αθλητισμό

ΚΚΕ-ΚΝΕ Ικαρίας για τον ερασιτεχνικό σωματειακό αθλητισμό

by ikariaki.gr
4 views

ΚΚΕΗ Κ.Ο. Ικαρίας του Κ.Κ.Ε & το Ν.Σ της Κ.Ν.Ε συγχαίρουν το ποδοσφαιρικό τμήμα του Π.Α.Σ ΙΚΑΡΟΣ για την κατάκτηση του τίτλου στον τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών Σάμου, για το 2013. Άξιες συγχαρητηρίων είναι επίσης οι προσπάθειες του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Π.Α.Σ ΙΚΑΡΟΣ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Σάμου, αλλά και όλων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται υπό αντίξοες συνθήκες στα νησιά μας.

banner

Η τρικομματική κυβέρνηση οδηγεί συνειδητά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είτε στη συρρίκνωση ή/και στο κλείσιμο, είτε στην αύξηση της ανταποδοτικότητας, είτε στην πλήρη υποταγή/εξάρτηση από χορηγούς. Τα (ήδη πενιχρά) κονδύλια που διατίθενται θα μειωθούν, το 2013, ακόμα πιο πολύ: οι δαπάνες του προϋπολογισμού για τον αθλητισμό μειώθηκαν κατά 70%, και την ίδια στιγμή ο ΟΠΑΠ χρηματοδοτεί τους επιχειρηματίες των ΠΑΕ, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με άλλα λόγια τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό, της βίας, των στημένων παιχνιδιών και της ντόπας. Και ενώ ο ερασιτεχνικός αθλητισμός φυτοζωεί με ψίχουλα, έχουν δοθεί στις αθλητικές Α.Ε τεράστια ποσά μέσω ρυθμίσεων χρεών, παραχώρησης σταδίων κλπ, δηλαδή παροχές μόνο προς τους επιχειρηματίες του αθλητισμού.

Ο αθλητικός κόσμος και των νησιών μας πρέπει να πάρει θέση, στέλνοντας στον πάγκο ή ακόμα καλύτερα στην εξέδρα, τις ασκούμενες πολιτικές που οδηγούν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία στον οικονομικό μαρασμό και την διάλυση τους, που καταστρέφουν τον μαζικό και λαϊκό αθλητισμό, που ευνοούν το επιχειρηματικό κέρδος και το ντοπάρισμα, που στερούν από την πλειονότητα του λαού το δικαίωμα του να ασχοληθεί ουσιαστικά με κάτι τόσο πολύτιμο για την υγεία και την ψυχαγωγία του. Παράλληλα πρέπει να δείξει «κόκκινη κάρτα» και απομονώνοντας ρατσιστικές & φασιστικές συμπεριφορές, αποβάλλοντας από όλα τα αθλητικά σωματεία τα φασιστικά παράσιτα που χρησιμοποιούν το σάπιο αθλητισμό των επιχειρηματιών και τις ομάδες προκειμένου να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο, επιχειρώντας να βάλουν χέρι και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Λόγω της κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας των περικοπών στο χώρο του σωματειακού αθλητισμού, η πρόσβαση στον αθλητισμό και η ανάπτυξη των αθλημάτων και των αθλητικών δραστηριοτήτων στηρίζεται στο μεράκι και την αυτοθυσία των αθλητών των προπονητών, των διοικήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων, στις οικονομικές θυσίες και τις στερήσεις των εμπλεκόμενων στην λειτουργιά των σωματείων και των οικογενειών τους.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη λογική, που προωθείται, ότι ο Αθλητισμός, η φυσική άσκηση είναι «χόμπι και πολυτέλεια». Είναι προφανές ότι αν δεν καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό, αν δεν σταματήσει η σωματική άσκηση να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, η πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας δεν θα μπορέσει να γευτεί τα οφέλη από την συστηματικά οργανωμένη ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Η λύση για τα σωματεία, για τις Ομοσπονδίες , για τον κόσμο του αθλητισμού γενικότερα, δεν είναι να παλέψουν να ανέβουν «κατηγορία», αλλά να διεκδικήσουν από το ίδιο το κράτος και τους οργανισμούς τοπικής διοίκησης την κάλυψη όλων των αναγκών τους. Δεν μπορεί κριτήριο για την ενίσχυση και ανάπτυξη ενός αθλήματος να είναι αν πουλάει στην αγορά, αλλά αν μπορεί να συμβάλλει στην θωράκιση της υγείας και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, στην καλλιέργεια της άμιλλας ,στη θωράκιση της νεολαίας από μια σειρά εξαρτήσεων.


Ικαρία 2/4/2013

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue