Home ΟικονομίαΕργασία Κινητοποιήσεις Ε.Κ. Σάμου και σωματείων για την 24ωρη απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου 2019 σε Σάμο και Ικαρία

Κινητοποιήσεις Ε.Κ. Σάμου και σωματείων για την 24ωρη απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου 2019 σε Σάμο και Ικαρία

by ikariaki.gr
7 views

Σάμος, 17 Σεπτέμβρη 2019

Αριθμ. Πρωτ. 123

                                                                           Προς : Ως πίνακας αποδεκτών

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου που συνεδρίασε την Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 2019 για να συζητήσει το νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», εκτιμάει ότι το πολυνομοσχέδιο στο όνομα της ανάπτυξης «προικοδοτεί» με νέα προνόμια το κεφάλαιο, ενώ παράλληλα «σαρώνει» τους μισθούς και τα ελάχιστα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που μας έχουν απομείνει.

Αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανσαμιακής Πανεργατικής Απεργίας για το νομό Σάμου την ημέρα που το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και μετά την απόφαση του Ε.Κ.Α. και άλλων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, όρισε την ίδια ημερομηνία για την πραγματοποίηση της Απεργίας, την Τρίτη, 24 Σεπτέμβρη 2019.

 

 • Απεργούμε, διεκδικώντας να παρθεί πίσω στο σύνολό του το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο».

 

banner
 • Απεργούμε, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής με υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, υποχρεωτικές για όλους και με αυξήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

 • Απεργούμε, διεκδικώντας να μην υπάρξει καμία παρέμβαση στη λειτουργία και δράση των συνδικάτων. Λέμε ΟΧΙ στο ηλεκτρονικό μητρώο-φακέλωμα και στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που καταργούν ζωντανές συλλογικές διαδικασίες και τις ίδιες τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, βάζουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στη δράση των συνδικάτων και τις κινητοποιήσεις τους. Ανοίγουν το δρόμο  για να φτάνουν προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων στην εργοδοσία και για ακόμα μεγαλύτερες νοθείες στις εκλογές των συνδικάτων.

 

Για τη Διοίκηση

 

Η Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

 

Βασιλική Βρυνιώτη                    Μανώλης Νεοφώτιστος

 

Σάμος, 18 Σεπτέμβρη 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΑΜΟΣ: 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, στο Βαθύ

ΙΚΑΡΙΑ: 12 το μεσημέρι στην Πλ. Ευδήλου

 

Με μαζικές εξορμήσεις με μεγάφωνα και ανακοινώσεις, στους εμπορικούς δρόμους και στις πλατείες σε Καρλόβασι και Βαθύ την Τρίτη, με περιοδείες σε χώρους δουλειάς και συσκέψεις την Τετάρτη, μέλη των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου, σωματείων και εργαζόμενοι του νησιού συνεχίζουμε την ενημέρωση των εργαζόμενων και του λαού για την Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη ενάντια στο «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» της κυβέρνησης.

 

Με κεντρικό σύνθημα «Η ανάπτυξή τους τσακίζει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους. Οργάνωση και αγώνας είναι η απάντηση των εργαζόμενων. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα» δίνουμε τη μάχη να μην περάσει και να μην εφαρμοστεί στη ζωή το νομοσχέδιο που δίνει προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους και πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

 

Καλούμε κάθε έντιμο συνδικαλιστή, τα σωματεία του νομού, τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους, να αποφασίσουν και να οργανώσουν συσκέψεις, περιοδείες και τη μαζική τους συμμετοχή στην Απεργία της 24ης Σεπτέμβρη.

 

Κόντρα σε ξεπουλημένους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και σε κάποια εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που παίζουν τον «παπά» για τη μέρα της απεργίας, θέλοντας να κρύψουν την απεργοσπασία τους και την υποταγή τους στους μεγαλοεργοδότες, τις επόμενες μέρες θα βρεθούμε σε περισσότερους χώρους δουλειάς και γειτονιές, θα κάνουμε προσπάθεια να συζητήσουμε, να ενημερώσουμε κάθε συνάδελφο και κυρίως τους νέους που κυβέρνηση και εργοδοσία τους θέλουν κακοπληρωμένους, χωρίς δικαιώματα και μακριά από τα σωματεία. Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη.

 

Αποφάσεις για τις 24/9 έχουν πάρει η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Εργατικά Κέντρα (Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Λαυρίου, Λάρισας, Λέσβου, Ζακύνθου, Βορείου Συγκρ. Δωδεκανήσου,  Λευκάδας, Κεφαλονιάς, Αγρινίου, Άρτας κλπ, δεκάδες Ομοσπονδίες (Οικοδόμων, Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, Τροφίμων και Ποτών, Κλωστοϋφαντουργών, Νοσοκομειακών Γιατρών, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, Τύπου Χάρτου, Φαρμάκου κλπ.

 

Δεν θα επιτρέψουμε για την «ανάπτυξή» και τις επενδύσεις τους να γίνουμε δούλοι χωρίς διεκδικήσεις. Διεκδικούμε υποχρεωτικές κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα. Λέμε όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα εργαζομένων και μακριά τα χέρια τους από τα συνδικάτα!

 

Επισυνάπτουμε την απεργιακή ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

 

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ-ΦΕΡΝΕΙ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 24 Σεπτέμβρη

Σάμος: 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

Ικαρία: 12 το μεσημέρι Πλ.Ευδήλου

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, που στο όνομα της «ανάπτυξης» δίνει προνόμια στο κεφάλαιο και «σαρώνει» μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει, συνεχίζοντας από κει που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στους εργαζόμενους.

 

 • Καταργεί στην ουσία τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και την υποχρεωτικότητά τους αν «δημιουργούν προβλήματα» στην ανταγωνιστικότητα, δηλαδή στα κέρδη των επιχειρήσεων, προβλέπει επιπλέον «εξαιρέσεις» και «πρόσθετες προϋποθέσεις» σε περιοχές που ορίζονται σαν «ειδικές οικονομικές ζώνες» ή σε επιχειρήσεις που θα επικαλούνται οικονομικά προβλήματα.

 

 • Κάνει τις επιχειρησιακές και τοπικές συμβάσεις να υπερισχύουν της κλαδικής. Άρα οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των άθλιων μισθών μας. Ήδη ο μέσος μισθός είναι επίσημα μειωμένος κατά 25%, αλλά προφανώς αυτό δεν φτάνει για την «ανάπτυξη» τους και «πρέπει» να μειωθεί και άλλο!

 

 • Καταργείται το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στην διαιτησία (ΟΜΕΔ), ώστε να μη βγαίνουν ούτε καν διαιτητικές αποφάσεις για την αμοιβή των εργαζομένων.

 

 • Προβλέπει ότι όταν ο εργοδότης δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές έχει ευθύνη και ο εργαζόμενος, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται τα ένσημα.

 

Για να περάσουν ανενόχλητοι όλες αυτές τις αντεργατικές ανατροπές και μια σειρά «δώρα» για το κεφάλαιο, κυβέρνηση και  εργοδοσία θέλουν «σιγή νεκροταφείου», με τα συνδικάτα υποταγμένα και ελεγχόμενα, με τους εργαζόμενους να μην αντιδρούν. Γι αυτό στο νομοσχέδιο προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και των εργαζομένων, επιχειρώντας να βάλει τους αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση στο «γύψο».

 

 • Ορίζει τον Υπουργό «ανώτατο άρχοντα» που θα παρεμβαίνει και θα αποφασίζει για τη λειτουργία των σωματείων, καταργώντας τα καταστατικά και την αυτοτέλειά τους.

 

 • Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες καταργώντας τις συλλογικές διαδικασίες όπως τις γενικές συνελεύσεις, τη ζωντανή συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων που υπάρχει σε αυτές, εμποδίζει τη λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Βάζει μεγαλύτερα εμπόδια στην Απεργία.

 

 • Ανοίγει το δρόμο τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων που θα έχει το ηλεκτρονικό μητρώο και η ηλεκτρονική ψηφοφορία, να παραδίδονται στην εργοδοσία, για να ελέγχουν τα πραγματικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους, αφού το τι στοιχεία θα έχουν και που θα πηγαίνουν θα το αποφασίζει ο υπουργός εργασίας.

 

Η τρομοκρατία στους εργαζόμενους για να μην αγωνίζονται γιατί θα απολυθούν ή δεν θα προσληφθούν, οι νοθεύσεις αποτελεσμάτων, οι εκβιασμοί τι να ψηφίζουν καθ’ υπόδειξη των προϊσταμένων και των αφεντικών ή ακόμη και η ψηφοφορία αντί για αυτούς, όπως γίνεται σε πολλούς μεγάλους εργασιακούς χώρους πχ σε σουπερ μάρκετ, που στο ένα χέρι κρατά το ψηφοδέλτιο και στο άλλο την απόλυση ο διευθυντής, δεν θα αφήσουμε να επεκταθεί με το πάτημα ενός κουμπιού σε ένα υπολογιστή. Δεν θα επιτρέψουμε με ένα ηλεκτρονικό αρχείο κράτος και εργοδοσία να μπορούν να δουν τι ψηφίζουν, τι αποφασίζουν, πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι αντιδρούν και συμμετέχουν στα σωματεία.

 

Η διπλή αυτή επίθεση συνιστά απροκάλυπτη παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στη συνδικαλιστική δράση και στην εσωτερική λειτουργία των συνδικάτων. Όσο κι αν θέλει ο υπουργός να παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο σαν τομή υπέρ των εργαζομένων, ξέρουμε καλά ότι είναι μια σαρωτική προσθήκη στο αντεργατικό οπλοστάσιο που ενισχύει τα κέρδη του κεφαλαίου, την εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή, που θα αυξήσει τις συνδικαλιστικές διώξεις, την ποινικοποίηση των αγώνων.

 

Η επιδίωξη κυβέρνησης και εργοδοσίας να μην υπάρχουν κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι να είναι δούλοι χωρίς Σ.Σ.Ε., να δουλεύουν τσάμπα, να μην διεκδικούν καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής  δεν θα περάσει! Θέλουν εργαζόμενους «ήσυχους» γιατί η κερδοφορία τους απαιτεί διαρκή αντεργατικά μέτρα. Ξέρουν ότι ο μόνος αντίπαλος τους είναι η οργανωμένη εργατική τάξη. Αυτούς τους εργαζόμενους και αυτά τα σωματεία θέλουν να χτυπήσουν με τους νόμους αυτούς. Θα δώσουμε μάχη για να υπάρχουν συνδικάτα και συνδικαλιστικό κίνημα!

 

Δεν θα τους αφήσουμε να σαρώσουν και να τσαλαπατήσουν τα πάντα!

 

Δεν περιμένουμε η ΓΣΕΕ να οργανώσει τον αγώνα. Έχουμε δει τα έργα και τις ημέρες της. Δεν λέει κουβέντα ούτε γι αυτό ούτε για άλλα αντεργατικά νομοσχέδια, όπως ο απεργοκτόνος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πλειοψηφούσες παρατάξεις της έχουν βάλει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια ως «Κοινωνικός εταίρος» όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας να περνάνε αντεργατικά μέτρα. Γι αυτό οι κυβερνήσεις ανέχονται, συγκαλύπτουν και στηρίζουν, τη δράση της συνδικαλιστικής μαφίας που έχει αλώσει μια σειρά σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα. Γιατί στηρίζουν τα αφεντικά και όχι τους εργαζόμενους.

 

Τώρα είναι η ώρα χωρίς καμιά αναμονή και αυταπάτη να οργανώσουμε τον αγώνα μας! Κανένας εργαζόμενος μόνος και απροστάτευτος. Όλοι στα σωματεία μας!

 

Η «ανάπτυξή» τους δεν είναι για όλους παρά μόνο για τα αφεντικά!

Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα. Λέμε κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

 

Δεν θυσιάζουμε τα δικαιώματά μας στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου!

 

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής!

 

ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 24 Σεπτέμβρη

Σάμος: 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο

Ικαρία: 12 το μεσημέρι, στην Πλ. Ευδήλο

 

 

 

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ-ΦΕΡΝΕΙ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 24 Σεπτέμβρη

Σάμος: 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

Ικαρία: 12 το μεσημέρι Πλατεία Ευδήλου

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, που στο όνομα της «ανάπτυξης» δίνει προνόμια στο κεφάλαιο και «σαρώνει» μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει, συνεχίζοντας από κει που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στους εργαζόμενους.

 

 • Καταργεί στην ουσία τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και την υποχρεωτικότητά τους αν «δημιουργούν προβλήματα» στην ανταγωνιστικότητα, δηλαδή στα κέρδη των επιχειρήσεων, προβλέπει επιπλέον «εξαιρέσεις» και «πρόσθετες προϋποθέσεις» σε περιοχές που ορίζονται σαν «ειδικές οικονομικές ζώνες» ή σε επιχειρήσεις που θα επικαλούνται οικονομικά προβλήματα.

 

 • Κάνει τις επιχειρησιακές και τοπικές συμβάσεις να υπερισχύουν της κλαδικής. Άρα οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των άθλιων μισθών μας. Ήδη ο μέσος μισθός είναι επίσημα μειωμένος κατά 25%, αλλά προφανώς αυτό δεν φτάνει για την «ανάπτυξη» τους και «πρέπει» να μειωθεί και άλλο!

 

 • Καταργείται το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στην διαιτησία (ΟΜΕΔ), ώστε να μη βγαίνουν ούτε καν διαιτητικές αποφάσεις για την αμοιβή των εργαζομένων.

 

 • Προβλέπει ότι όταν ο εργοδότης δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές έχει ευθύνη και ο εργαζόμενος, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται τα ένσημα.

 

Για να περάσουν ανενόχλητοι όλες αυτές τις αντεργατικές ανατροπές και μια σειρά «δώρα» για το κεφάλαιο, κυβέρνηση και  εργοδοσία θέλουν «σιγή νεκροταφείου», με τα συνδικάτα υποταγμένα και ελεγχόμενα, με τους εργαζόμενους να μην αντιδρούν. Γι αυτό στο νομοσχέδιο προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και των εργαζομένων, επιχειρώντας να βάλει τους αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση στο «γύψο».

 

 • Ορίζει τον Υπουργό «ανώτατο άρχοντα» που θα παρεμβαίνει και θα αποφασίζει για τη λειτουργία των σωματείων, καταργώντας τα καταστατικά και την αυτοτέλειά τους.

 

 • Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες καταργώντας τις συλλογικές διαδικασίες όπως τις γενικές συνελεύσεις, τη ζωντανή συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων που υπάρχει σε αυτές, εμποδίζει τη λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Βάζει μεγαλύτερα εμπόδια στην Απεργία.

 

 • Ανοίγει το δρόμο τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων που θα έχει το ηλεκτρονικό μητρώο και η ηλεκτρονική ψηφοφορία, να παραδίδονται στην εργοδοσία, για να ελέγχουν τα πραγματικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους, αφού το τι στοιχεία θα έχουν και που θα πηγαίνουν θα το αποφασίζει ο υπουργός εργασίας.

 

Η τρομοκρατία στους εργαζόμενους για να μην αγωνίζονται γιατί θα απολυθούν ή δεν θα προσληφθούν, οι νοθεύσεις αποτελεσμάτων, οι εκβιασμοί τι να ψηφίζουν καθ’ υπόδειξη των προϊσταμένων και των αφεντικών ή ακόμη και η ψηφοφορία αντί για αυτούς, όπως γίνεται σε πολλούς μεγάλους εργασιακούς χώρους πχ σε σουπερ μάρκετ, που στο ένα χέρι κρατά το ψηφοδέλτιο και στο άλλο την απόλυση ο διευθυντής, δεν θα αφήσουμε να επεκταθεί με το πάτημα ενός κουμπιού σε ένα υπολογιστή. Δεν θα επιτρέψουμε με ένα ηλεκτρονικό αρχείο κράτος και εργοδοσία να μπορούν να δουν τι ψηφίζουν, τι αποφασίζουν, πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι αντιδρούν και συμμετέχουν στα σωματεία.

 

Η διπλή αυτή επίθεση συνιστά απροκάλυπτη παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στη συνδικαλιστική δράση και στην εσωτερική λειτουργία των συνδικάτων. Όσο κι αν θέλει ο υπουργός να παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο σαν τομή υπέρ των εργαζομένων, ξέρουμε καλά ότι είναι μια σαρωτική προσθήκη στο αντεργατικό οπλοστάσιο που ενισχύει τα κέρδη του κεφαλαίου, την εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή, που θα αυξήσει τις συνδικαλιστικές διώξεις, την ποινικοποίηση των αγώνων.

 

Η επιδίωξη κυβέρνησης και εργοδοσίας να μην υπάρχουν κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι να είναι δούλοι χωρίς Σ.Σ.Ε., να δουλεύουν τσάμπα, να μην διεκδικούν καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής  δεν θα περάσει! Θέλουν εργαζόμενους «ήσυχους» γιατί η κερδοφορία τους απαιτεί διαρκή αντεργατικά μέτρα. Ξέρουν ότι ο μόνος αντίπαλος τους είναι η οργανωμένη εργατική τάξη. Αυτούς τους εργαζόμενους και αυτά τα σωματεία θέλουν να χτυπήσουν με τους νόμους αυτούς. Θα δώσουμε μάχη για να υπάρχουν συνδικάτα και συνδικαλιστικό κίνημα!

 

Δεν θα τους αφήσουμε να σαρώσουν και να τσαλαπατήσουν τα πάντα!

 

Δεν περιμένουμε η ΓΣΕΕ να οργανώσει τον αγώνα. Έχουμε δει τα έργα και τις ημέρες της. Δεν λέει κουβέντα ούτε γι αυτό ούτε για άλλα αντεργατικά νομοσχέδια, όπως ο απεργοκτόνος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πλειοψηφούσες παρατάξεις της έχουν βάλει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια ως «Κοινωνικός εταίρος» όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας να περνάνε αντεργατικά μέτρα. Γι αυτό οι κυβερνήσεις ανέχονται, συγκαλύπτουν και στηρίζουν, τη δράση της συνδικαλιστικής μαφίας που έχει αλώσει μια σειρά σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα. Γιατί στηρίζουν τα αφεντικά και όχι τους εργαζόμενους.

 

Τώρα είναι η ώρα χωρίς καμιά αναμονή και αυταπάτη να οργανώσουμε τον αγώνα μας! Κανένας εργαζόμενος μόνος και απροστάτευτος. Όλοι στα σωματεία μας!

 

Η «ανάπτυξή» τους δεν είναι για όλους παρά μόνο για τα αφεντικά!

Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα. Λέμε κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

 

Δεν θυσιάζουμε τα δικαιώματά μας στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου!

 

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής!

 

ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 24 Σεπτέμβρη

Σάμος: 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο

Ικαρία: 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ευδήλου

 

 

Σάμος 20 Σεπτέμβρη 2019

ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ !

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ !

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης όσο και αν επικαλείται την «ανάπτυξη για όλους», θεωρεί ότι η όποια αύξηση στους άθλιους μισθούς μας, τα όποια δικαιώματα μας έχουν απομείνει, μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη που θέλει.

Γι αυτό και φέρνει στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας ένα νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων, υλοποιώντας όλες τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Δώρα για το μεγάλο κεφάλαιο, παραπέρα χτύπημα των εργατικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Μπροστά στο μέτωπο κυβέρνησης-εργοδοσίας και στα όσα φέρνει το αντεργατικό τερατούργημα, η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες (μεταξύ των οποίων το Ε.Κ. Αθήνας, Πειραιά, Λάρισας, Πάτρας, Σάμου κ.α., η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κ.α., πήραν απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 Σεπτέμβρη.

Μ’ αυτό το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-εργοδοσίας βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Ενώ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και δεν είχε βγάλει μιλιά ούτε για το πολυνομοσχέδιο ούτε για την αιτιολογία των απολύσεων, έδωσε κατεύθυνση στα συνδικαλιστικά της στελέχη στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες είτε να μην πάρουν καμία απόφαση, είτε να πάρουν απόφαση για απεργία στις 25/9, δηλαδή μια μέρα μετά από την απεργία που είχαν αποφασίσει ομόφωνα δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, χθες με δελτίου Τύπου – μνημείο εργατοπατερισμού και απεργοσπασίας, καλούν όλα πλέον τα συνδικάτα να ακυρώσουν τις αποφάσεις για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και να πάρουν απόφαση για απεργία … στις 2 Οκτώβρη!

Ανοιχτά και ξεδιάντροπα παίζουν το ρόλο τους να διασπάσουν, δηλαδή, με κάθε τρόπο τον ενιαίο αγώνα των εργαζομένων, τασσόμενοι στην υπηρεσία της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.

Είναι οι σύγχρονοι “Εφιάλτες” του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Τους νοιάζουν μόνο οι πολυθρόνες και τα οφίτσιά τους.

Απάντηση θα πάρουν ενότητα κι αγώνας! Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΑΜΟΣ : 10.00΄ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου

ΙΚΑΡΙΑ : 12.00΄ στην Πλατεία Ευδήλου

 

Η Διοίκηση

 

 

 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.                          

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου

Σάμος 16-09-2019

ΟΧΙ στο Πολυνομοσχέδιο που τσακίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για να εξασφαλίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ καταθέτει το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει νέα προκλητικά προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους μαζί με νέο χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:

 • τη δημιουργία «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών», που αποτελεί απαίτηση των εργοδοτικών ενώσεων, στις οποίες “νόμιμα” θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα
 • την αδειοδότηση επιχειρήσεων, με διαδικασίες εξπρές, με κατάργηση των ελάχιστων δικλείδων προστασίας του περιβάλλοντος, που είχαν απομείνει.
 • την κατάργηση όσων κλαδικών συμβάσεων είχαν μείνει, ύστερα από το συντριπτικό χτύπημα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Η υπερίσχυση των τοπικών συμβάσεων έναντι των κλαδικών θα μειώσει περισσότερο τον μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Μείωση, που θα συμπαρασύρει τους μισθούς και στο δημόσιο.

Αποδεικνύεται ότι η «ανάπτυξη για όλους» της ΝΔ, όπως και η «ανάπτυξη για τους πολλούς» του ΣΥΡΙΖΑ,  όπως ονομάζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, απαιτεί το τσάκισμα όσων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει.

Αυτό το σχεδιασμό υπηρετούν όλες οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες της ΝΔ, από την επανεκκίνηση των πλειστηριασμών, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και τις αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι τις διακηρύξεις για ενίσχυση των «συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα» και  τη  σύναψη συμβολαίων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών με τις δημόσιες μονάδες υγείας, δηλαδή την επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας τους.

To «όψιμο» ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα δεν μπορεί να κρύψει ότι η ΝΔ σχεδιάζει να συμπληρώσει τον αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε πρόσθετα εμπόδια στην οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων από τα σωματεία.

Φοβούνται τον οργανωμένο αγώνα

Γι’ αυτό, προωθούν

 • την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αποφάσεις των σωματείων, για να αποκόψουν τους εργαζόμενους μεταξύ μας, να μας δυσκολέψουν να συζητάμε συλλογικά και να συναποφασίζουμε τη δράση μας.
 • τη δημιουργία «Γενικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων», (υλοποιώντας μνημονιακή δέσμευση, που ψήφισαν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), για το φακέλωμα των εργαζομένων και τον έλεγχο των σωματείων από την εργοδοσία και τους κρατικούς μηχανισμούς.

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον υπουργό Εργασίας, που θα μπορεί να παρεμβαίνει, εμποδίζοντας ακόμη και αγωνιστικές αποφάσεις των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα Σωματεία και να τα μετατρέψουμε σε «εργαλεία» του αγώνα για τα δικαιώματα μας. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους σχεδιασμούς επιχειρηματικών ομίλων,

κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ.

Απαντάμε με 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24/9/2019 σε κάθε κυβερνητική προσπάθεια παρέμβασης στη λειτουργία και στη δράση των Σωματείων.

Απεργιακές συγκεντρώσεις Σάμος 10πμ στο Εργατικό Κέντρο

Ικαρία 12 το μεσημέρι στον Εύδηλο.

 

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

Συνάδελφοι,

 

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χτυπήσει τους εργαζόμενους για άλλη μία φορά, κλείνοντας το μάτι στην εργοδοσία, καθώς φέρνει στη Βουλή το “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο, το οποίο:

 • Καταργεί στην ουσία τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας για να μη δημιουργούν προβλήματα στα κέρδη των επιχειρήσεων.
 • Κάνει τις τοπικές και επιχειρησιακές συμβάσεις να υπερισχύουν της κλαδικής, με σκοπό την περαιτέρω μείωση των μισθών.
 • Καταργεί στην ουσία το δικαίωμα της μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στη διαιτησία (ΟΜΕΔ) με μια σειρά προϋποθέσεων.
 • Δημιουργεί συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου, αν ο εργοδότης δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται τα ένσημα.
 • Ορίζει τον υπουργό αρμόδιο να παρεμβαίνει στη λειτουργία των Σωματείων, όπως εκείνος επιθυμεί, καταργώντας ουσιαστικά τα καταστατικά τους, τις συλλογικές διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων αλλά και την ίδια την αυτοτέλειά τους τελικά.
 • Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, καταργώντας με αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία των Γενικών Συνελεύσεων, την εκλογική διαδικασία με μυστική ψηφοφορία, τον συλλογική συζήτηση, την ίδια την ελευθερία που απορρέει από τις δημοκρατικές διαδικασίες.
 • Ορίζει ότι ο υπουργός μπορεί να διαχειρίζεται το ηλεκτρονικό μητρώο και τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων, όπως ο ίδιος αποφασίσει, με σκοπό φυσικά τον έλεγχο των εργαζομένων και των σωματείων από την εργοδοσία.

 

Παράδειγμα προς αποφυγή αποτελεί η δράση της ξεπουλημένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που ενώ δεν βγήκε να πει λέξη για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης προτρέπει τα συνδικαλιστικά της στελέχη στις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να πάρουν απόφαση για απεργία σε διαφορετική ημερομηνία από αυτή που είχε ορισθεί από δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες (μεταξύ των οποίων το Ε.Κ. Αθήνας, Πειραιά, Λάρισας, Πάτρας, Σάμου, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κ.α.)

 

Το Σωματείο μας σταθερά και αταλάντευτα σε καλεί, συνάδελφε, σε απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη και ώρα:

 • 10.00 στο Εργατικό Κέντρο για τη Σάμο
 • 12.00 στην πλατεία Ευδήλου για την Ικαριά.

 

Σε καλεί να δηλώσεις παρών και να διαδηλώσεις ενάντια στο ξεπούλημα των συμβάσεων, ενάντια στον σύγχρονο κουκουλοφόρο ρουφιάνο του ηλεκτρονικού φακελώματος.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 

Η Διοίκηση

 

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ

 

Αθήνα, 17.09.2019

Αριθμ. Πρωτ.: 243

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία «δημόσιας διαβούλευσης» του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.

Προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών.

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας: Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση.

Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα για προνομιακή αδειοδότηση, με χαλαρότερους όρους, όσων επιχειρήσεων βρίσκονται μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα και η αδειοδότηση εξπρές, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πειθαρχικών ποινών ακόμα και της παύσης των αρμοδίων Δημοσίων Υπαλλήλων. Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων και ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την
υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Εγκαινιάζεται, τέλος, η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων και στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μην ανεχθούν νέα μέτρα σε βάρος τους και να κόψουν το βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.

Στην ενότητα και στην κοινή δράση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα βρίσκεται η δύναμή μας.

Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει:

 • 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου. Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και ψήφισή του προχωρούμε σε απεργιακή κλιμάκωση.
 • Πανελλαδικές στάσεις εργασίας όπου κριθεί αναγκαίο από τα Σωματεία στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου 2019 για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των σωματείων ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ
ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΣΑΜΟΥ & ΙΚΑΡΙΑΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕ∆ΙΟ
ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΙΣ Ι∆ΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΛΑ∆ΙΚΕΣ ΣΣΕ
ΠΛΗΤΤΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝ∆ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ∆ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Ο “αναπτυξιακός” νόµος που καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, από τη µια πριµοδοτεί µε περαιτέρω διευκολύνσεις τους “επενδυτές”, ενώ από την άλλη πλήττει τα
εναποµείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώµατα. Είναι φανερή η προσπάθεια ‘’να µπει στο γύψο’’ το συνδικαλιστικό κίνηµα, η συλλογική οργάνωση και οι αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζοµένων.

Με το συγκεκριµένο νοµοσχέδιο η Κυβέρνηση της Ν.∆. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που µόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόµενων δεν θα είναι.

∆ίνεται η δυνατότητα για ‘’προνοµιακή αδειοδότηση εξπρές’’, µε χαλαρότερους όρους, όσων επιχειρήσεων βρίσκονται µέσα σε επιχειρηµατικά πάρκα, υπό τη δαµόκλειο σπάθη των πειθαρχικών ποινών ακόµα και της παύσης των αρµοδίων ∆ηµοσίων Υπαλλήλων. Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί µηχανισµοί των επενδυτικών σχεδίων και ανοίγει ο δρόµος για τη συνολική αποστέρηση από το ∆ηµόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζοµένων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπρόσθετα µε τις διατάξεις του ‘’Αναπτυξιακού’’ Νοµοσχεδίου ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προωθείται η µερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, µε τη δεύτερη να υπολογίζεται µε βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριµένα: ‘’µπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόµενος να συµφωνήσουν, για ορισµένο ή αόριστο χρόνο τη µετατροπή της πλήρους σε µερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε µορφή εκ περιτροπής απασχόληση…’’.

Βέβαια ανάπτυξη και διεκδίκηση εργασιακών δικαιωµάτων δεν συµβαδίζουν µαζί, έτσι στο Πολυνοµοσχέδιο προβλέπονται η δηµιουργία ηλεκτρονικού µητρώου συνδικαλιστικών
οργανώσεων των εργαζοµένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύµβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονοµικά προβλήµατα της επιχείρησης.

Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωµα των Σωµατείων και των συνδικαλιστών, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώµατος και η
καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Σαν να µην έφταναν όλα τα παραπάνω, το πολυνοµοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος θα µπορεί να καθορίζει µε Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόµο και τα καταστατικά των Σωµατείων, να τα υπερβαίνει, καθώς να ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

Τέλος εγκαινιάζεται, η δηµιουργία Ειδικών Οικονοµικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιοµηχάνων και άλλων εργοδοτικών ενώσεων, που χρόνια προβάλλουν και οι Περιφερειακές Αρχές στις οποίες «νόµιµα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωµα.

Στο συγκεκριµένο Πολυνοµοσχέδιο προβλέπονται επίσης:

 •  Ο οριστικός ενταφιασµός των κλαδικών συµβάσεων, αφού για την όποια επέκταση τους απαιτείται η “τεκµηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”!!!
 •  Η ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων όπου η σύµβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυµίσουµε ότι πάνω από 1500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν   από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους µισθούς στο ύψος του κατώτερου στα 586 ευρώ.
 •  Τοπικές κλαδικές συµβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συµβάσεων. ∆ηλαδή ακόµα µεγαλύτερη µείωση των ήδη συµπιεσµένων άθλιων µισθών, την ώρα που ο     µέσος µισθός έχει επίσηµα µειωθεί πάνω από 25%!
 •  Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώµατος για µονοµερή προσφυγή στον Οργανισµό Μεσολάβησης και ∆ιαιτησίας (ΟΜΕ∆).
 •  Συνυπευθυνότητα του εργαζόµενου για την µη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, µε αποτέλεσµα την µη αναγνώριση των ενσήµων!

Απαντάµε µαζικά, ενωτικά, ταξικά µε την πανδηµοσιοϋπαλληλική – πανεργατική απεργία, που προκήρυξαν η Α∆Ε∆Υ, Οµοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωµατεία για την Τρίτη 24 Σεπτέµβρη 2019.

Επιδιώκουµε να εκφράσουν µε κάθε τρόπο τα αιτήµατα των εργαζοµένων για ζωή µε σύγχρονους όρους δουλειάς και αµοιβής, µε σύγχρονα δικαιώµατα!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝ∆ΙΚΑΤΑ !!!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ
ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019
ΣΤΗ ΣΑΜΟ 10.00 π.µ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ 12.00 π.µ ΣΤΟΝ ΕΥ∆ΗΛΟ

 

Το ∆.Σ του Σ.Υ.ΠΕ.Σ.Ι

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσα – συνάδελφε

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας το πόλεμο που άνοιξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα σωματεία και τα συνδικάτα έχει καταθέσει νέο νόμο που αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις διαδικασίες της απεργίας αλλά και το συνδικαλιστικό μητρώο.

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συλλογική δράση και τις μαζικές διαδικασίες. Χτυπούν τις Γενικές Συνελεύσεις, τη κορυφαία διαδικασία των σωματείων γιατί τους ενοχλεί  ότι οι εργαζόμενοι μαζεύονται, συζητούν και  αποφασίζουν με βάση τα καταστατικά τους.

Ενώ όσο αφορά το συνδικαλιστικό μητρώο έναν και μόνο στόχο έχουν: Θέλουν να φακελώσουν τους συνδικαλιστές εργαζόμενους, ώστε οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα ποιος είναι συνδικαλισμένος, τι ψηφίζει και τι υποστηρίζει.

Κυβέρνηση, πλειοψηφία των δημάρχων και ΣΕΒ βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία. Θέλουν να βάλουν τα σωματεία στο « γύψο» ώστε να μπορούν να υλοποιούν ανεμπόδιστοι την αντεργατική πολιτική τους.

Ακόμα και η στιγμή που φέρνουν το συγκεκριμένο έκτρωμα μόνο τυχαία δεν είναι. Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα εντείνει την επίθεση της απέναντι στους εργαζόμενους (άνοιγμα ασφαλιστικού, ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες κ.λ.π.) και με αυτό το νομοσχέδιο ουσιαστικά η κυβέρνηση παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης. Ειδικά στους δήμους το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε τεράστια ζητήματα όπως τα Βαριά και Ανθυγιεινά, οι απολύσεις,  οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών κ.λ.π.

 Συνάδελφοι παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Δίνουμε απάντηση στη κυβέρνηση. Με την οργάνωση μας και το σωστό προσανατολισμό μας μπορούμε και θα τους χαλάσουμε και τους σχεδιασμούς τους και τη πολιτική τους. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μετατρέψει τα σωματεία μας σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Περνάμε στην αντεπίθεση. Στον πόλεμο που μας άνοιξαν, απαντάμε με την οργάνωση της πάλης μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΊΑ την ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ευδήλου

                                      Το  ΔΣ                    Ικαρία  19/9/2019

 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,


 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΡΙΤΗ  24  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  2019

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΙΚΑΡΙΑΣ:

Πλατεία Ευδήλου στις 12 το μεσημ.

 

Δίνουμε απάντηση στο νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις.

Απαντάμε αποφασιστικά στα μέτρα καταστολής των αγώνων.

Δεν θα επιτρέψουμε «να μπουν στο γύψο» τα συνδικάτα και οι αγώνες.

 

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την περιβόητη ανάπτυξη, συνοδευόμενο από εξαγγελίες που κρύβουν τον πραγματικό του χαρακτήρα και τη στόχευσή του.

Η ανάπτυξη, που επικαλείται η κυβέρνηση, δεν θα είναι μια «ανάπτυξη για όλους». Είναι μια ανάπτυξη που απαιτεί το κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα άλλα αρπαχτικά. Ζωντανή απόδειξη αποτελούν οι δεκάδες τροπολογίες που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, που δίνουν σαρωτικό χτύπημα σε μισθούς, εργασιακές σχέσεις, δικαιώματα των εργαζομένων.

Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο:

 • Μέτρα για το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων. Δίνεται με το νόμο το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να μην εφαρμόζουν τις όποιες κλαδικές συμβάσεις υπογράφουν.

Δίπλα στα εμπόδια που έβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ προσθέτει τις «εξαιρέσεις» εφαρμογής των συμβάσεων σε επιχειρήσεις, ομίλους και σε ολόκληρες περιοχές. Σε χρόνο μηδέν, οι «εξαιρέσεις» θα γίνουν ο κανόνας και για αυτό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία.

 • Δίνονται νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν πιο φθηνούς εργάτες, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η δήθεν αύξηση της υπερωριακής απασχόλησης στους μερικώς απασχολούμενους είναι το κόλπο για το χτύπημα του σταθερού ωραρίου, της μείωσης συνολικά του κατώτερου και μέσου μισθού.

Η ενίσχυση του θεσμού των «Ενώσεων προσώπων», που τα προηγούμενα χρόνια απέδωσε καρπούς στην εργοδοσία, τώρα θα της λύσει τα χέρια για να κατρακυλήσουν ακόμη παρακάτω μισθοί, μεροκάματα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 • Η κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος προσφυγής στον ΟΜΕΔ για τις συλλογικές συμβάσεις είναι μια ακόμα απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας που ικανοποιείται.
 • Η «συνυπευθυνότητα» του εργαζόμενου για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.
 • Τα μέτρα καταστολής της λειτουργίας των συνδικάτων, των αγώνων των εργαζομένων, με όχημα τη θέσπιση του ηλεκτρονικού μητρώου των συνδικάτων και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την απόφαση απεργίας, είναι ένα γενικευμένο φακέλωμα, που έχει σκοπό να τρομοκρατήσει, να απειλήσει τους εργαζόμενους να μην αγωνίζονται, να μη διεκδικούν το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους.

Είναι μια κατά μέτωπο επίθεση για να ελέγχεται το περιεχόμενο των αγώνων, να αντιμετωπίζονται τα «ενοχλητικά» συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που δε συμβιβάζονται με τη γραμμή του ΣΕΒ, του κεφαλαίου.

 

Ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ πρέπει να βρει απέναντι του την καταδίκη όλων των εργαζομένων.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ βλέπει τις «δικές της» αντεργατικές προτάσεις να μπαίνουν για υλοποίηση από την κυβέρνηση της ΝΔ. Πέρσι, στήριξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά τη ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου, τώρα στηρίζει το παραπέρα χτύπημα των αγώνων και της λειτουργίας των συνδικάτων.

Καμιά κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε μέτρα καταστολής των αγώνων αν απέναντί της είχε συνδικάτα που αποδέχονται τη γραμμή που προωθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, μια γραμμή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Συμφέροντα, που θα προωθούνται στον απόλυτο βαθμό με πρωτοβουλίες και αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού Εργασίας, που αναγορεύεται στον απόλυτο άρχοντα, που θα κρίνει πως θα λειτουργούν τα συνδικάτα, ποιοι αγώνες είναι «νόμιμοι» και ποιοι όχι.

Τα μέτρα καταστολής στοχεύουν τους εργάτες και τα συνδικάτα που αγωνίζονται με επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες και τα συμφέροντά τους. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Με την απεργία δίνουμε την απάντησή μας. Βάζουμε τη βάση για κλιμάκωση της πάλης μας.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις Κατασκευές, τους ανέργους, μαζικά να πρωτοστατήσουν στην επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων.

ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σεπτέμβρης 2019

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ                                              

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ                                                                        

 

ΣΑΜΟΣ 21/9/2019

Στις 24 Σεπτεμβρίου  συμμετέχουμε στη Γενική Πανελλαδική Απεργία.

Τα σχέδια της κυβέρνησης με στόχο τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας δεν θα περάσουν.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την επίθεση στους εργαζομένους παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζοντας το έργο από εκεί που το άφησαν, τσακίζοντας  τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Τα περί «αποκατάστασης της κανονικότητας στην αγορά εργασίας» αφορούν αποκλειστικά τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, γι’ αυτό και τα κυβερνητικά σχέδια βασικό στόχο έχουν το χτύπημα σε όποια εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει, με την περαιτέρω συμπίεση των μισθών, την πλήρη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Δεν θα τους αφήσουμε να ενταφιάσουν οριστικά τις  κλαδικές  συμβάσεις εργασίας στο όνομα της δήθεν ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.

Όχι στην εκ νέου μείωση των άθλιων μισθών μας .

Όχι στο «ηλεκτρονικό μητρώο» και την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες .Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων.

Δεν θα γίνουμε συνυπεύθυνοι οι εργαζόμενοι για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

Όχι στην υπονόμευση της  πληρωμής της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης

Όχι στις ομαδικές απολύσεις που φέρνουν το lockout (ανταπεργία των εργοδοτών).

Όχι  δεν θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι χωρίς διεκδικήσεις στο όνομα της «ανάπτυξης» που μοιράζει «δώρα» στους επιχειρηματικούς ομίλους και πετσοκόβει τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Όχι στον ορισμό του Υπουργού Εργασίας ως ανώτατου άρχοντα ,που θα καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων.

 

Λένε ψέματα ότι όλα αυτά γίνονται για να υπάρχει στα σωματεία περισσότερη «δημοκρατία». Αυτοί που σήμερα κόπτονται είναι αυτοί που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές το 90% των απεργιών στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Λένε ψέματα ότι στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτοί ήταν που καθόντουσαν πλάι πλάι στους κοινωνικούς διαλόγους και καταρράκωναν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Συνάδελφοι αποτελεί μονόδρομο, για κάθε εργαζόμενο, να δώσει τη μάχη ώστε τα σχέδια της εργοδοσίας και του κράτους να μείνουν στα χαρτιά και να κλιμακώσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, την απάντηση των εργαζομένων, στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Διεκδικούμε:

 • Την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων που έχουν ψηφιστεί από το 2010 μέχρι σήμερα.
 • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να μην απολυθεί κανείς!
 • Ένταξη στα βαρέα-ανθυγιεινά επαγγέλματα όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
 • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δράσης.
 • Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο σκούπα σε μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες τώρα!!!!

Παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Δεν πάει άλλο. Δίνουμε απάντηση στη κυβέρνηση. Κάνουμε το φόβο τους, όπλο μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μετατρέψει τα σωματεία μας σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Περνάμε στην αντεπίθεση. Στον πόλεμο που μας άνοιξαν, απαντάμε με την οργάνωση της πάλης μας.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 10ΠΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ.

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου.

 

 

 

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ             

ΔΗΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ»

Πλατεία  Δημαρχείου  Σάμος                  

 

Σάμος,  22/09/2019

 

Ανακοίνωση

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

24ωρη Πανελλαδική –  Πανδημοσιοϋπαλληλικη Απεργία

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσεςμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συλλογική δράση και τις μαζικές διαδικασίες. Χτυπούν τις Γενικές Συνελεύσεις, τη κορυφαία διαδικασία των σωματείων γιατί τους ενοχλεί  ότι οι εργαζόμενοι μαζεύονται, συζητούν και αποφασίζουν με βάση τα καταστατικά τους.

Λένε ψέματα ότι όλα αυτά γίνονται για να υπάρχει στα σωματεία περισσότερη «δημοκρατία».Η “δημοκρατία” τους σταματάει στις πύλεςτων χώρων δουλειάςπου στο κλάδο μας έχει οδηγήσει σε δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, ενώ 17 συνάδελφοι μας μετακινούνται καθημερινά παρά την θέληση τους, (80 συνάδελφοι περίπου πανελλαδικά) και έγιναν εργαζόμενοι λάστιχο γράφοντας ατελείωτα χιλιόμετρα καθημερινά.

Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα εντείνει την επίθεση της απέναντι στους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα (άνοιγμα ασφαλιστικού, ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες κ.λ.π.) και με αυτό το νομοσχέδιο ουσιαστικά η κυβέρνηση παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης. Ειδικά στους δήμους το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε τεράστια ζητήματα όπως τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, οι απολύσεις,  οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.

 

Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση 24/09/2019 10π.μ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου

 

Το Δ.Σ

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue