Καλησπέρα φίλοι μου!! Συνεχίζω να σας δίνω γευστικές ιδέες για κάθε μέρα!!!
ΥΛΙΚΑ:
• 1 φλ. λάδι ή βούτυρο φυτικό
• 1 1/2 φλ. ζάχαρη
• 2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
• 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 φλ. νερό
• 1/2 φλ. κονιάκ
• 1/2 κουτ. γλ. κανέλα
• ξύσμα λεμονιού
• 3 κουτ. γλ. μπέικιν
• 1 κουτ. γλ. σόδα
Για το σιρόπι:
• 200 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. νερό
• 1 ξύλο κανέλας
Για την επικάλυψη:
• 250 γρ. κουβερτούρα
• 30 γρ. φυτικό βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βάλτε τον φούρνο να προθερμαθεί στους 180 βαθμούς
• Ανακατέψτε το αλεύρι με την κανέλα και το μπέικιν.
• Προσθέστε λάδι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
• Ρίξτε τη ζάχαρη, το νερό, τα καρύδια, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Λαδώστε ένα ταψί (Νο 32 περίπου), ρίξτε το μείγμα και ψήστε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
• Αφήστε να κρυώσει.
• Φτιάξτε το σιρόπι: Βράστε νερό με ζάχαρη και το ξύλο κανέλλας για 5-7 λεπτά και περιχύστε την καρυδόπιτα με το καυτό σιρόπι(η καρυδόπιτα να έχει κρυώσει πρώτα)
• Σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο και απλώστε το γλάσο πάνω στην καρυδόπιτα μας αφού κρυώσει.