Home Ο Σεφ της Ικαριακής Καρυδόπιτα…η νηστίσιμη!

Καρυδόπιτα…η νηστίσιμη!

by ikariaki.gr
117 views

Karidopita (2)

Καλησπέρα φίλοι μου!! Συνεχίζω να σας δίνω γευστικές ιδέες για κάθε μέρα!!!

ΥΛΙΚΑ:

•    1 φλ. λάδι ή βούτυρο φυτικό
•    1 1/2 φλ. ζάχαρη
•    2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
•    4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    2 φλ. νερό
•    1/2 φλ. κονιάκ
•    1/2 κουτ. γλ. κανέλα
•    ξύσμα λεμονιού
•    3 κουτ. γλ. μπέικιν
•    1 κουτ. γλ. σόδα


Για το σιρόπι:
•    200 γρ. ζάχαρη
•    200 γρ. νερό
•    1 ξύλο κανέλας

Για την επικάλυψη:
•    250 γρ. κουβερτούρα
•    30 γρ. φυτικό βούτυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

•  Βάλτε τον φούρνο να προθερμαθεί στους 180 βαθμούς
•  Ανακατέψτε το αλεύρι με την κανέλα και το μπέικιν.
•  Προσθέστε λάδι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
•  Ρίξτε τη ζάχαρη, το νερό, τα καρύδια, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
•  Λαδώστε ένα ταψί (Νο 32 περίπου), ρίξτε το μείγμα και ψήστε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
•  Αφήστε να κρυώσει.
•  Φτιάξτε το σιρόπι: Βράστε νερό με ζάχαρη και το ξύλο κανέλλας για 5-7 λεπτά και περιχύστε την καρυδόπιτα με το καυτό σιρόπι(η καρυδόπιτα να έχει κρυώσει πρώτα)
•  Σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο και απλώστε  το γλάσο πάνω στην καρυδόπιτα μας αφού κρυώσει.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue