Home ΚοινωνίαΗ Ικαρία Τώρα Κάλεσμα Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας στην Εργατική Πρωτομαγιά στον Εύδηλο

Κάλεσμα Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας στην Εργατική Πρωτομαγιά στον Εύδηλο

by ikariaki.gr
82 views

Εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες,
νέες μητέρες, φοιτήτριες, συνταξιούχοι,
  μετανάστριες και πρόσφυγες,

Η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας και η Ομάδα Γυναικών Αγ. Κηρύκου (μέλη ΟΓΕ) καλούμε τις γυναίκες να τιμήσουμε αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας.Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία του νησιού μας στον Εύδηλο στις 12ηώρα.

Εμπνεόμαστε από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και με τη συμμετοχή των γυναικών, όπως οι αγώνες των εργατών του Σικάγο, των εργατριών του Ρετσίνα, των απεργών της Θεσσαλονίκης το Μάη του 36, των 200 εκτελεσμένων το Μάη του ‘44 στην Καισαριανή, που φωτίζουν και σήμερα το δρόμο της αγωνιστικής μας δράσης για την απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Τιμάμε και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά σηκώνοντας ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε. Με τη συλλογική μας οργάνωση μπορούμε να αντιπαλέψουμε τηνπολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που την ακολουθούν, που λογαριάζει τις ζωές μας με τη λογική του “κόστους” για το κράτος και με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Καθημερινά βιώνουμε τη σύγχρονη βαρβαρότητα, την πολύπλευρη βία:

 • Την εργασιακή ανασφάλεια, τη δουλειά με ημερομηνία λήξης, τους μισθούς ψίχουλα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που κάνουν θραύση κυρίως στους κλάδους με μεγάλη γυναικεία συμμετοχή, όπως στον επισιτισμό-τουρισμό, το εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες,
 • την ακρίβεια που εξανεμίζει τα εισοδήματα μας,
 • την εμπορευματοποίηση της Υγείας, την έλλειψη προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, την απόκτηση παιδιού να αποτελεί πανάκριβο εμπόρευμαγια τα νέα ζευγάρια,
 • την εμπορευματοποίηση της παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της,
 • τον εφιάλτη των πλειστηριασμών και των εξώσεων,
 • την έλλειψη των απαραίτητων δομών και υπηρεσιών για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, την αστυνομική αυθαιρεσία,
 • τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την πολύπλευρη εμπλοκή της χώρας μας που την καθιστά συνένοχο στο έγκλημα και την καθιστά πιθανό στόχο αντιποίνων.

Δεν δεχόμαστε εμείς οι γυναίκες να γίνουμε συνένοχες στα δολοφονικά τους σχέδια, όπως μας καλούν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους, που παρουσιάζονται ως “εγγυητές” της ασφάλειας, της “προστασίας των δικαιωμάτων”, ειδικά των γυναικών και των παιδιών.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα για το λαό. Αντίθετα, διαιρούν τους λαούς, έχουν χαράξει τα σύνορα με το αίμα των λαών.

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ύδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα, να σταματήσει τώρα η αποστολή πολεμικού υλικού και η χρήση στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων για τους πολεμικούς σχεδιασμούς!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες στην Παλαιστίνηκαι την Ουκρανία, που βιώνουν την κόλαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της προσφυγιάς. Τα συμφέροντα των γυναικών των λαϊκών οικογενειών είναι κοινά, όπως κοινός είναι και ο αντίπαλος: η εκμεταλλευτική κοινωνία.

Κηρύσσουμε τον πόλεμο ενάντια σ’ αυτούς που τον γεννούν, σ’ αυτούς που τον σπέρνουν!

banner

Ενώνουμε τη φωνή μας με εργαζόμενες και εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που τσακίζει τα δικαιώματα και τη ζωή μας! Συναντιόμαστε  στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, την υγεία, την προστασία της μητρότητας, τη μόρφωση των παιδιών μας, ενάντια στους άδικους πολέμους.

Παλεύουμε ώστε η ανάπτυξη της γνώσης, της επιστήμης και της παραγωγικότητας να γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης των εργαζομένων, μείωσης τους σταθερού ημερήσιου χρόνου – όχι αλυσίδες για τη διεύρυνση της σύγχρονης σκλαβιάς και την ένταση της εκμετάλλευσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ  ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
 • Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
 • Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.
 • Την προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για γυναικολογικές εξετάσεις, προγεννητικό έλεγχο, τοκετό, ΙΥΑ. Κατάργηση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας.
 • Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.
 • Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue