Home ΚοινωνίαΠολιτικήΑπόψεις Κ.Κ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων: Πολυτέλεια και όχι αναγκαιότητα για τον πληθυσμό η ύπαρξη ιατρών στον καπιταλισμό

Κ.Κ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων: Πολυτέλεια και όχι αναγκαιότητα για τον πληθυσμό η ύπαρξη ιατρών στον καπιταλισμό

by ikariaki.gr
80 views

Σχόλιο Τ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων του K.K.E. για την απάντηση της κυβέρνησης σχετικά με την έλλειψη παιδιάτρων στο νησί
Πολυτέλεια και όχι αναγκαιότητα για τον πληθυσμό η ύπαρξη ιατρών στον καπιταλισμό
Με άκρως προκλητικό τρόπο η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Ασημίνα Γκάγκα απάντησε στην ερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με την έλλειψη παιδιάτρων στο νησί της Ικαρίας και των γειτονικών Φούρνων. Επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχουν διεθνή πρότυπα που να προβλέπουν την ύπαρξη παιδιάτρου που να καλύπτει τις ανάγκες κάθε παιδιού και ότι αυτό λύνεται με την ύπαρξη ιατρών γενικής ιατρικής. Κάλεσε τον λαό μας και ειδικά τους νησιώτες να ξεχάσουν το «προνόμιο» της φυσικής παρουσίας γιατρών ειδικότητας και την ύπαρξη ιατρού σε κάθε δημόσια δομή υγείας, λέγοντας ότι «δεν γίνεται να υπάρχει γιατρός σε κάθε χωριό». Τονίζοντας πως σήμερα υπάρχει η τηλεϊατρική και οι ιδιώτες γιατροί και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της μη ύπαρξης ιατρών στις υποστελεχωμένες δομές υγείας των νησιών μας.
Μάλιστα είχε το θράσος να υποστηρίξει ότι δεν φταίει η πολιτική της κυβέρνησης και έριξε την ευθύνη για την ύπαρξη ενός μόνο παιδιάτρου στην Ικαρία, στο ότι οι γιατροί δεν θέλουν να καλύψουν θέσεις ειδικότητας στα νησιά.
Θυμίζοντας στην αναπληρώτρια υπουργό υγείας ότι είναι ευθύνη της η στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας τουλάχιστον σύμφωνα με τους οργανισμούς που έχουν συνταχθεί από το υπουργείο που διοικεί (κάτι για το οποίο δεν απάντησε σε κανένα σημείο της τοποθέτησης της). Να επισημάνουμε ότι κανένας γιατρός όσα κίνητρα και να δώσει, δεν πρόκειται να καλύψει θέση όταν ξέρει ότι αυτή δεν θα είναι μόνιμη, όταν θα πρέπει να ασκεί τα καθήκοντα του χωρίς τον απαραίτητο ιατρικό και εργαστηριακό εξοπλισμό, όταν θα ασκεί τα καθήκοντα του μέσα σε αντίξοες εργασιακές συνθήκες.
Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι στον καπιταλισμό η υγεία του λαού και των παιδιών του μπαίνουν στην ζυγαριά του κόστους οφέλους για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Ότι η υγεία θα παραμένει πανάκριβο ή μη παρεχόμενο εμπόρευμα όπως συμβαίνει στις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας. Η απουσία ουσιαστικής Π.Φ.Υ που θα μπορούσε να προλάβει νόσους στην αρχή τους και να δώσει λύσεις με έγκαιρες θεραπείες είναι ανύπαρκτη. Γι’ αυτό και είναι ο κανόνας ο πληθυσμός των νησιών να μετακινείται συνήθως στην πρωτεύουσα ακόμα και για απλές εξετάσεις και θεραπεία.
Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων και στον
τομέα της υγείας είναι επικίνδυνη. Θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές γιατί αυτές δεν είναι στην προτεραιότητα της πολιτικής τους.
Η ιστορία έχει δείξει ότι το ζήτημα της υγείας λύθηκε στις χώρες όπου η εργατική τάξη πήρε την εξουσία. Τον 20ο αιώνα εκεί που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός, γιατρός υπήρχε και στο τελευταίο χωριό, προληπτική ιατρική είχε όλος ο πληθυσμός, η θεραπεία ήταν δεδομένη και δωρεάν για όλους.
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!
Στον 21ο αιώνα η ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης, της βιοτεχνολογίας μπορούν να προσφέρουν στην ανθρωπότητα πολύτιμες υπηρεσίες στην κάλυψη των αναγκών υγείας του λαού μας. Η ολόπλευρη ικανοποίηση αυτών των αναγκών θα γίνει μόνο όταν ο λαός μας συμπορευτεί στους αγώνες με το ΚΚΕ, μόνο όταν πάρει την εξουσία στα δικά του χέρια και δώσει στα παιδιά του το μέλλον που τους αξίζει.
Ικαρία 1/3/22

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue