Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Οικοδόμοι Σάμου (Βαθιού) και Καρλοβάσου : Κινητοποιήσεις 9 & 10 Νοέμβρη 2016

Οικοδόμοι Σάμου (Βαθιού) και Καρλοβάσου : Κινητοποιήσεις 9 & 10 Νοέμβρη 2016

by ikariaki.gr
6 views

image-ashx

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΣΑΜΟΥ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές και άνεργοι,

Θεωρούμε πως η ανεργία που μαστίζει τον κλάδο μας, η φτώχεια που μας ταλανίζει καθημερινά, αφού τα χρέη, οι φόροι και τα χαράτσια πνίγουν τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας καθώς και τα όποια μεροκάματα υπάρχουν, προσφέρουν μισοδουλειά, προσωρινή, κακοπληρωμένη, με πετσοκομμένη ασφάλιση ή και καθόλου δεν αποτελούν για μας μονόδρομο. Εμείς λέμε πως δεν συμβιβαζόμαστε με την ανεργία και τη μίζερη ζωή. Θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε ανθρώπινα. Ετοιμάζουν  νέα  επίθεση  με  το  νόμο  για  τα  εργασιακά,  όπου  μαζί  με  την παραπέρα  ελαστικοποίηση  των  εργασιακών  σχέσεων,  ομαδικές  απολύσεις,  λοκ άουτ κ.τ.λ. θέλουν να κόψουν το δωροαδειόσημο, το επίδομα ανεργίας, που θα το δίνουν στους εργοδότες. Το πρόβλημα το ζεις στο πετσί σου, δε χρειάζονται περιγραφές. Δοκίμασες και την  εναλλαγή  κυβερνήσεων  και  το  σιχτίρισμα  και  τη  λογική  του  μικρότερου κακού. Τώρα, έμαθες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, από το «σχίσιμο» προχώρησε στην υπογραφή του 3ου μνημονίου, μαζί με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ!  Κατάλαβες  πως  η  σημερινή  κυβέρνηση  ήρθε  να  εξυπηρετήσει καλύτερα  την  πολιτική  των  μεγαλοκατασκευαστών,  των  βιομηχάνων,  του κεφαλαίου.  Να  κάνει  τη  βρώμικη  δουλειά.

Το μόνο που δεν έχεις δοκιμάσει

ακόμα είναι η δικιά σου δύναμη!

Τα δύο σωματεία του νησιού μας, σε κοινή ταξική γραμμή με ενιαίο μέτωπο πάλης, βγαίνουμε στην αντεπίθεση απαντώντας στον ταξικό πόλεμο που μας έχει κηρύξει κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο.

Μαζί με σχεδόν άλλα 530 Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες απ όλη τη χώρα καταθέσαμε σχέδιο πρότασης νόμου στα κόμματα της βουλής, πλην της φασιστικής χρυσής αυγής, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των τελευταίων ετών και να πάρουμε πίσω όσα έχουμε χάσει.

Συμμετέχουμε στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στις 19 και 20 του Νοέμβρη, με σύνθημα «χτίζουμε μαχητικό-ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ελπίδας και προοπτικής».

banner

Προετοιμάζουμε τις δυνάμεις μας για Απεργία στις 8 Δεκεμβρίου για την υπεράσπιση της ζωής μας και ενάντια στα νέα μέτρα για τα εργασιακά, τις απολύσεις και το συνδικαλιστικό νόμο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση.

Συνάδελφε, Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Σε καλούμε να πάρεις μέρος στη συζήτηση, στις αποφάσεις  και  στην  οργάνωση  του  αγώνα,  ώστε  να  βγούμε  επιθετικά  και  να διεκδικήσουμε:

  1. Να δοθεί άμεσα το ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ σε όλους τους οικοδόμους χωρίς όρους και προυποθέσεις.
  2. Διανομή των «υπέρ  αγνώστων» ενσήμων στους  οικοδόμους

3. Την επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58.

  1. Αναγνώριση ως  συντάξιμου  χρόνου  το  διάστημα  της  ανεργίας  χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
ΒΑΘΥ: ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6:00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ: ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, στις 6:30 το απόγευμα στα γραφεία του σωματείου στην οδό Γοργύρας

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue