Home ΚοινωνίαΣάμος Οι συνταξιούχοι από το Καρλόβασι για το νέο μνημόνιο

Οι συνταξιούχοι από το Καρλόβασι για το νέο μνημόνιο

by ikariaki.gr
1 views

Συνταξεις-ψαλιδι-επικουρικες

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Γοργύρας, (απέναντι από την Εθνική),Καρλόβασι, 83200

ΤΗΛ.: 22730 30467, 27561 – ΦΑΞ: 22730 30467, 28440

 

Καρλόβασι, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου, συνεδρίασε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και με ιδιαίτερη ανησυχία και οργή διαπίστωσε ότι η κατάσταση για τους συνταξιούχους αλλά και για όλο το λαό όσο πάει και χειροτερεύει.

 

Η απόφαση της νέας κυβέρνησης, που θα καταργούσε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, να φέρει νέους αντιλαϊκούς νόμους για το ασφαλιστικό και την κοινωνική ασφάλιση και να εφαρμόσει όλους όσους έχουν ήδη ψηφιστεί, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Θα οδηγήσει ακόμη περισσότερους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση. 

 

Με τα μέτρα αυτά μπαίνει μαχαίρι στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης, η αύξηση των εισφορών για την υγεία μειώνουν και άλλο τις συντάξεις. Θα κοπούν ή θα μειωθούν επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας. Προσπαθεί να κατηγοριοποιήσει τους συνταξιούχους και να στρέψει τον ένα εναντίον του άλλου, με τη λογική ότι είναι «πλούσιοι» όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 1000 € μεικτά, αφού τους στοχοποιεί και θα μειώσει και άλλο τις συντάξεις τους. Μειώνονται και άλλο οι παροχές σε υγεία και πρόνοια. Αυξάνεται η φοροεπιδρομή.

 

Βάσει όλων των παραπάνω θεωρούμε καθήκον μας το επόμενο διάστημα να απευθυνθούμε στους συνταξιούχους της περιοχής μας και να τους καλέσουμε σε συμμετοχή στο σωματείο και αγώνα. Κανείς να μην αποδεχτεί την κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί από τα μέτρα που θα πάρουν εις βάρος μας. Είναι μέτρα που δεν συμφέρουν το λαό αλλά το μεγάλο κεφάλαιο. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισε κάθε συνταξιούχος στις πρόσφατες εκλογές, δεν θα αφήσουμε αυτό να χρησιμοποιηθεί από τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, ως ψήφος συναίνεσης στα μέτρα που θα μας σφάξουν. Δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή και καμιά αναμονή. Θα παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, για μια καλύτερη ζωή, για μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

 

Το επόμενο διάστημα εντατικοποιούμε τη δράση μας και παλεύουμε ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια. Ενάντια στην πολιτική που μας φτωχοποιεί περισσότερο. Θα παλέψουμε για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν όλα αυτά τα χρόνια και να ικανοποιήσουμε όλες μας τις ανάγκες.

 

Για το επόμενο διάστημα αποφασίσαμε:

  • Να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τα νέα μέτρα λαιμητόμο, με περιοδείες, ανακοινώσεις και συζητήσεις μαζί τους. Να τους καλέσουμε σε συμμετοχή στο σωματείο και σε αγωνιστική ετοιμότητα.
  • Να κάνουμε παρέμβαση στη Διοίκηση του ΙΚΑ Σάμου, από κοινού με το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου για τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, παρουσιάζοντας τις θέσεις μας και απαιτώντας κατάργηση των αντιασφαλιστικών μέτρων, να μην παρθούν νέα και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.
  • Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συνδικαλιστές του Νοσοκομείου Σάμου που δικάζονται στις 15 Οκτωβρίου για την κινητοποίηση ενάντια στην αιμοδοσίας μίσους της Χρυσής Αυγής το 2013. Ζητάμε να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου που από τις 7 Οκτωβρίου ξεκινούν επίσχεση εργασίας επειδή είναι απλήρωτα τα δεδουλευμένα τους από τις αρχές του χρόνου.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες και συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης συμβάλλοντας στην πρωτοβουλία του ΕΚΣ σε αυτό.
  • Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ και οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου στις 22 Οκτωβρίου.
  • Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία στις 12 Νοεμβρίου.
  • Προετοιμάζουμε Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας μέσα στον Νοέμβριο.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο. Το σωματείο είναι αποκούμπι και σπίτι για κάθε συνταξιούχο της περιοχής μας. Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του. Από κοινού με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, θα παλέψουμε για το δίκιο μας. Ενάντια στην πολιτική που κάνει τους φτωχούς – φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

 

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Παντάπασης Γιώργος: 6978-907324

Βουλής Αλέκος : 6971-895189

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue