Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ικαρία

Η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ικαρία

by ikariaki.gr
15 views

IMG_20150501_131608

 

Η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ικαρία

 Eργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, νεολαίοι, άνεργοι και συνταξιούχοι τίμησαν και φέτος την εργατική Πρωτομαγιά με απεργιακή συγκέντρωση στον Χριστό Ραχών Ικαρίας.

20150501-0001

Νωρίτερα το πρωί με μια σεμνή τελετή, στο μνημείο εκτελεσμένων στον Εύδηλο τιμήθηκαν οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές στην Καισαριανή και ανάμεσα τους οι Ικαριώτες Γιώργος Κρόκος, Γιώργος Πίττακας και Μιχάλης Τσερμέγκας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι: του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας- Φούρνων, του Σωματείου Μισθωτών Συνταξιούχων Ικαρίας-Φούρνων, του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (παράρτημα ΟΓΕ).

20150501-0004 (2)

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Φ.Καρούτσος, μέλος του δ.σ του Εργατικού Κέντρου Σάμου και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

20150501-0010

banner

«… Καμιά κυβέρνηση ποτέ δεν μας χάρισε τίποτα. Επιβάλαμε τα δίκια μας, με το δικό μας νόμο, το νόμο της ταξικής πάλης, της οργάνωσης, των δικών μας εξεγέρσεων. Η επικαιρότητα της Πρωτομαγιάς φέτος συμπυκνώνεται στο σύνθημα: ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ, Ο δρόμος των εργατών δεν έχει φτώχεια, ανεργία και μνημόνια….Δεν θα γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα! Θα σπάσουμε τις αλυσίδες της σύγχρονης σκλαβιάς….Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμη διαδήλωση. Μέσα από την συγκέντρωση δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την διάθεση μας να υπερασπιστούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Ότι δε θα ζήσουμε ούτε με παλιά αλλά ούτε και με νέα μνημόνια. Ότι παλεύουμε για άμεση ανάκτηση όλων των απωλειών, και για μια κοινωνία που θα μπορεί να ικανοποιήσει τα σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μας.Το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», εκφράζει την κατεύθυνση και το δυναμισμό που πρέπει να έχουν οι αγώνες μας…Έχουμε ανάγκη από ένα κίνημα που θα παλεύει για πραγματική ρήξη, με τα μεγάλα συμφέροντα, τους επιχειρηματικούς ομίλους, της Ε.Ε., την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. Για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, ώστε να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Υπάρχουν σήμερα όλες οι υλικές προϋποθέσεις και οι επιστημονικές για μια τέτοια ανάπτυξη σε όφελος του λαού για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του…Εμείς να γίνουμε οι αφέντες του πλούτου που παράγουμε.

20150501-0008

Συνεχίζουμε και ανανεώνουμε τον όρκο μας ότι θα φτάσουμε έως το τέλος τον αγώνα. Ως τη μέρα που θα καταργήσουμε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

20150501-0006

Τιμάμε και συνεχίζουμε τις ηρωικές μας παραδόσεις και βροντοφωνάζουμε μαζί με όλους στους εργάτες του κόσμου:

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ. Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑ»

 20150501-0011

Τέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη άσβεστη μνήμη των νεκρών της εργατικής τάξης που χάθηκαν διαχρονικά στους αγώνες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο καθώς και σε όσους συναδέλφους έφυγαν από τη ζωή τον τελευταίο χρόνο.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue