Home ΚοινωνίαΠολιτική Για μία ακόμη φορά χωρίς γιατρό το Ιατρείο Καρκιναγρίου

Για μία ακόμη φορά χωρίς γιατρό το Ιατρείο Καρκιναγρίου

by ikariaki.gr
10 views

29/6/2021 

       ΚOB  Καρκιναγρίου 

 

Για μία ακόμη φορά χωρίς γιατρό το  Ιατρείο Καρκιναγρίου

   

   Εδώ και ένα μήνα το Καρκινάγρι έχει μείνει χωρίς αγροτικό γιατρό γιατί ο ήδη υπάρχων πήρε μετάθεση για να καλύψει το κενό που προέκυψε από την αποχώρηση του γιατρού του ¨πολυδύναμου  περιφερειακού Ιατρείου Ραχών¨. Έτσι ένας γιατρός έχει μείνει για να ¨εξυπηρετεί¨ μια περιοχή με περίπου 2.500 κατοίκους, και χιλιάδες εποχικούς επισκέπτες τους θερινούς μήνες. 

 Στο διάστημα απουσίας του γιατρού από το χωριό μας, είχαμε τρία σοβαρά περιστατικά που χρειάστηκαν διακομιδή στο νοσοκομείο του Αγίου Κηρύκου.  Περιστατικά που αν υπήρχε γιατρός ίσως θα είχαν καλύτερη εξέλιξη γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και να γίνει η μεταφορά των ασθενών. 

  Για άλλη μια φορά καταγγέλουμε την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης της Ν.Δ και των προηγούμενων, που αντί να προχωρήσουν σε πλήρη στελέχωση των ιατρείων του νησιού, του Κ.Υ και του νοσοκομείου, με υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό για να καλυφθούν οι ιατρικές ανάγκες του πληθυσμού στο ακριτικό νησί μας σφυρίζουν αδιάφορα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. 

 Αποτέλεσμα  αυτής της διαχρονικής πολιτικής είναι πέρα από τον κίνδυνο να χάνονται συνάνθρωποι μας, είναι και η ταλαιπωρία συμπατριώτες μας να αναγκάζονται να πληρώνουν μια περιουσία για να δουν γιατρό, να κάνουν εξετάσεις πηγαίνοντας είτε στην Σάμο, είτε στην Αθήνα, είτε σε ιδιώτες εδώ στο νησί.

  Απαιτούμε να καλυφθούν τα κενά σε γιατρούς και εξοπλισμό σε όλες τις ιατρικές δομές της Ικαρίας. Ειδικά για το Καρκινάγρι λόγω και της μεγάλης απόστασης από το νοσοκομείο και το Κ.Υ. να τοποθετηθεί μόνιμος ιατρός, νοσηλευτικό προσωπικό και να σταθμεύει ασθενοφόρο, με ευθύνη του υπουργείου Υγείας.

banner

  Δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα, με την πρόοδο της τεχνολογίας, της επιστήμης, την ανάπτυξη της ιατρικής και φαρμακευτικής να χάνεται κόσμος γιατί δεν υπάρχει ένας γιατρός ή ένα ασθενοφόρο ή ένα φάρμακο σε μια περιοχή. Είναι καθαρά ταξική επιλογή που βάζει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας στην ζυγαριά κόστους-οφέλους.   

    Επιμένοντας  να πιστεύουμε ότι η λειτουργία των δομών υγείας με τρόπο που θα διασφαλίζει τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας,  μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα υγείας πρόνοιας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

    Καλούμε τον λαό της Ικαρίας σε όλους τους οικισμούς να μην ανεχτεί αυτήν την κατάσταση και να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Με οργάνωση της πάλης του μέσα από τους μαζικούς φορείς του, τα ταξικά σωματεία του νησιού για να αποσπάσει κατακτήσεις σήμερα αλλά και να ανοίξει και η προοπτική της κατάκτησης της εξουσίας από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Κ.O.B  Καρκιναγρίου του ΚΚΕ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue