Home ΚοινωνίαΠολιτική Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για το θέμα μεταφοράς μαθητών στο Καραβόσταμο Ικαρίας

Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για το θέμα μεταφοράς μαθητών στο Καραβόσταμο Ικαρίας

by ikariaki.gr
65 views

ΕΡΩΤΗΣΗ


Θεσσαλονίκη, 11/02/2022

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Υπόψιν κ. Υφυπουργού για θέματα Αυτοδιοίκησης

ΘΕΜΑ: «Άνιση μεταχείριση σε μαθητές της Ικαρίας που εδώ κι ένα μήνα είναι

χωρίς μετακίνηση από και προς το σχολείο τους»

Κυρία, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της τοπικής κοινωνίας της Ικαρίας, αγανάκτηση και προβληματισμός επικρατεί στην περιοχή του Καραβοστάμου, λόγω της κρατικής αδιαφορίας να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετακίνηση των μαθητών από και προς το Γυμνάσιο του Ευδήλου. Όπως διαμαρτύρονται οι γονείς των μαθητών, από το ξεκίνημα του νέου έτους, οι μαθητές έχουν αφεθεί στις τύχες τους, αφού δεν υπάρχει λεωφορείο να τους μεταφέρει στο Γυμνάσιο. Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, διανύουμε ήδη την τέταρτη εβδομάδα του προβλήματος και οι αρμόδιοι φορείς ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον, χωρίς να ενδιαφέρονται για την επίλυση του προβλήματος με ό,τι αυτό φυσικά συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία. Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι το ζήτημα θα λυνόταν πριν από δύο εβδομάδες μέσω διεθνούς διαγωνισμού και τα πάντα θα κυλούσαν ομαλά, δυστυχώς, το πρόβλημα παραμένει ακόμη άλυτο, στερώντας έτσι από μια ομάδα μαθητών της ελληνικής Επικράτειας την απρόσκοπτη πρόσβαση στη μόρφωση και την ισότιμη ευκαιρία για γνώση και εκπαίδευση. Ανάστατοι οι γονείς των μαθητών σε κάθε τους κρούση προς ιθύνοντες συναντούν παντού «γνώστες του προβλήματος αλλά αναρμόδιους». Κάποια στιγμή το «πινγκ-πονγκ ευθυνών» πρέπει να σταματήσει και οι μαθητές του Καραβοστάμου Ικαρίας να αντιμετωπιστούν με σεβασμό και ισότιμα από μια Πολιτεία που ως τώρα τους απαξιώνει και τους στερεί θεμελιώδη δικαιώματα, όπως αυτά της ισότιμης αντιμετώπισης και των ίσων ευκαιριών στη μόρφωση και την πνευματική τους ανάπτυξη και εξέλιξη.

banner

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να φροντίσετε να επιλυθεί άμεσα το θέμα της μεταφοράς από και προς το σχολείο των μαθητών του Καραβοστάμου Ικαρίας;

  2. Πιστεύετε ότι όλα τα Ελληνόπουλα πρέπει να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση και ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και την πνευματική τους ανάπτυξη; Αν ναι, για ποιους λόγους οι μαθητές του Καραβοστάμου Ικαρίας έχουν αυτού του είδους την αντιμετώπιση;

 

Σημείωση Ικαριακής Ραδιοφωνίας 

Σχετικά με την ερώτηση ενημερώθηκαμε πως το θέμα που πραγματευεται ο κ.Βελοπουλος έχει λήξει… μερικές μέρες πριν την κατάθεση της ερώτησης προς τον Υπουργό  πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει η αρμόδια ιδιοκτήτης που κάνει τις μεταφορές των μαθητών σχολιάζει:

Αυτό το θέμα έχει λήξει από 7/2/2022 τα παιδιά μεταφέρονται στις 7.50 με λεωφορείο στο σχολείο παρόλο που υπήρχε ήδη άλλο δρομολόγιο στις 7.20.
Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η παραπληροφόρηση και γιατί έχει πάρει τέτοια έκταση ένα ήδη λυμένο θέμα.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue