Home ΚοινωνίαΕλλάδα Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου: Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου: Απεργία στις 28 Φλεβάρη

by ikariaki.gr
83 views

Επειδή η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και σαρώνει το λαϊκό εισόδημα, οι μισθοί είναι χαμηλοί, οι ΣΣΕ ανύπαρκτες, οι συνθήκες εργασίας ανυπόφορες, τα ωράρια εξαντλητικά, οι τριετίες μας κλεμμένες, τα εργατική ατυχήματα αυξάνονται διαρκώς, η ασφάλεια στους χώρους ανύπαρκτη, οι φόροι είναι θηλιά στο λαιμό μας, οι παροχές υγείας και το φάρμακο είναι ακριβά και μόνο για τους πλούσιους, η εκπαίδευση είναι εμπόρευμα, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις απειλούν τα λαϊκά νοικοκυριά και την ίδια ώρα οι πολεμικές δαπάνες αυξάνονται, τα κέρδη των σουπερμαρκετάδων, των ενεργειακών κολοσσών, των τραπεζών, των μεγάλων κατασκευαστικών, των εφοπλιστών θεριεύουν από τον δικό μας ιδρώτα…στις 28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μαζικά. Βγαίνουμε μπροστά, κάνουμε τη αγανάκτηση δύναμη αγώνα και διεκδίκησης.
Ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη και τη δολοφονία 57 ανθρώπων, κανείς μας δεν ξέχασε. Η θλίψη των οικογενειών και του λαού, μαζί με τις μεγάλες κινητοποιήσεις πέρυσι, μια απαίτηση έχουν: οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν και να μην συγκαλυφθεί ότι φταίνε αυτοί και η πολιτική που μετράει τις ζωές μας ως κόστος.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο, με τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι στα νησιά μας και πανελλαδικά, στηρίζουμε τον αγώνα επιβίωσης που κάνουν. Ενώνουμε τη φωνή μας με φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που δίνουν αγώνα κόντρα στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, κόντρα στη στέρηση του δικαιώματος στη μόρφωση, για πτυχία με αξία και επαγγελματικά δικαιώματα. Συντονίζουμε τη δράση μας με συλλόγους και φορείς για την άσκηση μεγαλύτερης πίεσης σε κεντρική διοίκηση (κυβέρνηση, ΕΕ κλπ), σε δήμους και περιφέρεια.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο στον Παλαιστινιακό λαό, κόντρα στο σιωπητήριο που θέλουν να επιβάλλουν με τρομοκρατία και καταστολή όσων σηκώνουν ανάστημα. Λέμε καμιά εμπλοκή – Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο! Γιατί η πολιτική που υπηρετούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει εν μία νυκτί δις ευρώ για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και πολεμικές αποστολές εκτός Ελλάδας για τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών, εφοπλιστών, τραπεζιτών, που σκορπάνε προσφυγιά και θάνατο, αλλά δε βρίσκει λεφτά για να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες, παρά πετάει ψίχουλα μέσω “pass” και επιδομάτων.
Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί τα σωματεία να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις των ΔΣ, συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις, να αποφασίσουν Απεργία στις 28 Φλεβάρη, όπως έχουν ήδη προκηρύξει δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες. Να βάλουν σχέδιο ενημέρωσης των εργαζομένων, να την οργανώσουν και προετοιμάσουν ώστε να είναι μαζική. Κανείς στη δουλειά, κανείς στο χωράφι, κανείς στο σπίτι. Όλοι τους δρόμους!

28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για τις ζωές μας!
ΤΩΡΑ πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων, την πάλη ενάντια στην ακρίβεια και την αντιλαϊκή πολιτική που μετρά τις ανάγκες μας ως κόστος. Κανένα Σωματείο, κανένας εργαζόμενος και λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να μείνει έξω από αυτόν τον αγώνα.

Κανείς μόνος του! Αποφασιστικός απεργιακός ξεσηκωμός με σύνθημα
«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Να ενώσουμε τις φωνές μας, να γίνουμε ένας χείμαρρος αγώνα και να διεκδικήσουμε:

• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
• Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
• Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
• Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.
• Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημόσιους υπαλλήλους.
• Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
• Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
• Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
• Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
• Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας. Δωρεάν, πλήρης και απρόσκοπτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, φάρμακα και εμβόλια.
• Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
• Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
• Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
• Σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές συγκοινωνίες σε θάλασσα, στεριά και αέρα ενάντια στην πολιτική κόστους-οφέλους που βάζει το κέρδος των επιχειρηματιών και εφοπλιστών μπροστά από την ανθρώπινη ζωή επιβατών και εργαζομένων.
• Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από Σάμο και όλη τη χώρα, να κλείσουν όλες οι υπερδομές-φυλακές. ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα παραμένουν εδώ. Να σταματήσει η φονική πολιτική των απελάσεων, των επαναπροωθήσεων και των υπερδομών-φυλακών.
• Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με συχνούς ελέγχους και στελέχωση αντίστοιχου τμήματος της επιθεώρησης εργασίας στο νομό μας.
• Αποκατάσταση όλων των ζημιών από το σεισμό. Έργα αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικής προστασίας με σκοπό την πρόληψη και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue