Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Επιστολή βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛΒΟ

Επιστολή βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛΒΟ

by ikariaki.gr
5 views

ελβοΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επιστολή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

 

O ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεση ακρόαση εκπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ

από την Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και ενημέρωση της Επιτροπής από την αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά

για το παρόν και το μέλλον της ΕΛΒΟ.

 

————————————————–

Με την υπ΄αριθμ. Πρωτ. 242/27.1.2014 επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κων/νο Τσιάρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Επιτροπής Νάσος Αθανασίου, Γιώργος Βαρεμένος, Θανάσης Γερμανίδης, Μανώλης Γλέζος, Θοδωρής Δρίτσας, Ρένα Δούρου, Αγνή Καλογερή, Χρήστος Καραγιαννίδης, Μαρία Τριανταφύλλου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, καθώς και οι βουλευτές Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Τάσος Κουράκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου ζήτησαν να συγκληθεί άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής στην οποία να προσκληθεί να προσέλθει η αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά και εκπρόσωποι του Eργατοϋπαλληλικού Kέντρου Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ προκειμένου να ενημερώσουν την Επιτροπή για τις θέσεις και απόψεις τους για το παρόν και το μέλλον της εταιρείας.

 

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η ΕΛΒΟ ΑΒΕ είναι βιώσιμη και ικανή να παραδώσει έργο ποιοτικά άριστο και εφάμιλλο με αυτό των μεγάλων διεθνών εταιρειών του κλάδου. Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όχι μόνο δεν μεριμνά για την εξόφληση των οφειλών του, αλλά και ετοιμάζεται να την θέσει σε εκκαθάριση, ζητώντας τον διορισμό εκκαθαριστή.

 

 

*Σας αποστέλλουμε συνημμένα το πλήρες κείμενο της επιστολής.

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

27/1/2014

 

 

 

 

 

_________________________

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

 

 

Αθήνα, 27/1/2014

 

Προς τον Πρόεδρο

της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και

Εξωτερικών Υποθέσεων

κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα

 

ΚΟΙΝ (με ευθύνη του κ. Προέδρου) :

Προς τα Μέλη

της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και

Εξωτερικών Υποθέσεων

 

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Κανονισμού της Βουλής, η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο σε κάθε θέμα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

Με την από 17/1/2014 επιστολή τους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΛΒΟ ζητούν εκπρόσωποί τους να συναντηθούν με την Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

 

Η ΕΛΒΟ ΑΒΕ ιδρύθηκε το 1972 και είναι από τους κύριους προμηθευτές των Ενόπλων Δυνάμεων σε παντός τύπου τροχοφόρα οχήματα. Μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει και παραδώσει περισσότερα από 15.000 φορτηγά διαφόρων τύπων και χρήσεων, 10.500 ελαφρά φορτηγά 4Χ4, 600 HUMMER διαφόρων χρήσεων, 10.000 κινητήρες φορτηγών, μεγάλο αριθμό λεωφορείων μεταφοράς προσωπικού, 170 άρματα μάχης LEO2HEL και ανταλλακτικά.

 

Το 86,40% των μετοχών ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.

 

Η ΕΛΒΟ ΑΒΕ είναι εγκατεστημένη στη βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης (Σίνδος) και σήμερα απασχολεί 363 άτομα.

 

Η εταιρεία διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 9.500 KW που ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα.

 

Η τεχνογνωσία που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των προϊόντων της έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με φημισμένους οίκους του εξωτερικού (όπως KMW, DAIMLER, RAYTHEON, OSKOSH, VOLVO κ.α.).

 

Η ΕΛΒΟ ΑΒΕ είναι βιώσιμη και ικανή να παραδώσει έργο ποιοτικά άριστο και εφάμιλλο με αυτό των μεγάλων διεθνών εταιρειών του κλάδου. Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όχι μόνο δεν μεριμνά για την εξόφληση των οφειλών του, αλλά και ετοιμάζεται να την θέσει σε εκκαθάριση, ζητώντας τον διορισμό εκκαθαριστή.

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Για το λόγο αυτό σας ζητούμε να συγκαλέσετε άμεσα συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στην οποία να προσκληθεί να προσέλθει η αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά και εκπρόσωποι του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ προκειμένου να ενημερώσουν την Επιτροπή για τις θέσεις και απόψεις τους για το παρόν και το μέλλον της εταιρείας.

 

 

Οι αιτούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

 

Νάσος Αθανασίου

 

Γιώργος Βαρεμένος

 

Θανάσης Γερμανίδης

 

Μανώλης Γλέζος

 

Θοδωρής Δρίτσας

 

Ρένα Δούρου

 

Αγνή Καλογερή

 

Χρήστος Καραγιαννίδης

 

Μαρία Τριανταφύλλου

 

Βασίλης Χατζηλάμπρου

 

Την παρούσα επιστολή συνυπογράφουν επίσης οι βουλευτές Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Γιάννης Αμανατίδης

 

Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου

 

Ιωάννα Γαϊτάνη

 

Τάσος Κουράκης

 

Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue