Home ΚοινωνίαΠολύτεκνοι Επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ημέρα των πολυτέκνων

Επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ημέρα των πολυτέκνων

by ikariaki.gr
4 views

prokopis-paulopoulos2

 

πολυτεκνοι σαμου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Κόμβος Μαλαγαρίου Σάμου, Τ.Κ. 83100 (Τηλ. 2273023900)

Σάμος 10 Νοεμβρίου 2015              Αρ. Πρωτ. :41

     ΠΡΟΣ: Πρόεδρο τηςΕλληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.

     ΚΟΙΝ.: Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.

                 Κοινοβουλευτικά Κόμματα.

                 Βουλευτή Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων κ. Δημήτριο Σεβαστάκη.

banner

                 Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (Α.Σ.Π.Ε.).

                 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.).

Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας και Φούρνων.   

     ΘΕΜΑ: Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου με την ευκαιρία του Εορτασμού της Ημέρας των Πολυτέκνων.

     ΣΧΕΤ.: Άρθρο 21 Παρ. 2 και 5 και Άρθρο 4 Παρ. 5 του Συντάγματος.

                 Εξοχότατε κ. Πρόεδρε

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από τις επίσημες ιστοσελίδες τόσο της Προεδρίας της Δημοκρατίας όσο και της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας για το μήνυμά σας με την ευκαιρία

του Εορτασμού της Ημέρας των Πολυτέκνων (1η Νοεμβρίου) το οποίο κατ’ ουσία εμπεριέχει την υπενθύμισή σας προς τους Πολιτειακούς θεσμούς όσον αφορά το Άρθρο 21 Παρ. 2 του Συντάγματος για την με κάθε

τρόπο προστασία της πολύτεκνης οικογενείας της πατρίδος μας.

         Δυστυχώς όμως παρά την ανωτέρω ή και τις κατά καιρούς αντίστοιχες υπενθυμίσεις των προκατόχων σας ουδείς εκ των πολιτειακών θεσμών από το 2012 έως και σήμερα παρά τις αντίθετες προεκλογικές

τους υποσχέσεις – δεσμεύσεις τήρησαν το Άρθρο του Συντάγματος που αναφέρετε αλλά αντιθέτως προέβησαν με τις ενέργειές τους, τις οποίες καλά γνωρίζετε, στην εξαθλίωση της πολύτεκνης οικογένειας χρησιμοποιώντας

ως άλλοθι την «εμπόλεμη» κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας, αγνοώντας επιδεικτικά τις «απώλειες» του εν λόγω πολέμου οι οποίες προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από το λαό και ιδιαιτέρως

από τη νεολαία μας το μέλλον αυτού του τόπου.

Επιτρέψατε μας επιπλέον να σας υπενθυμίσουμε ότι στο Άρθρο 21 του Συντάγματος υφίσταται και η Παρ. 5 « Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων

αποτελεί υποχρέωση του Κράτους» αλλά και στο Άρθρο 4 Περί Ισότητας των Ελλήνων στην Παρ. 5 αναφέρει ότι «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»

τα οποία Άρθρα προφανώς και εκ του αποτελέσματος δεν λαμβάνονται υπόψη αφού σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο πληθυσμός μειώνεται δραματικά ενώ τα «δημόσια βάρη» επωμίζονται κατ’ επανάληψη οι οικογένειες με πολλά παιδιά.

          κ. Πρόεδρε

         Με την παρούσα επιστολή ο ακριτικές πολύτεκνες οικογένειες των νησιών μας ζητούν την άμεση διαμεσολάβησή σας προς τους πολιτειακούς θεσμούς προκειμένου εκείνοι το ταχύτερο δυνατόν προβούν

εμπράκτως σε άμεσες ενέργειες αποκατάστασης των αδικιών που έχουν επιρριφθεί στους υπερφορτωμένους πλέον ώμους μας.

         Στην περίπτωση που θεωρείτε το ανωτέρω αίτημά μας αβάσιμο ή από τους πολιτειακούς θεσμούς δυσεπίλυτο παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας προκειμένου να γνωρίζουμε πλέον το μέλλον μας όσο και

ιδιαιτέρως των παιδιών μας ώστε να πράξουμε αναλόγως.

Συνημμένα υποβάλλονται τα Άρθρα 21 και 4 του Συντάγματος καθώς και το Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

                                                    Με σεβασμό

                                                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο                                                          Ο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                           ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                       

 

Ιωάννης Β. Βούρος                            Απόστολος Γ. Τσιώλης

 

 

 

 

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ-1

Σύνταγμα της Ελλάδας Αρθρο– 21

1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής ταυ Έθνους, καθώς και o γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία ταυ Τρίτους.

2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτoς. 

      3. To Kράτoς μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, ταυ γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.

      4. H απόκτηση κατοικίας από αυτούς πoυ την στερούνται ή πoυ στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας ταυ Kράτoυς.

5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

     6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

 

‘Άρθρο 4 – (Ισότητα των Ελλήνων)

 

  

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Επιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος. 
4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.
5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. 
6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων. 
7. Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

 

 

«Oι Πολύτεκνες Οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος»

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου με την ευκαιρία του Εορτασμού της Ημέρας των Πολυτέκνων

 

«Οι Πολιτειακοί Θεσμοί, καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, οφείλουν να συνειδητοποιούν, διαρκώς κι εμπράκτως, ότι η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας συνιστά συνταγματικώς κατοχυρωμένη υποχρέωσή τους.

Συγκεκριμένα, κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, οι Πολύτεκνες Οικογένειες «έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος».

 

Το χρέος αυτό καθίσταται σήμερα τόσο περισσότερο επιτακτικό, θεσμικώς και πολιτικώς, όσον αποτελεί αυτονόητη και αυταπόδεικτη πλέον αλήθεια το ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες, λόγω της ευεργετικής επιρροής των οποίων δεν έχει επέλθει στην Χώρα μας ρήξη του κοινωνικού ιστού εξαιτίας της βαθειάς, μακράς κι επώδυνης οικονομικής κρίσης, είναι η Οικογένεια, κυρίως δε η Πολύτεκνη Οικογένεια».

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue