Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Επιστολή Επάρχου για την προσέγγιση Νήσος Μύκονος στον Άγιο Κήρυκο

Επιστολή Επάρχου για την προσέγγιση Νήσος Μύκονος στον Άγιο Κήρυκο

by ikariaki.gr
23 views

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου

Υπ’ όψιν κ. Βαρβιτσιώτη

2. Γραφείο Πρωθυπουργού

Υπ’ όψιν κ. Σαμαρά

3. Υπουργείο Τουρισμού

Υπ’ όψιν κα. Κεφαλογιάννη

4. Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Προσέγγιση του πλοίου «Νήσος Μύκονος» στο λιμάνι Αγίου Κηρυκου

banner

 

 Κύριε Υπουργέ η Επαρχία της Ικαρίας και ειδικά η Ικαρία έχει δύο λιμάνια του Αγίου Κηρυκου και του Ευδηλου το νησί εξυπηρετείται αναλόγως και από τα δύο αυτά λιμάνια λόγω του ότι η απόσταση μεταξύ Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου είναι περίπου 40 χιλιόμετρα σε ένα οδικό δίκτυο με προβλήματα σε πολλά σημεία βατότητας και φυσικά τους χειμερινούς μήνες αντιμετωπίζουμε ανυπέρβλητες δυσκολίες λόγω παγετού και κακών καιρικών συνθηκών διότι το μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου είναι στο μέγιστο υψόμετρο του νησιού.

Επίσης στον Άγιο Κήρυκο στην πρωτεύουσα του νησιού έχουμε την λουτρόπολη των Θερμών όπου κάθε καλοκαιρινή περίοδο περίπου κατακλύζεται από 5.000 λουόμενους οι οποίοι εξυπηρετούνται μόνο και κατ’ αποκλειστικότητα από το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου.

Αυτές λοιπόν τις ιδιαιτερότητες κατά την άποψή μου έπρεπε να λάβει υπ’ όψιν του το Υπουργείο σας όταν γινόταν ο σχεδιασμός της αγόνου γραμμής όπου προκλητικά εξαιρείται το λιμάνι της πρωτεύουσας του Αγίου Κηρύκου και τα δύο δρομολόγια του «Νήσος Μύκονος» προσεγγίζουν μόνο το λιμάνι του Ευδήλου.

Δεν μπορεί κύριε Υπουργέ η κάθε εταιρία κατ’ αποκλειστικότητα να αναθεματίζει ή να αποκλείει τα λιμάνια των νησιών μας με αυτόν τον προκλητικό τρόπο και το Υπουργείο να κάθεται απαθές και να υλοποίει τις προτάσεις τους χωρίς να εξετάζει με καμιά δύναμη τις ιδιαιτερότητες που αναφέρω ανωτέρω.

Η επιδοτούμενη γραμμή όλα τα χρόνια υλοποιούνταν από το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου και έτσι υπήρχε και η άμεση εξυπηρέτηση του νησιού των Φούρνων.

 Για το Αιγαίο αποφασίζουμε εμείς οι νησιώτες πάντα με την συνεργασία του Υπουργείου σας όχι εμείς με τους εφοπλιστές όπου δεν μας ενδιαφέρει κανενός απ’ αυτούς και τα συμφέροντά τους.

Διαχειρίζεστε ένα νευραλγικό κομμάτι του Ελληνικού Κράτους, την Ακτοπλοΐα και το κράτος κατά την άποψη μου, η κυβέρνηση σας, εκχωρεί αυτή την αρμοδιότητα και φυσικά βάση και της νησιωτικότητας να πράττετε δίκαια το μοίρασμα της πίτας πράγμα που εδώ δεν το πράξατε κατά την γνώμη μου και κατά την άποψη της πλειοψηφίας των νησιωτών της Ικαρίας και φυσικά όπως το αποτέλεσμα έδειξε.

Στην Σάμο το « Νήσος Μύκονος» πιάνει καλώς και τα δύο λιμάνια σε μια απόσταση μεταξύ τους 35 χιλιόμετρα και προκλητικά η Ικαρία εξαιρείται με τα λιμάνια της όταν τα δύο έχουν απόσταση 40 χιλιόμετρα περίπου. Γιατί αυτή η αντιμετώπιση από πλευράς Υπουργείου για την Ικαρία έτσι;

 

Ελπίζω με την επιστολή μου αυτή να τύχω προσοχής διότι εγώ αντιπροσωπεύω αυτόν τον τόπο από την θέση του Αιρετού Έπαρχου της Ικαρίας των Φούρνων και της Θύμαινας.

Άμεσα να ζητήσετε τροποποίηση του δρομολογίου του « Νήσος Μύκονος» και η επιδοτούμενη γραμμή να γίνεται από το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμβαίνει αυτό γιατί είναι ζήτημα ζωής των κατοίκων, αλλιώς το νησί δεν μπορεί να λειτουργήσει ή στην άλλη εναλλακτική περίπτωση το πλοίο να προσεγγίζει και το λιμάνι του Αγίου Κηρυκου όπως ορθά γίνεται στη Σάμο.

 

Δεν θα πληρώσουμε εμείς τις διάφορες Κασσάνδρες των εταιριών όπου ομιλούν για τραγικό λάθος όταν σε ένα νησί έχουμε δύο λιμάνια, αυτό προέκυψε από ανάγκη και ορθά σχεδιάστηκε για να μπορεί το νησί να εξυπηρετείται με καθαρά γνώμονα τις ιδιαιτερότητες του.

Κύριε Υπουργέ επειδή γνωρίζω την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για τα νησιά μας παρακαλώ άμεσα να προχωρήσετε και να ικανοποιήσετε το καθολικό αίτημα μου έμενα και των Ικαριωτών για να μπορεί ο τόπος να εξυπηρετηθεί δίκαια βάση των αναγκών και ιδιαιτεροτήτων που αντιμετωπίζουμε.

 

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue