Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Επίσκεψη και Δραστηριότητες του Βουλευτή Σάμου στην Ικαρία κατά το διήμερο 10-11/4/2016

Επίσκεψη και Δραστηριότητες του Βουλευτή Σάμου στην Ικαρία κατά το διήμερο 10-11/4/2016

by ikariaki.gr
4 views

ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, επανήλθε την Ικαρία για να επισκεφτεί και το βόρειο τμήμα της, όπως είχε δεσμευτεί και στο προηγούμενο, πρόσφατο ταξίδι του.

 

Την Κυριακή 10/4, επισκέφθηκε τον παραλιακό και κύριο παραθεριστικό οικισμό Φανάρι και τον αρχαιολογικό χώρο Δράκανο καθώς  και την παραλία του Ιερού.

Φάρος1

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με μέλη του Συλλόγου του οικισμού, ώστε να υπογραμμιστούν τα καίρια ζητήματα που τους αφορούν, όπως η ανάγκη υλοποίησης της ώριμης πια μελέτης κατασκευής βιολογικού καθαρισμού, η  διάνοιξη του μικρού περιφερειακού δρόμου που θα αποσυμφορήσει την κίνηση της τουριστικής περιόδου και η τεχνική βελτίωση του υπάρχοντος μόλου ώστε να μπορούν να δένουν μικρά πλεούμενα.

 

Αμέσως μετά, ο Βουλευτής μετακινήθηκε βόρεια, στις Ράχες Ικαρίας και συγκεκριμένα στο χωριό Καστανιές (Τραγοστάσι). Εκεί συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και συλλόγους.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Ενδιαφέρουσα και αποδοτική ήταν η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τον Γραμματέα του Αθλητικού Συλλόγου Ραχών ΔΙΑΓΟΡΑΣ, διαπιστώθηκε η πολυσύνθετη δράση του Συλλόγου, ενώ  ζητήθηκε από τον βουλευτή η παρέμβασή του ώστε να εξασφαλίσει η ομάδα την πολυπόθητη άδεια για την τέλεση του πρωταθλήματος. Ακόμα, συζητήθηκαν αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις που θα βελτίωναν τα υπάρχοντα και τα υπό κατασκευή γήπεδα μπάσκετ της περιοχής.

banner

 

Ο Βουλευτής συναντήθηκε και με τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων. Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που προκύπτουν από την μη ύπαρξη σφαγείου στο νησί, η απαγόρευση (καραντίνα)  μετακίνησης ζωντανών αιγοπροβάτων από τον νομό Σάμου στην υπόλοιπη Ελλάδα, τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τον πρόσφατο νόμο σχετικά με τα βοσκοτόπια και τέλος, το θέμα των εξισωτικών αποζημιώσεων που εκκρεμούν για τα έτη 2014-15 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Κτηνοτρόφοι

Την Δευτέρα (12/4), ο Δ. Σεβαστάκης πήγε αυτοπροσώπως να παρακολουθήσει την μέχρι τώρα πορεία του έργου Κάλαμος-Νας, έργο στο οποίο συνέβη το τραγικό εργατικό ατύχημα που κόστισε την ζωή σε δύο συνανθρώπους μας, πριν δύο μήνες.

 

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας επισκέφτηκε το Ειδικό Σχολείο Ικαρίας στο χωριό Καραβόσταμο. Εκεί, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον σύλλογο διδασκόντων του ειδικού σχολείου καθώς και με γονείς των μαθητών. Θέμα της συνάντησης ήταν η άμεση ανάγκη δημιουργίας δευτεροβάθμιας δομής (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ειδικής αγωγής στο νησί, αίτημα το οποίο θα προωθήσει άμεσα στο Υπουργείο Παιδείας ο Βουλευτής.

Ειδικό Σχολείο

Εν συνεχεία, υπήρξε συνάντηση με τον Αθλητικό Σύλλογο Μεσαριάς (ΑΟΜ).

ΑΟΜ

Στη συνάντηση του Βουλευτή με τον πρόσφατα ιδρυόμενο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ευδήλου, ο Δ. Σεβαστάκης είχε την ευκαιρία να δει κάποια προϊόντα παραγωγής του Συνεταιρισμού και να συζητήσει με τα μέλη του για διάφορα θέματα καθώς και την πιθανή μελλοντική δημιουργία τμήματος γεωργικής κατεύθυνσης στο ΕΠΑΛ Ικαρίας.

 

Το βράδυ της Δευτέρας, στον Εύδηλο Ικαρίας , ο Δ. Σεβάστακης και ο Χ. Πιλάλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν και συζήτησαν με μέλη και φίλους του κόμματος για την επικρατούσα πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας και τις προοπτικές που ανοίγονται. Ο διάλογος και  οι προβληματικές που αναδείχθηκαν ήταν έντονες και τα συμπεράσματα που αποκομίστηκαν από τους συμμετέχοντες πλούσια κι εποικοδομητικά.

 

Ο Βουλευτής  Σάμου Δ. Σεβαστάκης, θα επανέλθει το προσεχές διάστημα στην Ικαρία ώστε να επισκεφτεί τις περιοχές του Καρκιναγρίου και του Μαγγανίτη.

 

Από το γραφείο του Βουλευτή

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue