Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ενημέρωση από την Τ.Ε. ΚΚΕ Ικαρίας και Φούρνων για επερωτήσεις του κόμματος στη Βουλή

Ενημέρωση από την Τ.Ε. ΚΚΕ Ικαρίας και Φούρνων για επερωτήσεις του κόμματος στη Βουλή

by ikariaki.gr
20 views

koinobouleytikh-omada-kke3_1

kke

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097

e-mail: [email protected], http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και

              Παιδείας, Έρευνας &  Θρησκευμάτων

 

banner

Θέμα: Άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των εργασιακών δικαιωμάτων των καθαριστών/καθαριστριών.

 

Γι’ ακόμη μια χρονιά απασχολεί έντονα το σοβαρότατο θέμα της καθαριότητας και της υγιεινής στα σχολεία και της επιτακτικής ανάγκης ύπαρξης μόνιμου και επαρκούς προσωπικού.

Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων είναι περίπου οκτώμισι χιλιάδες. Για χρόνια ανανέωναν τις συμβάσεις τους, τελώντας υπό εργασιακή προθεσμία με άθλιο εργασιακό καθεστώς. Πληρώνονται πάντα έναντι και με καθυστέρηση μηνών, παράλληλα όμως το προσωπικό αυτό είναι που σηκώνει στους ώμους του τον κρίσιμο τομέα υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, αφού το όποιο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πάντα ήταν λειψό και σήμερα στο μεγάλο του μέρος έχει και αυτό συνταξιοδοτηθεί.

Πλέον το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί περισσότερο καθώς τον Ιούνιο του 2016 λήγουν οι συμβάσεις τους, ενώ για το διδακτικό έτος 2016-2017, οι συμβάσεις θα καταρτίζονται από τους οικείους δήμους και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Αν η κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα μέτρα και αφήσει τα πράγματα να εξελιχτούν με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, ένας δρόμος είναι ορατός.

Οι χιλιάδες καθαριστές/καθαρίστριες να οδηγηθούν σε απόλυση, αφού είναι απαγορευτική η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων με βάση το υφιστάμενο περιοριστικό πλαίσιο που διέπει τις προσλήψεις στους δήμους και να παραδοθεί η καθαριότητα των σχολείων σε ιδιώτες εργολάβους και ΚΟΙΝΣΕΠ.

Με βάση τα παραπάνω η Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν χωρίς καθυστέρηση να λύσουν αυτό το καίριο για τη λειτουργία των σχολείων ζήτημα. Να ανανεωθούν σήμερα όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων διασφαλίζοντας η κυβέρνηση την χρηματοδότηση αυτής της λειτουργίας και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα με τη μονιμοποίηση των καθαριστριών στα σχολεία .

 

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

  • Την έγκαιρη ανανέωση των συμβάσεων όλων των καθαριστριών στα σχολεία.
  • Τη μόνιμη λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων με την μονιμοποίηση όλων των καθαριστών/καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Την άμεση διασφάλιση της μηνιαίας πληρωμής τους όπως για όλους τους άλλους εργαζόμενους στους δήμους.

 

Ο βουλευτής
 Χρήστος Κατσώτης

 

 

 

kke

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097

e-mail: [email protected], http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

     17  Φεβρουαρίου  2016

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό  Παιδείας, Έρευνας &  Θρησκευμάτων

 

Θέμα: Η συνέχιση του προγράμματος, σε όλα τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης.

 

Μετά από την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, για το κλείσιμο του έργου των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) στις 29/2,                οι 450 διοικητικοί εργαζόμενοι και χιλιάδες εκπαιδευτές ενηλίκων μένουν άνεργοι, αντιμέτωποι μόνο με υποχρεώσεις (ΟΑΕΕ, φόρους κ.ά.).

Οι δομές των ΚΔΒΜ οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο των δήμων και επιμόρφωσαν δωρεάν χιλιάδες εκπαιδευόμενους βάζουν λουκέτο.

Η υπόσχεση για την επαναλειτουργία των κέντρων το Σεπτέμβρη του 2016 δεν είναι εγγυημένη, γιατί η υλοποίηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ είναι στον αέρα. Ο νέος σχεδιασμός, αν ισχύσει, προβλέπει την κατάργηση του 70% των θέσεων διοικητικού προσωπικού που λειτουργούσαν το πρόγραμμα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το κλείσιμο και άλλων ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (Διάπολις, Οδυσσέας κ.ά.) και τις αόριστες υποσχέσεις για επαναλειτουργία τους όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι σχεδιασμοί της ΕΕ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεχίζει πιστά την εφαρμογή της πολιτικής που εναλλάσσει παλιούς και νέους εργαζόμενους στην ανεργία, με συμβάσεις έργου που ξεχαρβαλώνουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Η ζωή και οι ανάγκες των εργαζομένων δεν μπορούν να χωρέσουν στις εκάστοτε επιλογές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο! Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε επαίτες ούτε ωφελούμενοι.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι σκοπεύει να κάνει για:

  • Την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος, σε όλα τα ΚΔΒΜ της χώρας, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
  • Την πλήρη χρηματοδότηση του προγράμματος από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να παρασχεθεί πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους, βιβλιάριο ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι  βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης

Γιάννης Δελής

Νίκος Καραθανασόπουλος

Γιώργος Λαμπρούλης

Μανώλης Συντυχάκης

 

 

 

 

kke

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097

e-mail: [email protected], http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

12  Φεβρουαρίου  2016

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς  τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών

Θέμα:  Για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

 

Η αποκαλούμενη “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική”, που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και η γραμμή της γεωστρατηγικής αναβάθμισης για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων κινούνται στο δρόμο που ακολουθούν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η πολιτική αυτή βαθαίνει την ενσωμάτωση της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία (ΕΕ), την εμπλέκει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, προκαλώντας ζημιά στα κυριαρχικά δικαιώματα και βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Αυτό ακριβώς αποδεικνύεται και από την πρόσφατη (ομόφωνη) απόφαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο, στο όνομα της “φύλαξης” των ελληνοτουρκικών συνόρων και της “καταπολέμησης των προσφυγικών ροών”, απόφαση η οποία στηρίχτηκε σε κοινή πρόταση των κυβερνήσεων των Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας!

Πρόκειται για μεγάλη πρόκληση κατά του λαού μας.

Το ΝΑΤΟ, αυτός ο δολοφονικός μηχανισμός των επεμβάσεων και των πολέμων κατά των λαών, δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά, όπως και η ΕΕ, τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, την αμφισβήτηση ελληνικών νησιών και νησίδων, υποστηρίζοντας “γκρίζες ζώνες”.

Το ΝΑΤΟ, από κοινού με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ευθύνεται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του “Ισλαμικού Κράτους”. Ευθύνεται, για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και την αύξηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.

  Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες.

Μετά τη συμφωνία της για την “Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή – Ακτοφυλακή” και την αναβάθμιση του ρόλου των κατασταλτικών μηχανισμών όπως η FRONTEX, εκφράζει τη στήριξή της στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενισχύοντας τις στοχεύσεις για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την ευρωΝΑΤΟική ομπρέλα.

Οι παραπλανητικοί κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι οι ελληνικές και τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο της άλλης χώρας είναι ανυπόστατοι αφού είναι γνωστό πως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα ελληνικά σύνορα, όπως έχουν καθοριστεί από διεθνείς συμβάσεις.

Αυτό, επιπλέον, αποδεικνύεται και από την προκλητική στάση του τουρκικού κράτους το οποίο λίγο αμέσως μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί Κίναρο και τον τραγικό θάνατο του πληρώματος εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να συντονίζει την επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στη ζώνη που περικλείει το FIR Αθηνών.

Στην πράξη επιβεβαιώνεται ότι το προσφυγικό πρόβλημα χρησιμοποιείται για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, της κατάστασης που διαμορφώνει ο πόλεμος στη Συρία, οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στη Λιβύη κ.ά.

 

  ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στα παραπάνω πολύ σοβαρά προβλήματα και ιδιαίτερα πώς τοποθετείται για τις συνέπειες που προκαλεί η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ενίσχυση των θέσεων για συγκυριαρχία – συνδιαχείριση του Αιγαίου, στα πλαίσια των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδίων και ανταγωνισμών στην περιοχή μας; Τι περιέχει η κοινή πρόταση Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας με την οποία κλήθηκαν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις στην περιοχή;

Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης,

Λιάνα Κανέλλη

 Σταύρος Τάσσος

 

 

 

 

kke

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097

e-mail: [email protected], http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

15  Φεβρουαρίου  2016

Επίκαιρη  Ερώτηση 

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Για μία ακόμη φορά χωρίς γιατρό τα νησιά των Φούρνων

 

Στους Φούρνους, υπάρχει «κατ’ όνομα» πολυδύναμο ιατρείο στο οποίο προβλέπονται δυο θέσεις αγροτικών γιατρών, ένας γενικής ιατρικής, νοσηλεύτρια και μαία. Από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου δεν υπηρετεί κανένας γιατρός!!

Στα νησιά των Φούρνων (Φούρνοι- Θύμαινα) με τρεις οικισμούς, δυο αγροτικά και ένα «πολυδύναμο ιατρείο», με 2.000 κατοίκους πληθυσμό, με πολλά παιδιά και οικογένειες νέων, γυναίκες, αλλά και ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, ανθρώπους που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και φροντίδα, με δημοτικά σχολεία, γυμνάσιο και λύκειο, όλος αυτό ο κόσμος έχει – όταν έχει- «υγειονομική φροντίδα» από ένα και μόνο αγροτικό γιατρό!

Στο αγροτικό ιατρείο της Θύμαινας (νησάκι με μοναδικό μέσο πρόσβασης σε οποιοδήποτε κέντρο, τις βάρκες), δεν υπηρετεί αγροτικός γιατρός.

Στο αγροτικό ιατρείο της Χρυσομηλιάς που βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή, με μεγάλη δυσκολία πρόσβασης σε οποιοδήποτε κέντρο (Φούρνοι, Άγιος Κήρυκος),  δεν υπηρετεί αγροτικός γιατρός!! 

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Περιφερειακά Ιατρεία Θύμαινας και Χρυσομηλιάς μένουν ακάλυπτα από γιατρό, ή που στο «Πολυδύναμο»  των Φούρνων δεν υπηρετούν οι γιατροί που προβλέπονται.

Οι κάτοικοι της περιοχής εισπράττουν μεν «συμπάθεια» και «κατανόηση» αλλά η υγεία τους και η  ζωή τους  τίθενται σε κίνδυνο, καθώς στερούνται ακόμα και των στοιχειωδών φροντίδων υγείας στις οποίες έχουν δικαίωμα, εξαιτίας της επικίνδυνης και «θανατηφόρας» διαχρονικά αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται στον τομέα της υγείας.

Η μονότονα επαναλαμβανόμενη απάντηση από την διοίκηση, ότι οι θέσεις προκηρύσσονται, αλλά δεν «έρχεται κανείς», δεν αφορά τους κατοίκους αυτών των νησιών, καθώς είναι υποχρέωση του κράτους να βρει τον τρόπο που θα καλύψει με ιατρικό, νοσηλευτικό, και άλλο προσωπικό τις μονάδες υγείας των Φούρνων εν προκειμένω.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και πιο συγκεκριμένα:

  • Να μην μένει χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καμία μονάδα Υγείας των Φούρνων ούτε για μισή ώρα.
  • Να καλυφθούν άμεσα, τώρα τα κενά με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Περιφερειακά Ιατρεία Θύμαινας και Χρυσομηλιάς και στο «Πολυδύναμο» των Φούρνων.
  • Για το «Πολυδύναμο» Ιατρείο των Φούρνων, άμεση πρόσληψη τουλάχιστον γενικού παθολόγου, παιδιάτρου  και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Να αναβαθμιστεί το πολυδύναμο ιατρείο των Φούρνων σε Κέντρο Υγείας με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών και οδηγού για το ασθενοφόρο.

 

Ο  βουλευτής
Σταύρος  Τάσσος

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue