Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Προεκλογικό πρόγραμμα συγκεντρώσεων και περιοδειών Ικαρίας & Φούρνων του ΚΚΕ

Προεκλογικό πρόγραμμα συγκεντρώσεων και περιοδειών Ικαρίας & Φούρνων του ΚΚΕ

by ikariaki.gr
13 views

Τους δοκίμασες... Τώρα με το ΚΚΕ.ΤΟΜΕΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΙΚΑΡΙΑΣ –ΦΟΥΡΝΩΝ

 

 ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Σας κάνουμε γνωστό το προεκλογικό πρόγραμμα συγκεντρώσεων και περιοδειών του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στην Ικαρία και στους Φούρνους.

Σε όλες τις συγκεντρώσεις παίρνει μέρος ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον νομό Σάμου από Ικαρία & Φούρνους, Φανούρης Καρούτσος.

banner

 

Επιπλέον την Τετάρτη 16  Σεπτεμβρίου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στον Εύδηλο θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ,  και ευρωβουλευτής του Κόμματος

 

 

4/09/2015

Η Τ.Ε. Ικαρίας & Φούρνων του ΚΚΕ

 

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ & ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ

 

Ημερομηνία Τόπος ώρα  Δραστηριότητα 
ΚΥΡΙΑΚΗ       6/9/15 ΑΡΕΘΟΥΣΑ 20:00 Ομιλία
ΔΕΥΤΕΡΑ       7/9/15 ΞΥΛΟΣΥΡΤΗ 20:30 Ομιλία
ΤΡΙΤΗ          8/9/15 ΆΓ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ 20:00 Ομιλία
ΤΕΤΑΡΤΗ      9/9/15 ΔΑΦΝΗ 20:00 Ομιλία
ΠΕΜΠΤΗ     10/9/15
  • ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ
  • ΠΛΑΓΙΑ
  • 20:30
  • 21:30
Ομιλία
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11/9/15 Δ.Ε  Ραχών  ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΑΧΩΝ 11-14:00μμ. 20:00 Περιοδεία σε χώρους δουλειάς – Ομιλία
ΣΑΒΒΑΤΟ     12/9/15 ΦΡΑΝΤΑΤΟ 20:00 Ομιλία
ΚΥΡΙΑΚΗ      13/9/15 ΑΜΑΛΟΥΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ 20:00 21:00 Ομιλία
ΔΕΥΤΕΡΑ      14/9/15 ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ 20:00 Ομιλία
ΤΡΙΤΗ         15/9/15 ΠΕΡΔΙΚΙ 20:00 Ομιλία
ΤΕΤΑΡΤΗ     16/9/15           Δ.Ε  Ευδήλου  ΕΥΔΗΛΟΣ 11-14:00μμ. 20:30 Περιοδεία σε   χώρους δουλειάς – Ομιλία
ΠΕΜΠΤΗ     17/9/15 ΦΟΥΡΝΟΙ 20:00 Ομιλία
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  18/9/15 Δ.Ε  Αγ. Κηρύκου  ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ 10-14:00μμ. 20:00 Περιοδεία σε χώρους δουλειάςΟμιλία
ΣΑΒΒΑΤΟ    19/9/15    
ΚΥΡΙΑΚΗ     20/9/15     ΕΚΛΟΓΕΣ

 

 

Χωρίς τίτλο (2)

 

Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες
Το ΚΚΕ απευθύνεται ιδιαίτερα σ’ εσάς που τα δοκιμάσατε όλα, όλες τις κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες και συνεργασίας, «κεντροδεξιές», «κεντροαριστερές», «αριστερές» και είδατε το ένα μνημόνιο να προστίθεται στο άλλο. Σ’ εσάς που παλιότερα, ίσως ευκαιριακά, επιλέξατε το ΚΚΕ, αλλά στη συνέχεια προτιμήσατε μια πιο άμεση, όπως σας φάνηκε, πολιτική λύση.
Σήμερα ας κάνουμε αυτή την πείρα δύναμη αγώνα κι ανατροπής.
Ψηλά το κεφάλι, πάρτε την τύχη σας στα δικά σας χέρια, γυρίστε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα – παγίδες που στήνονται, στις υποσχέσεις των άλλων κομμάτων για έξοδο από την οικονομική κρίση, παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και ανακατανομή εισοδήματος, προς όφελος δήθεν του λαού.
Στην πραγματικότητα θέλουν να κυβερνήσουν για λογαριασμό της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, των μονοπωλιακών ομίλων και της εξουσίας τους.

Ψηφίζουμε – δυναμώνουμε το ΚΚΕ στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη
Η ψήφος στο ΚΚΕ θα δυναμώσει τη λαϊκή αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκή συμφωνία και νόμο, σε κάθε κυβέρνηση αντιλαϊκής διαχείρισης, σε κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία κρατών όπως η ΕΕ.
Για να πάρει ο λαός την ιδιοκτησία του πλούτου και την εξουσία στα δικά του χέρια.
Αυτός είναι ο δικός μας «μονόδρομος» και σ’ αυτόν το δρόμο μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να διεκδικήσουμε βελτίωση της ζωής μας.

Απορρίψτε τα νέα απατηλά διλήμματα.
Τα άλλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, αφού ψήφισαν μαζί τα βάρβαρα μέτρα του 3ου Μνημονίου, τώρα ανταγωνίζονται για το ποιος θα τα εφαρμόσει δήθεν «καλύτερα» για το λαό. Όλοι, ανεξάρτητα με το τι λένε προεκλογικά, είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν σε μια νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση συνεργασίας.
Μην τους δώσετε το δικαίωμα, με την ψήφο σας, να πουν ότι ο λαός συναινεί στο σφαγιασμό του, ότι τα μνημόνια διαρκείας είναι «μονόδρομος».
Μην εμπιστεύεστε τις νέες κάλπικες υποσχέσεις για τα «παράλληλα προγράμματα», τα αντισταθμιστικά μέτρα, τα αναπτυξιακά πάκετα, τη ρύθμιση του χρέους.
Όλοι τους κρύβουν ότι το διαρκές τσάκισμα του λαού είναι το βασικό προαπαιτούμενο της όποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης. Τα αναπτυξιακά πακέτα και τη ρύθμιση του χρέους πάλι ο λαός θα τα πληρώσει, ενώ θα κατευθυνθούν στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως ακριβώς και τα προηγούμενα.
Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα σε ριζοσπαστικό κόσμο, αγωνιστές, πρωτοπόρους ανθρώπους.
Έχετε τη δυνατότητα να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα, να συναντηθείτε με το ΚΚΕ στον αγώνα.
Θυμηθείτε τι έλεγε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε σε αξιωματική αντιπολίτευση. Προέβλεψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετήσει τελικά την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το μεγάλο κεφάλαιο. Και σ’ αυτό το πλαίσιο οι υποχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τις όποιες προεκλογικές του υποσχέσεις, ήταν αναπόφευκτες.
Με τη μάσκα της «αριστερής κυβέρνησης» ψήφισε βάρβαρα μέτρα, που απαιτούσε το μεγάλο κεφάλαιο και καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να πάρει υπό το φόβο της λαϊκής κατακραυγής. Στην πράξη αποδείχτηκε η σημασία της σθεναρής στάσης του ΚΚΕ, που απέρριπτε τη συμμετοχή σε τέτοιες «αριστερές κυβερνήσεις».
Αποκαλύφθηκε ότι ο καβγάς γύρω από το διαχωρισμό μνημονιακών – αντιμνημονιακών ήταν όχι μόνο επιφανειακός, αλλά και πλαστός, άρα επιζήμιος για το λαϊκό κίνημα.

Χωρίς τίτλο -1 (2)

Όχι άλλος χαμένος χρόνος!
Καμιά εμπιστοσύνη στα νέα αναχώματα, στην ψευδεπίγραφη «ρήξη» με την Ευρωζώνη, που δεν αμφισβητεί την καπιταλιστική ιδιοκτησία κι εξουσία.
Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα αντίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα.
Ü Έπαιξαν βασικό ρόλο στην εξαπάτηση αριστερού ριζοσπαστικού κόσμου. Εδώ και 25 χρόνια δίνουν «αριστερό» άλλοθι στην πορεία ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ και την ΟΝΕ, στην επίθεση στο σοσιαλισμό.
Ü Στήριξαν, από κυβερνητικές θέσεις, όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο. Δεν έβγαζαν άχνα, όταν ο Τσίπρας δήλωνε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όταν η κυβέρνηση υποσχόταν νέα ΝΑΤΟική βάση σε νησί του Αιγαίου.
Ü Ως πρωτοκλασάτοι υπουργοί, μαζί με την πρόεδρο της Βουλής, «έθαψαν» τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης, των συλλογικών συμβάσεων.
Ü Προβάλλουν το εθνικό νόμισμα ως εργαλείο καπιταλιστικής ανάπτυξης, ενώ τα κλειδιά της οικονομίας θα συνεχίσουν να τα έχουν τα μονοπώλια, θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι δεσμεύσεις στην ΕΕ. Από αυτήν την επιλογή, τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν και πάλι ωφελημένα. Αυτό, άλλωστε, γίνεται και στις καπιταλιστικές χώρες της ΕΕ που διαθέτουν εθνικό νόμισμα (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σουηδία, Δανία) ή συμμετέχουν σε άλλες νομισματικές συμμαχίες. Κρύβουν ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων έχουν πάρει τον κατήφορο σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και της ΕΕ.
Ü Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα 100% συστημικό κόμμα σαν αυτά που έχει γνωρίσει η Ευρώπη και τα οποία ευθύνονται για την ενσωμάτωση του εργατικού κινήματος. Πίσω από την αντιμνημονιακή ρητορεία κρύβεται η στήριξη στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, η στήριξη του κεφαλαίου.
Το σύστημα στηρίζει πολύμορφα τέτοια κόμματα για να παγιδεύουν το ριζοσπαστισμό, να αποτελούν ανάχωμα απέναντι στην αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης που προβάλλει το ΚΚΕ.

Απομονώστε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή
Μην της δώσετε τη δυνατότητα να κομπάζει ότι είναι τρίτη πολιτική δύναμη, να βγαίνει λάδι μόνο και μόνο επειδή βγάζει άναρθρες «αντιμνημονιακές» κραυγές. Στηρίζει τη μήτρα των μνημονίων, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο και μάλιστα την πιο ωμή μορφή, αναλαμβάνοντας το ρόλο του μπράβου του κεφαλαίου, του προκεχωρημένου φυλακίου του αντικομμουνισμού. Αυτός είναι ο ψευτοπατριωτισμός τους. Κανένα συγχωροχάρτι στους στυγνούς δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, άλλων αγωνιστών, μεταναστών, από τις άνανδρες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Υπάρχει εναλλακτική λύση, ελπιδοφόρα διέξοδος προς όφελος του λαού
Τα επόμενα χρόνια η κατάσταση για το λαό, για όλους τους λαούς, θα χειροτερεύει. Το καπιταλιστικό σύστημα είναι σάπιο. Κρίσεις και ανταγωνισμοί που οξύνονται μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών και των ιμπεριαλιστικών κέντρων, οδηγούν στην εξαθλίωση, στην ανεργία, στους πολέμους, στη μετανάστευση.
Η πρόταση του ΚΚΕ για ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ – ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ – ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ είναι η μοναδική ρεαλιστική και ελπιδοφόρα πρόταση Η πραγματοποίηση αυτού του δρόμου εξαρτάται από τη λαϊκή θέληση, περνά απαραίτητα από τη συσπείρωση με το ΚΚΕ.

Χωρίς τίτλο -2 (2)
m Η εργατική-λαϊκή εξουσία είναι η μόνη που μπορεί να θεμελιώσει την κεντρικά και επιστημονικά σχεδιασμένη κοινωνική παραγωγή και τις κοινωνικές υπηρεσίες –Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας– στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και του εργατικού ελέγχου. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για έξοδο από την ΕΕ, προς όφελος του λαού, για μονομερή διαγραφή του χρέους.
m Είναι η μόνη ικανή να αξιοποιήσει και να αναπτύξει παραπέρα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού. Η Ελλάδα έχει προϋποθέσεις (βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, ορυκτό πλούτο, ειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό) να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που έχει ανάγκη ο λαός. Και από εκεί να συνάψει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες. Αυτές οι δυνατότητες άλλοτε περιορίζονται ή στρεβλά αξιοποιούνται, άλλοτε πιο μαζικά υπονομεύονται, γιατί υποτάσσονται στο καπιταλιστικό κέρδος, στην ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη, στις δεσμεύσεις της ΕΕ.
m Η αξιοποίησή τους χρειάζεται τη λύτρωση από τα δεσμά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας – εξουσίας. Είναι η μοναδική πρόταση που μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας.
m Είναι ο μοναδικός δρόμος που αποτρέπει τη συμμετοχή της χώρας στα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, στις επικίνδυνες αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών.
m Μια τέτοια πορεία ανατροπής δε θα είναι μοναχική και αποκομμένη, όπως ισχυρίζονται όλα τα άλλα κόμματα που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό. Θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη άλλων λαών, κινημάτων και χωρών που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο.

Μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά τη λαϊκή νίκη
Υπάρχει τρόπος και σχεδιασμός για να γίνει πράξη η πρότασή μας και να μπορέσει ο εργαζόμενος λαός να ζήσει καλύτερα, όπως του αξίζει σήμερα, με βάση τις δυνατότητες που έχει η κοινωνία. Κι αυτός ο δρόμος περνά μέσα από τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, που θα αγωνίζεται ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και θα έχει σταθερή πυξίδα την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Σ’ αυτήν την πορεία χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
m Δυνατό ΚΚΕ γιατί ποτέ δεν κορόιδεψε το λαό για να ψαρέψει κάποιες ψήφους. Είπε την αλήθεια, έγκαιρα προειδοποίησε ότι, στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική.
m Δυνατό ΚΚΕ γιατί λέει το πραγματικό, γνήσιο και ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα. Αντιπαλεύει τις πραγματικές αιτίες των μνημονίων που είναι η ίδια η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου, για να ξεπεραστεί η κρίση με νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο, με ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη. Οργανώνει την πάλη με συνέπεια, για άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, για την αλληλεγγύη, για την κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του.
m Δυνατό ΚΚΕ γιατί και αύριο πιο αποφασιστικά θα είναι το στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με τη «χορωδία των εκβιαστών», που αποτελείται απ’ όλα τα άλλα κόμματα και έχει μαέστρους την ΕΕ, την Κομισιόν, το ΔΝΤ, την άρχουσα τάξη της χώρας. Θα εκφράσει τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην όποια κυβέρνηση, με την όποια σύνθεση έχει.
m Δυνατό ΚΚΕ γιατί ο ρεαλισμός του ΚΚΕ καθορίζεται από το εργατικό – λαϊκό συμφέρον και από την αναγνώριση ότι ο λαός όταν αναδειχτεί πρωταγωνιστής στην αντεπίθεση, τότε μπορεί να νικήσει. Γιατί είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στον πραγματικά διαφορετικό, όχι μόνο εναλλακτικό, αλλά ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και όλης της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο. Αυτές είναι και οι προϋποθέσεις για πραγματική λύτρωση από τη μέγκενη των αγορών κεφαλαίου, για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ.

Ψηφίζουμε – δυναμώνουμε το ΚΚΕ, τη δύναμη της αλήθειας, του αγώνα, της ανατροπής!

Χωρίς τίτλο-3 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue