Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε. Κ. Σάμου : Σωματεία Συνταξιούχων της Σάμου στην απεργία & παρέμβαση στον ΟΑΕΔ για τους άνεργους σπουδαστές

Ε. Κ. Σάμου : Σωματεία Συνταξιούχων της Σάμου στην απεργία & παρέμβαση στον ΟΑΕΔ για τους άνεργους σπουδαστές

by ikariaki.gr
2 views

pame-poreia-wide-600x398

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΣΜΥΡΝΗΣ 2 – 83100 ΣΑΜΟΣ

 ΤΗΛ.22730 27561 # ΦΑΞ: 2273028440 # e-mail: [email protected]

………………………………………………………………………………………………………………

Σάμος, 6 Ιούνη 2016

Όλοι και όλες στην Απεργία Τετάρτη 8 Ιούνη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας Πανελλαδικά αλλά και στη Σάμο πάει από το κακό στο χειρότερο. Το Νοσοκομείο σε όλους τους τομείς υπολειτουργεί, παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων. Το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και τα αγροτικά ιατρεία παραμένουν χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και υγειονομικά υλικά.

banner

Αυτή η τραγική κατάσταση βάζει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των λαϊκών οικογενειών. Η επίθεση της κυβέρνησης, ΕΕ – κεφαλαίου συνεχίζεται μετά από τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά, φορολογικά μέτρα και τον «κόφτη» και στα ζητήματα της Υγείας.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Να βγούμε όλοι στους δρόμους. Γι αυτό καλούμε τα μέλη των σωματείων μας, αλλά και όλους του συνταξιούχους των άλλων ταμείων να παλέψουμε για την Υγεία και την Περίθαλψη που έχουμε ανάγκη σήμερα. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην υγεία, που είναι και δικά μας αιτήματα.

 

Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Ιούνη 11:00 το πρωί

στην πλατεία Πυθαγόρα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σύστημα Υγείας χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους
  • Άμεση στελέχωση του ΠΕΔΥ και όλων των μονάδων υγείας με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό κάθε ειδικότητας.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Οι Διοικήσεις

 

 

 

 

 

eks

 

Σάμος, 6 Ιούνη 2016

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

 

          Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ και κατάθεση υπομνήματος έκανε σήμερα αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου μαζί με σπουδαστές των ΙΕΚ, για την διαγραφή των σπουδαστών από τα μητρώα ανέργων. Σπουδαστές και από τη Σάμο έχουν ήδη διαγραφεί ενώ από κάποιους έχει ζητηθεί και επιστροφή των χρημάτων του επιδόματος.

Η αντιπροσωπεία επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο χιλιάδες σπουδαστές να έχουν χρόνο για να είναι εργαζόμενοι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αλλά να θεωρούνται από την κυβέρνηση και τον ΟΑΕΔ ότι δεν έχουν χρόνο για να είναι άνεργοι.

Ότι είναι άδικο για όσο διάστημα εργάζονται να πρέπει να πληρώνουν κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές και την αναλογία στον ΟΑΕΔ, αλλά να μην μπορούν ν’ απολαμβάνουν τα δικαιώματα που πληρώνουν γι αυτά και που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Ότι πολλοί άνεργοι σπουδαστές πηγαίνουν στα ΙΕΚ για να βελτιώσουν το επάγγελμά τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν και βρίσκονται εκτός λίστας ανέργων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν δουλειά καθώς στην πλειοψηφία τους θα ζητηθεί κάρτα ανεργίας και προϋπηρεσία ανεργίας.

Ότι είναι απαράδεκτο, για τα νησιά μας αλλά και όπου αλλού, οι άνεργοι σπουδαστές που είναι εποχιακά εργαζόμενοι (τουρισμός-επισιτισμός) και δουλεύουν τέσσερις μήνες το χρόνο, συμπληρώνοντας το εισόδημά τους με την επιδότηση ανεργίας  (κάποιοι ελάχιστοι), να τους ζητείται από τον ΟΑΕΔ να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν πάρει επιδότηση.

Η αντιπροσωπεία εξέθεσε μια σειρά αιτήματα για την βελτίωση των σπουδών, αλλά και την ηθική και υλική ενίσχυση των σπουδαστών. Απαίτησε, δε, να παρθεί πίσω η προκλητική, απαράδεκτη και άδικη αυτή απόφαση της κυβέρνησης και του ΟΑΕΔ.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου θεωρεί ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να γίνει αίτημα πάλης όχι μόνο όλων των σπουδαστών, αλλά υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων των νησιών μας.

Στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσει τη δράση της μέχρι ν’ αποσυρθεί η απόφαση αυτή.

 

 

 

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue