Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Ε.Κ. Σάμου : Συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη στη Σάμο

Ε.Κ. Σάμου : Συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη στη Σάμο

by ikariaki.gr
3 views

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΑΜΟΣ: ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ, 6:00 μ.μ. Πλ.ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΙΚΑΡΙΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ, στις 7:00 μ.μ.

ΕΥΔΗΛΟΣ (Κατσούλειο) θα ακολουθήσει προβολή ταινίας από το διεθνές εργατικό κίνημα

 

Δε θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωση μας

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

έχουμε πολύ πικρή πείρα από τις περίφημες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση για την υπηρέτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά  στο λαιμό της εργατικής λαϊκής οικογένειας.  Για μας έχουν τους μισθούς των 200-300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες μας. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους ζεστό χρήμα με νέους νόμους, ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές. Πάνω στο έδαφος των προηγούμενων αντεργατικών μέτρων που έχουν τσακίσει τη ζωή μας, έχουν συμφωνήσει στο νέο γύρο επίθεσης με νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία και το κατέβασμα του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, στην παγίωση των αιματοβαμμένων «πρωτογενών πλεονασμάτων.

 

Ότι αξίωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι του κάθε κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν μνημόνια! Έτσι και σήμερα ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις απαιτούν  νέα μόνιμα μέτρα. διατυπώνουν τους πόθους τους ξεκάθαρα. Στο εβδομαδιαίο δελτίο των βιομηχάνων διαβάζουμε πως «χρειαζόμαστε ένα “Ελληνικό Μνημόνιο Plus”, που θα ξεπερνάει το manual (εγχειρίδιο) των δανειστών».

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους

banner

Πάνω στα αποκαΐδια, χτίζουν τη μελλοντική ανάκαμψη των κερδών τους πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών κατακτήσεων. Θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερα φτηνά εργατικά χέρια, εργάτες με αλυσίδες. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους.

Σπέρνουν πάλι ψέματα και αυταπάτες!

Δυναμώνουν ξανά οι εκβιασμοί και οι απειλές. Στο οπλοστάσιο τους επανέρχονται μία-μία όλες οι δοκιμασμένες μέθοδοι εκβιασμού. Βάζουν τους εργαζόμενους να επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, να μπουν στη μέση των Συμπληγάδων, της δήθεν “καλής” ΕΕ και του “ανάλγητου” ΔΝΤ.

Στον ρυθμό των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και επιζητούν τα μνημόνια διαρκείας αλλά και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, μας θέλουν στην αδράνεια, το συμβιβασμό στη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας.

 

Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους από την ανάκαμψη και την κανονικότητα που μας ετοιμάζουν. Δεν θα μας επιστρέψουν τα δικαιώματα μας, τους μισθούς μας, τις συντάξεις. Αντιθέτως, αρπάζουν συνεχώς!

Όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι να ορθώσουμε τοίχος. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή,

με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.                                         Σάμος: 15-02-2017

Νομαρχιακό Τμήμα  Σάμου

 

Ανακοίνωση Κάλεσμα

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα Σωματεία του Δημόσιου και όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου την Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017 στις 6μ.μ. στην πλατεία Καρλοβάσου.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Κανείς δεν περιμένει να βγει κάτι θετικό για μας τους εργαζομένους από τις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση. Έχουμε πείρα, έχουμε νιώσει στο πετσί μας τα αποτελέσματα των προηγούμενων διαπραγματεύσεων, τις περικοπές στους μισθούς μας, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τις απολύσεις κ.α.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους ανατρέψουμε, εάν δεν ανατρέψουμε τις πολιτικές που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση που είναι ίδιες με αυτές που εφάρμοζαν όλες οι προηγούμενες, είναι οι ίδιες οι αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε που θέλει όλο το Δημόσιο ιδιωτικοποιημένο και τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους.

Είναι σαφές πως δεν μπορεί να έχει κανείς καμιά προσδοκία και καμία αυταπάτη για το αν υπάρχει καλή ή κακή  εφαρμογή των Μνημονίων . Είναι σαφές πως κανείς δεν μπορεί να περιμένει κάτι θετικό από τις διαπραγματεύσεις για τη 2η αξιολόγηση. Ο λόγος πρέπει να περάσει στους εργαζόμενους , στο δημοσιοϋπαλληλικό και εργατικό κίνημα για να ανατρέψει τη μνημονιακή λαίλαπα και τα νέα μέτρα της 2η αξιολόγησης συνολικά, να σπάσει τη θηλιά του χρέους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαιτούμε

  • Ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Στελέχωση όλων των Δημόσιων υπηρεσιών.
  • Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Παιδείας.

 

Από την Ε.Ε του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue