Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε. Κ. Σάμου : Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης της 8ης Δεκέμβρη 2016

Ε. Κ. Σάμου : Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης της 8ης Δεκέμβρη 2016

by ikariaki.gr
1 views

filename-0afisa-apergias-eks-8-12-2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

 Σάμος 8 Δεκέμβρη 2016


 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016

banner

 

          Στη Σάμο και στην Ικαρία, σήμερα 8 Δεκέμβρη 2016 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και νέες, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην πλατεία Πυθαγόρα και στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου, κατά την διάρκεια της Γενικής Πανεργατικής Απεργίας,

 

Διαπιστώνουμε

 

Ότι η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεγάλου κεφαλαίου συνεχίζεται και βαθαίνει.

Όλοι τους μαζί σε αγαστή συνεργασία προσπαθούν με μνημόνια και αξιολογήσεις να δέσουν πισθάγκωνα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ώστε να περάσουν οι πολιτικές που λεηλατούν τις ζωές μας προκειμένου να εξασφαλίσουν κέρδη και πάλι κέρδη στο όνομα της ανταγωνιστικότητας για την πλουτοκρατία.

Μετά την «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση, το νέο κύμα φοροληστείας και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, προετοιμάζονται τώρα για νέα καταιγίδα ενάντια σε κάθε εργατική κατάκτηση και δικαίωμα που έχει μείνει.

Στο στόχο τους αυτό δεν τους φτάνουν οι μηχανισμοί που έχουν στα χέρια τους, ούτε ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός με την ευλύγιστη μέση, που δεν τους χαλάει χατίρι. Θέλουν σιγή «νεκροταφείου» από το εργατικό και λαϊκό κίνημα γι αυτό και φέρνουν νέο νόμο για τα συνδικάτα ώστε να περιορίσουν και ν’ απαγορεύσουν ακόμα περισσότερο την δράση τους.

Να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους κάνουμε την χάρη.

Ήρθε η ώρα να βάλλουμε την δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις! Να γράψουμε το δικό μας τέλος στην λεηλασία της ζωής μας!

Η μόνη «ανάπτυξη» που αξίζει ν’ αγωνιστούμε είναι αυτή που μας εξασφαλίζει ένα ικανοποιητικό μεροκάματο, μισθό και σύνταξη, που μας επιτρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια. Είναι αυτή που εξασφαλίζει εργασία για όλους και δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για όλους.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση συγκεντρώνουμε δυνάμεις για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να περάσουμε στην αντεπίθεση, για να πάρουμε πίσω όσα κυβερνήσεις και μεγάλο κεφάλαιο μας έχουν κατακλέψει, για να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

  • Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€ και υπογραφή κλαδικών Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις. Κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Σ.Σ.Ε. και επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους με βάση τις ανάγκες μας. Κατάργηση του νόμου λαιμητόμου. Επαναφορά κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
  • Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ και ν’ αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος.
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Ανάπτυξη της α’βάθμιας φροντίδας υγείας, με πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ και όλων των μονάδων υγείας  στο νομό μας.
  • Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων. Όχι σε φοροληστεία, χαράτσια, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος κλπ. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τη χώρα ΤΩΡΑ! Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αποδέσμευση της χώρας από Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.

 

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ

Τις Διοικήσεις των δευτεροβάθμιων οργανώσεων να επιδώσουν το παραπάνω ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο.

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue