Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε.Κ. Σάμου : Κατάθεση Σχεδίου Νόμου για τις Σ.Σ.Ε.

Ε.Κ. Σάμου : Κατάθεση Σχεδίου Νόμου για τις Σ.Σ.Ε.

by ikariaki.gr
8 views

?????????????

Τον Ιούλη το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες από την υπόλοιπη χώρα, πήραμε πρωτοβουλία να καλέσουμε σε οργάνωση της πάλης τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, με αιχμή το μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Απευθύναμε Πανελλαδικό κάλεσμα προς τα συνδικάτα και πρόταση σχέδιο νόμου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Από τη Σάμο και την Ικαρία τα σωματεία που συνυπογράφουν το κάλεσμα και το σχέδιο νόμου είναι: ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων Ικαρίας & Φούρνων, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας Φούρνων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ικαρίας και Δήμου Φούρνων.

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Οι οργανώσεις που μέχρι τώρα ξεπερνούν τις 463, σωματεία από κάθε κλάδο σε όλη τη χώρα, δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα συντονιζόμαστε, διεκδικούμε με ανυποχώρητο αγώνα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή  Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

banner

 

Όλες και όλοι  στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

 

Δε μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά!

Στις 17 Οκτώβρη καταθέτουμε το δικό μας πόρισμα!

Το πόρισμα των εργαζομένων!

Καταθέτουμε σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής).

Απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργαζόμενο που βασανίζεται από τα συνεχόμενα βάρβαρα μέτρα, να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας!

Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Δυναμώνουμε το μέτωπο μας, απέναντι στη μεγαλοεργοδοσια του κάθε κλάδου, που μας θέλει φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα.

Απέναντι στο σχεδιασμό κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγαλοεργοδοσίας που έχει ως στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων, των κοινωνικών παροχών, να αντιπαραθέσουμε το δικό μας σχεδιασμό, τις δικές μας κόκκινες γραμμές.

Κανείς δε ζει με 400 ευρώ!

Κυβέρνηση και κουαρτέτο προσπαθούν να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ τους. Προτείνουν να διατηρηθεί για έναν ακόμα χρόνο το σημερινό άθλιο καθεστώς, με τους μισθούς των 586 και 511 ευρώ και στη συνέχεια τα μεροκάματα να διαμορφώνονται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεκτείνει την επίθεση στους μισθούς, στο κατώτερο μεροκάματο με στόχο την παραπέρα μείωση στο μέσο μισθό.

 

Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Φτάνουν στο σημείο ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας, που είναι λεφτά των εργαζομένου και, που παίρνουν λιγότεροι από 1/10 ανέργους, να το δώσουν κι αυτό δώρο στην εργοδοσία. Δηλαδή, στην κυριολεξία να πληρώνουμε για να δουλεύουμε.

Οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» και η «κανονικότητα» είναι η σύγχρονη δουλεία, η εκμετάλλευση συμφώνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων δηλαδή η δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς και μεροκάματα ψίχουλα, η εργασία χωρίς συμβάσεις, χωρίς δεσμεύσεις για τα αφεντικά. Να πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν, να απολύουν χωρίς κόστος, να έχουν τον εργαζόμενο ευέλικτο ανάλογα με τα συμφέροντα και το ύψος της κερδοφορίας τους, χωρίς εμπόδια από την οργάνωση και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Να πάρουν απάντηση με μαζικό, μαχητικό αγώνα με όλες τις μορφές και με γενική απεργία.

Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας!

Για εμάς κανονικότητα είναι η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η επαναφορά των ΣΣΕ, η καταργηση των ελαστικών μορφών, οι αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, η μείωση του εργάσιμου χρόνου.

Έχουμε καθαρό πλέον η ανάπτυξή τους δε θα είναι για εμάς και τα παιδιά μας! Το βλέπουμε, το ζούμε. Στήνεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, πάνω στην πάμφθηνη δουλειά.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, με τη μίζερη ζωή!

Οργανώνουμε με τόλμη το μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ!

 

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας,

τον 21ο αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να μη ζήσουμε σαν δούλοι!

 

 

 

 

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία, κι απευθυνόμαστε σε όλα τα σωματεία, σε όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουμε με τόλμη, το μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως της κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ.

Οι απώλειες μας είναι μεγάλες. Συνυπολογίζοντας όλους τους παράγοντες, μπορούμε να εκτιμήσουμε πως οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων φθάνουν ή και προσεγγίζουν το 50% την περίοδο της κρίσης. Η επίθεση στον κατώτατο μισθό είχε ως αποτέλεσμα οι αποδοχές το 2014 να είναι χαμηλότερες ακόμα και από τα κατώτατα όρια των αρχών της δεκαετίας του 1990.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης κι αγώνα για να διαμορφώσουμε τους όρους αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος ενιαία, κατά κλάδο, πανελλαδικά. Να αγωνιστούμε μαχητικά, ανυποχώρητα, κανένας να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Χρειάζεται να δυναμώσει η ενότητά των γραμμών της εργατικής τάξης, η οργάνωσή της στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους. Με κέντρο δράσης και πάλης κάθε χώρο δουλειάς με βελτίωση της λειτουργίας των σωματείων, των επιτροπών αγώνα, να συγκεντρώσουμε και προετοιμάσουμε δυνάμεις που θα μπουν μπροστά στο απαιτητικό αυτό μέτωπο πάλης. Με ενημέρωση, συσπείρωση και κινητοποίηση περισσότερων δυνάμεων. Με καλή προετοιμασία και συζήτηση για το πλαίσιο διεκδικήσεων, το σχεδιασμό και τις μορφές αγώνα. Με την κοινή δράση να ξεπεράσουμε απόψεις που δε δίνουν διέξοδο, που λένε ότι «τίποτα δεν αλλάζει», «τίποτα δεν μπορεί να γίνει».

Όσο κι αν είναι δύσκολη η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας. Αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται είναι η οργάνωση του αγώνα και όχι οι «κοινωνικοί διάλογοι» που στήνουν η κυβέρνηση και οι ενώσεις των εργοδοτών για να μας παγιδεύσουν και αυτοί να συνεχίζουν να κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος της τάξης μας. Δική μας ευθύνη είναι να δυναμώσουμε την κοινή δράση και τη συμμαχία με όλο τον εργαζόμενο λαό που στενάζει, στις πόλεις και τα χωριά, όπως κι εμείς, κάτω από τον ίδιο ζυγό των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σε κάθε κλάδο, σε κάθε σωματείο και χώρο δουλειάς υπάρχουν δυνατότητες, δυνάμεις πρωτοπόρες και τίμιες που δεν παρασύρονται από τις σειρήνες της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού, δυνάμεις με θέληση κι ικανότητα να ηγηθούν στην οργάνωση της πάλης.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, συνολικά ο εργαζόμενος λαός έδωσαν το προηγούμενο διάστημα πολύ σημαντικές μάχες απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, με κύριο μέτωπο τον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό και τους βάρβαρους νόμους τους.

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, συνδικάτα, χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μαζί με πολλά άλλα σωματεία δώσαμε πολύμορφους αγώνες, με θέσεις που στήριζαν τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα έδειχναν τις αιτίες και το ποιος πρέπει να πληρώσει.

Με τις μεγάλες απεργίες, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα των αγροτών, με πρωτοβουλία και σχέδιο, το κίνημα έδειξε ότι είναι όρθιο, ζωντανό, μαχητικό, παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές από τους ανθρώπους της εργοδοσίας και των κυβερνητικών κομμάτων. Μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει δυνατό και ρωμαλέο, να φτάσει σε σημείο να ταρακουνά κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους, να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους, τη βαρβαρότητά τους, να διεκδικήσει μια αξιοπρεπή ζωή.

Αυτήν ακριβώς την προοπτική έχουμε καθήκον να ενισχύσουμε, να οργανώσουμε με τη στάση και τη δράση μας, τη συμμετοχή μας.

Με αυτούς τους αγώνες καταφέραμε:

Να αποκαλύψουμε την αντιλαϊκή πολιτική πλατιά στο λαό, να εμποδίσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να νομιμοποιήσουν τα μέτρα στη λαϊκή συνείδηση.

Εμποδίσαμε την εργοδοσία και τα κόμματά της να κάνουν τους εργαζόμενους συμμέτοχους στην εφαρμογή της πολιτικής τους.

Οι αγώνες ενίσχυσαν τα βήματα ενότητας και συμμαχίας των εργατών με τα λαϊκά στρώματα, τους ελευθεροεπαγγελματίες, τους αγρότες.

Δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για τη συνέχεια, με δεδομένο ότι η αναμέτρηση με την πολιτική του κεφαλαίου απαιτεί αγώνες με συνέχεια, επιμονή και ταξική συνέπεια, με εναλλαγή και διαρκή προσαρμογή των μορφών πάλης.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δεν πρέπει να μας ικανοποιούν. Μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Η νομοθέτηση του κόφτη και το νέο κύμα φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, αμέσως μετά την «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση, αποδεικνύει πως η επίθεση δεν έχει τέλος αν δεν τη σταματήσουμε εμείς. Την ίδια στιγμή που η εργατική-λαϊκή οικογένεια ματώνει καθημερινά, το κεφάλαιο απολαμβάνει νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές, παίρνει ζεστό χρήμα από το νέο αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η καπιταλιστική εργοδοσία επιδοτείται με εκατομμύρια, της χαρίζονται χρέη εκατομμυρίων που είναι το δικό μας αίμα, οι τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα, στις κοινωνικές παροχές.

Η «ανάπτυξη», που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ, εφοπλιστές και τραπεζίτες, θα ποτιστεί με το αίμα των παιδιών της εργατικής τάξης, που καταδικάζονται στην ανεργία, τη φθηνή εργασία και την δουλειά-λάστιχο! Η εργοδοσία τσακίζει ότι έχει απομείνει από ΣΣΕ και προωθεί νέες απαράδεκτες συμφωνίες με όχημα τις ενώσεις προσώπων. Ο ΣΕΒ ανοιχτά πλέον απαιτεί να καταργηθούν όλα τα επιδόματα (13ος – 14ος μισθός), να έρθει νέος νόμος που θα περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Έχουν δηλαδή το δικό τους σχέδιο με στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων, των κοινωνικών παροχών. Διακηρυγμένο στόχο έχουν να κατεβάσουν το μέσο μισθό ακόμα περισσότερο, καθώς και τον κατώτερο μισθό.

Η εργατική τάξη χρειάζεται το δικό της σχέδιο όχι μόνο για να αποκρούσει τη νέα επίθεση, αλλά για να διεκδικήσει τις τεράστιες απώλειες που είχε με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες της!

Δε συμβιβαζόμαστε με μισθούς πείνας, με δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Οι ανάγκες της εργατικής τάξης σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με τους στόχους της μεγαλοεργοδοσίας για ανταγωνιστικότητα, κερδοφορία, ανάκαμψη κερδών. Οι εχθροί της τάξης μας προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, για να υποχωρήσουμε από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Καμία υποχώρηση δεν βοήθησε. Κάθε υποχώρηση έκανε πιο επιθετική την εργοδοσία. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, όταν εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. Για την εργατική τάξη δεν υπάρχει καμία ελπίδα ακόμη όταν έρθει η όποια ανάκαμψη κερδών, αν δεν οργανώσει τον αγώνα της.

Γνωρίζουμε καλά, ότι οι εκμεταλλευτές μας έχουν εξοπλιστεί από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με ισχυρό αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο. Τα κόμματα που ψήφισαν μαζί το 3ο μνημόνιο, στηρίζουν την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αποτελούν ισχυρό μαύρο μέτωπο απέναντι στην εργατική τάξη και το λαό.

Ανίκητοι δεν είναι!

Φαίνονται ανίκητοι γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν δοκιμάσει την τεράστια δύναμή τους.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Προτείνουμε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε το παρακάτω πλαίσιο πάλης:

 • Να διεκδικήσουμε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.
 • Ν’ απαιτήσουμε την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ουκαι 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.
 • Να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
 • Να διεκδικήσουμε την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
 • Να διεκδικήσουμε την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
 • Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.
 • Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

 

Με βάση αυτό το καταρχήν πλαίσιο, κάθε κλάδος, κάθε σωματείο να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης στον ενιαίο, κοινό αγώνα της εργατικής τάξης.

Στους δρόμους του αγώνα θα κριθούμε όλοι και μπορούμε να συναντηθούμε διαμορφώνοντας ένα ενιαίο και σταθερό μέτωπο αγώνα.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Τα Εργατικά Κέντρα

 1. Εργατικό Κέντρο Λάρισας
 2. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου
 3. Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου
 4. Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου
 5. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φωκίδας
 6. Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας
 7. Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
 8. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου
 9. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου
 10. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λευκάδας
 11. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας
 12. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης
 13. Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο
 14. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νάουσας
 15. Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας
 16. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά
 17. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας
 18. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας
 19. Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
 20. Εργατικό Κέντρο Λειβαδιάς
 21. Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Οι Ομοσπονδίες:

 1. Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
 2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων & Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών
 3. Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ)

25. Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ)

 1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ)
 2. Ομοσπονδία Εργαζομένων Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου
 3. Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ)

29. Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης Τομείς Βιομηχανίας, Ενέργειας, Έρευνας και Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ)

 1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ)
 2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)
 3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ)
 4. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ
 5.  Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας
 6. Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος
 7. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ)

Τα Σωματεία:

 1. Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ
 2. Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ
 3. Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής
 4. Σωματείο Εργαζομένων TASTY FOODS
 5. Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του Εργοστασίου Γάλακτος της Εταιρίας Δέλτα Τρόφιμα Α.Ε. «Ο ΛΟΥΔΙΑΣ» Πλατύ Ν. Ημαθίας
 6. Συνδικάτο Γάλατος Τροφίμων Ποτών Ν. Ιωαννίνων
 7. Συνδικάτο Γάλατος Τροφίμων Ποτών Ν. Εύβοιας – Βοιωτίας
 8. Συνδικάτο Γάλατος Τροφίμων Ποτών Ν. Λάρισας
 9. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής & Συσκευασίας Ειδών Ζαχαροπλαστικής Ν. Χανίων
 10. Συνδικάτο Εργαζομένων Τροφίμων Ποτών Ν. Αχαΐας
 11. Συνδικάτο Γάλατος Τροφίμων Ποτών Ν. Φθιώτιδας
 12. Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας
 13. Σωματείο Διαλογής Φρούτων και Λαχανικών Ν. Νάουσας
 14. Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αργολίδας
 15. Σωματείο Εργαζομένων PEPSICO – ΗΒΗ Αθήνας
 16. Σωματείο Εργαζομένων στις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Λειβαδίτης Ζούρας ΒΙΟΚΟΤ ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ
 17. Σωματείο Εργαζομένων στην Α.Ε. Αθηναϊκή Ζυθοποιία «ΑΜΣΤΕΛ»
 18. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας Γάλακτος Ξάνθης Α.Ε. ΡΟΔΟΠΗ
 19. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας
 20. Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Ν. Αιτωλοακαρνανίας
 21. Σωματείο Καθαριστριών Αθήνας
 22. Σωματείο καθαριστριών Πειραιά
 23. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καβάλας
 24. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας
 25. Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου
 26. Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας
 27. Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καρδίτσας
 28. Σωματείο Εργαζομένων Εταιρίας MELLON
 29. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου
 30. Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Κεφαλονιάς – Ιθάκης
 31. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας
 32. Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
 33. Σύνδεσμος ιδιωτικών Υπαλλήλων Α.Ε. & Γραφείων Αθήνας
 34. Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας
 35. Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας
 36. Ένωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Ν. Αιτωλοακαρνανίας
 37. Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής
 38. Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Αθήνας
 39. Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Αθήνας
 40. Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας
 41. Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας
 42. Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ-ΔΕΗ) Τμήμα Καλαμάτας
 43. Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Εργαζομένων στην Κατασκευή του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
 44. Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου

82. Σωματείο Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης

 1. Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Πειραιά
 2. Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας
 3. Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων
 4. Σωματείο Εργαζομένων ΣΟΦΤΕΞ
 5. Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών

88. Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου – Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Ν. Μαγνησίας

 1. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος
 2. Συνδικάτο Μετάλλου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Ν. Κορινθίας
 3. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Ν. Αττικής
 4. Σωματείο Εργαζομένων INTRACOM
 5. Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
 6. Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής
 7. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής
 8. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου ΛΥΔΡΑ
 9. Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου
 10. Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Αττικής
 11. Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης
 12. Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
 13. Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Αγ. Αναργύρων – Καματερού

102.Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης

 1. Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας
 2. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμων Ν. Πρέβεζας
 3. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β. Εύβοιας
 4. Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ)
 5. Κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Διαγνωστικών Εργαστηρίων, Γηροκομείων και Συναφών Χώρων Αθήνας
 6. Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά
 7. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
 8. Σύλλογος Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ»
 9. Σωματείο Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου
 10. Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας
 11. Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής
 12. Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών
 13. Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής – Πειραιά και Νήσων
 14. Σωματείο Εργαζομένων στη BOEHRINGER – INGELHEIM HALLAS
 15. Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Κ. Μακεδονίας

118.Σωματείο Βοηθών και Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

 1. Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Λάρισας
 2. Σωματείο Εργαζομένων Γκαλένικα

121 Σωματείο Εργαζομένων Αστικού & Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας

 1. Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ
 2. Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. Λάρισας
 3. Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
 4. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής
 5. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Λάρισας
 6. Σωματείο Εργατών και Εργατριών Κλωστοϋφαντουργίας Ναούσης «Η ΚΛΩΘΩ»
 7. Σωματείο Εργατών και Εργατριών Γούνα & Δέρματος – Ιματισμού – Κλωστοϋφαντουργίας Σιάτιστας
 8. Εργατοϋπαλληλικό Σωματείο της Εριοβιομηχανίας Fintexport ΑΕ
 9. Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ – ΝΑΤ)
 10. Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου
 11. Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας – Ιματισμού – Δέρματος – Κλωστοϋφαντουργίας Ν. Καστοριάς
 12. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Χαλκίδας
 13. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης
 14. Σωματείο Καθαριστριών Θεσσαλονίκης
 15. Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
 16. Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Χανίων
 17. Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Κρήτης
 18. Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας
 19. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας
 20. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Περιοχής Πάτρας
 21. Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Εργαζομένων στην MICROFILL – K. ΖΑΦΡΑΝΑΣ ΑΕ
 22. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας
 23. Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων
 24. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας
 25.  Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας
 26. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λιβαδειάς
 27. Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου Μαρινόπουλος Β. Ελλάδος
 28. Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Αρβανιτίδης ΑΕΒΕ
 29. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
 30. Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Ν. Λάρισας
 31. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά
 32. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων
 33. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πρέβεζας
 34. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λευκάδας
 35. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Άρτας
 36. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
 37. Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας
 38.  Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΚΑ Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας
 39. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πέλλας Ημαθίας
 40. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης
 41. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κομοτηνής
 42. Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής
 43. Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας & Νήσων Αργοσαρωνικού

165 Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Αττικής

 1. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πετρούπολης
 2. Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού
 3. Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, στα Καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας
 4. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»
 5. Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία»
 6. Συνδικάτο Εργαζομένων ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ)
 7. Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού & Συναφών Επαγγελμάτων Εύβοιας – Βοιωτίας και περιοχής Αυλώνα
 8. Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών
 9. Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης
 10. σωματείο Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων Καλαμάτας
 11. Εργοστασιακό Σωματείο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργών στα Νηματουργεία Ναούσης Γρ. Βαρβαρέσος & ΣΙΑ & TEXTIL
 12. Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση LIDL ΕΛΛΑΣ Ν. Αττικής
 13. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου
 14. Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Παράρτημα Πειραιά
 15. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου Royal Olympic
 16. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου Μετροπόλιταν
 17. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου Στάνλευ
 18. Σωματείο Εργαζομένων στο Catering Newrest
 19. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Κω
 20. Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Λευκάδας
 21. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης
 22. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Λάρισας
 23. Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
 24. Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου & Μάνδρας – Ειδυλλίας
 25. Σύλλογος Εργαζομένων στα Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας και στις Υπηρεσίες Αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Περιφέρειας Ηπείρου
 26. Σωματείο Φαρμακεργατών και Φαρμακοϋπαλλήλων Ηπείρου

192.Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων

 1. Σωματεία Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης
 2. Σωματείο Εργαζομένων Forthnet Netmed
 3. Συνδικάτο Υπαλλήλων Οδικών Μεταφορών Νομού Αιτωλ/νίας
 4. Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας
 5. Σωματείο Εργαζομένων στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
 6. Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς – Ιθάκης
 7. Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς – Ιθάκης
 8. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό, Επισιτισμό Ν. Ζακύνθου
 9. Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας
 10. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Βοιωτίας Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β. “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”
 11. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κεφαλονιάς
 12. Πανελλήνια Ένωση Τεχνικών Ο.Τ.Ε. – Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας
 13. Σωματείο Εργαζομένων Λεβεντέρη
 14. Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας”
 15. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Κω
 16. Σωματείο Τεχνικών Ηλεκτρισμού (Σ.Τ.Ε.Η) Ν. Αιτωλ/νίας
 17. Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Ζακύνθου
 18. Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. ” Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”
 19. Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων
 20. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης
 21. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων και Τεχνιτών Ιματισμού Αγρινίου

214 Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Άρτας

 1. Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Άρτας
 2. Σωματείο Λογιστών Ν. Άρτας
 3. Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων Β/Δ Ελλάδος
 4. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ηγουμενίτσας
 5. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας
 6. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Βέροιας – Νάουσας
 7. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης
 8. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής
 9. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων
 10. Πανελλήνια Ένωση Τεχνικών Ο.Τ.Ε. – Τοπική Διοικούσα Επιτροπή Αγρινίου
 11. Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Νάουσας & Περιφέρειας
 12. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης
 13. Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν. (ΠΕΕΜΑΓΕΝ)
 14. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ
 15. Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Ν. Άρτας
 16. Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου
 17. Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Νήσου Λέσβου
 18. Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτιστικών Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου
 19. Σωματείο Χειριστών Βοηθών Εκσκαπτικών Ανυψωτικών Μηχανημάτων Μηχανοδηγών Οδοστρωτήρων Ανατολικού Αιγαίου
 20. Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Υπαλλήλων Οδηγών Μεταφορικών Εταιρειών Λέσβου
 21. Σωματείο Μουσικών Λέσβου
 22. Εθνική Ένωση Φορτοεκφορτωτών Λιμένος και Προλιμένος Μυτιλήνης
 23. Συνδικάτο Αποκλειστικών Αδερφών Νοσοκόμων – Παράρτημα Μυτιλήνης
 24. Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου ” Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ”
 25. Ένωση Εργαζομένων στις Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Λήμνου
 26. Συνδικάτο Θερμαστών Πρακτικών Μηχανικών και Εργαζομένων στο Μέταλλο και τα Συναφή Επαγγέλματα Ν. Αιτωλοακαρνανίας

241 Σωματείο Εργατοτεχνιτών Σιδήρου – Μπετό Μεσσηνίας

242 Σωματείο Οικοδόμων Μεσολογγίου ” Η ΠΡΟΟΔΟΣ”

 1. Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας
 2. Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ν. Αιτωλοακαρνανίας
 3. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης
 4. Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων (Κιάτου)
 5. Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πατρών και Περιχώρων Ν. Αχαϊας “ΕΙΡΗΝΗ”
 6. Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς
 7. Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καβάλας
 8. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Χίου
 9. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ” Η Ένωση” Αγρίνιο
 10. Σωματείο PRAKTIKER
 11. Σωματείο Εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες στα καταστήματα και εταιρείες Νομού Ηλείας
 12. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αμαλιάδας
 13. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
 14. Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού
 15. Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού
 16. Σωματείο Εργαζομένων ΕΦΕΤ (με απόφασή του το ΔΣ στηρίζει το σχέδιο Νόμου)
 17. Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Λαμίας
 18. Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος
 19. Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας
 20. Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου
 21. Σωματείο Υγειονομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας
 22. Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας
 23. Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας
 24. Σωματείο Λογιστών Τρικάλων
 25. Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων
 26. Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ – Τμήμα Αγρινίου
 27. Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής
 28. Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Αναρρωτηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Λάρισας
 29. Σωματείο Εργαζομένων LIDL ΒΙ.ΠΕ Πατρών
 30. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ηλείας
 31. Σωματείο Εργαζομένων Praktiker Πάτρας
 32. Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων Πάτρας
 33. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας Φούρνων
 34. Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Φθιώτιδας
 35. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας
 36. Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Θεσπρωτίας
 37. Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πόλεως και Περιφέρειας Γρεβενών
 38. Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Υποδηματοποιίας Δέρματος – Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού Κ. Μακεδονίας
 39. Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Ν. Αττικής
 40. Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβασίου
 41. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φυλής
 42. Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων
 43. Σύλλογος Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
 44. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ελληνικού
 45. Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βορείου Ελλάδος
 46. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας
 47. Αιτωλοακαρνανική Ένωση Χειριστών Βοηθών – Λιπαντών Εκσκαπτικών Ανυψωτικών Μηχανημάτων
 48. Σωματείο Προσωπικού Ελλ. Εταιρείας Coca – Cola  Αθήνας
 49. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων HQF (ΚΑΝΑΚΙ) Εργοστάσιο Μαγούλας
 50. Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΡΕΑΣ Ν. Εύβοιας
 51. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων και Τεχνιτών Εργαζ. στην Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ και ΣΙΑ Α.Ε.
 52. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων
 53. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων
 54. Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
 55. Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης
 56. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων, Επισιτισμού, Τουρισμού & Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας
 57. Σωματείο Τύπου Χάρτου Ν. Λάρισας
 58. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ” Παπαγεωργίου” (Υπογράφουν το Σχέδιο Νόμου που προτάσσουν οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα)
 59. Ένωση Λογιστών Ν. Λάρισας
 60. Σωματείο Οικοδόμων Ελασσόνας
 61. Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Μαγνησίας
 62. Συνδικάτο Οικοδόμων Βόλου
 63. Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Τρικάλων
 64. Συνδικάτο Πωλητών – Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλομένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βορ. Ελλάδας
 65. Πανθεσσαλινό Σωματείο Εργαζομένων στον Όμιλο Σκλαβενίτη
 66. Σωματείο Εργαζομένων στα Πλαστικά και Συναφή Είδη Νομού Λάρισας
 67. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων
 68. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εταιρείας ΤΣΑΝΤΑΛΗ
 69. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου
 70. Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου
 71. Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Άρτας
 72. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ικαρίας και Δήμου Φούρνων
 73. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας
 74. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λήμνου
 75. Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ
 76. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου
 77. Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας
 78. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου ” ΤΑΛΩΣ”
 79. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ν. Ζακύνθου
 80. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής
 81. Σύλλογος Εργαζομένων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Ζακύνθου
 82. Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας
 83. Ένωση Ηλεκτρ/των & Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Ν. Λαρίσης
 84. Σωματείο Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής
 85. Σωματείο Εργαζομένων Επισιτιστικών Τμημάτων Ρόδου (Υπογράφουν το Σχέδιο Νόμου)
 86. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εργοστασίου και Αμπελώνων Στενημάχου – Οινοποιίας ΜΠΟΥΤΑΡΗ – Ο ΒΑΚΧΟΣ
 87. Σωματείο Εργαζομένων στο Εμπόριο και στην Παροχή Υπηρεσιών Πιερίας
 88. Σωματείο Εργαζομένων Αλουμινίου “Η Ένωση” (πρώην ΠΕΣΙΝΕ)
 89. Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Λιβαδειάς
 90. Σωματείο Εργαζομένων ΚΤΕΛ Λειβαδιάς
 91. Σωματείο Συνταξιούχων Επαρχίας Λιβαδειάς ΙΚΑ
 92. Σωματείο Συνταξιούχων Επαρχίας Λιβαδειάς Δημοσίου
 93. Σωματείο Συνταξιούχων Επαρχίας Λιβαδειάς ΟΑΕΕ
 94. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας
 95. Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ιωαννίνων
 96. Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας
 97. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων Ικαρίας & Φούρνων
 98. Επιχειρησιακό Σωματείο Ξενοδοχείο Ζαφόλια
 99. Σωματείο Εργαζομένων στη Σοκαλοτοποιία ΠΑΥΛΙΔΗ
 100. Συνδικάτο Οικοδόμων  και Συναφών Επαγγελμάτων Ανδραβίδας
 101. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λεχαινών
 102. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε.
 103. Σωματείο Εργαζομένων ΛΟΡΕΑΛ
 104. Κλαδικό Σωματείο Τύπου & Χάρτου Ν. Φθιώτιδας
 105. Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Εταιρίας ΠΑΚΟ Α.Ε. Ν. Φθιώτιδας
 106. Σύλλογος Εργαζομένων Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης
 107. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εργοστασίου Κατεργασίας Ξύλου Φ.Α. Μουρίκης “Αγ. Τριάδα”
 108. Σωματείο Οινοποιείου Τυρνάβου
 109. Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας
 110. Σωματείο Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί
 111. Σωματείο Εργαζομένων Ευαγγελισμού
 112. Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλομένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων
 113. Συνδικάτο Οικοδόμων Χίου
 114. Σύλλογος Έμμισθων Ιατρών Ιδιωτικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Αθήνας -Πειραιά
 115. Σωματείο Νέων Τεχνολογιών & Τηλεπικοινωνιών Ν. Αχαΐας
 116. Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας
 117. Σωματείο Εργαζομένων Frigoclas “Η Αλληλεγγύη” Πάτρας
 118. Σωματείο Εργαζομένων “ΕΛΛΑΣ ΚΑΝ” Πάτρας
 119. Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Ν. Αχαΐας
 120. Σωματτείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας
 121. Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Πάτρας
 122. Σωματείο Εργαζομένων Υ.Ε.Θ.Α. – Αράξου  Ν. Αχαΐας
 123. Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού Ε.Μ.Π. (Σ.Ε.Τ.Ε.Π.Ε.Μ.Π.)
 124. Σωματείο Εργαζομένων της Ανώνυμης Εταιρίας Εμφιάλωσης και Εμπορίας Μεταλλικού Νερού Σουρωτή
 125. Σύλλογος Εργαζομένων Τζανείου Νοσοκομείου
 126. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλομένων Ποτών Νομαρχιακής Αυτ/σης Δωδεκανήσου
 127. Σωματείο Εργαζομένων στις Μονάδες, τα Ιδρύματα και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ)
 128. Σωματείο Εργαζομένων Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών (Ε.ΚΕ.Β.Ε.) “Αλέξανδρος Φλέμιγκ”
 129. Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων (Σ.Υ.Π.Ε.Τ.)
 130. Σωματείο Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της Εταιρίας Γ. Καλλιμάνης Α.Ε.
 131. Σωματείο Προσωπικού Εργαζομένων Πατραϊκής Χαρτοποιίας
 132. Σωματείο Εργαζομένων Δρομοκαΐτειου
 133. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σωτηρία
 134. Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης
 135. Σύλλογος Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων Ν. Θεσσαλονίκης και Δ. Μακεδονίας
 136. Ένωση Προσωπικού ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας
 137. Ένωση Μηχανοξυλουργών Ν. Λάρισας
 138. Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Μαγνησίας
 139. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς
 140. Σωματείο Εργαζομένων Γιούλα
 141. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ
 142. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία
 143. ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης
 144. ΕΛΜΕ Ζακύνθου
 145. Σωματείο Χειριστών Εκσ/κων & Ανυψωτικών Μηχανημάτων Μηχανοδηγών Οδοστρωτήρων Ν. Τρικάλων
 146.  Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Κηπακίου ” Η ΕΝΩΣΙΣ” Ν. Τρικάλων
 147. Σωματειακή Επιτροπή Αφοί Βλάχου (Λιθογράφοι)
 148. Σωματειακή Επιτροπή Veridos Ματσούκης Α.Ε. (Λιθογράφοι)
 149. Σωματειακή Επιτροπή News Press Hold (Λιθογράφοι)
 150. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λαϊκό
 151. Σωματείο Εργατών και Υπαλλήλων ΚΟΜΟΤΕΧ Α.Ε.
 152. Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο της Ρόδου MIRAMARE WONDERLAND
 153. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αττικό
 154. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγία Όλγα
 155. Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθήνας
 156. Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)
 157. Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Λουτρακίου  – Περαχώρας
 158. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως
 159. Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Χανίων
 160. Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου
 161. Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου Παράρτημα Αχαϊας
 162. Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδος
 163. ΕΛΜΕ Πειραιά
 164. Τοπικό Διοικητικό Συμβούλιο Θεσσαλόνίκης Συλλόγου Εργαζομένων Cosmote
 165. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων
 166. Σωματείο Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας
 167. Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας (Μποδοσάκειο)
 168. Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας
 169. Σωματείο Οικοδόμων Λευκάδας
 170. Σύνδεσμος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Λευκάδας
 171. Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
 172. Σωματείο Εργαζομένων στην Παλίρροια Α.Ε.
 173. Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων
 174. Σωματείο Επισιτισμού, Τουρισμού Ν. Χανίων
 175. Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής
 176. Σωματείο Καθαριστριών Δημοσίων  Κτιρίων Ν. Ρεθύμνης
 177. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας ” Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ”
 178. Σωματείο Υπαλλήλων Φαρμακοβιομηχανίας Ν. Αχαΐας
 179. Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Ρεθύμνης
 180. Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Αιτωλοακαρνανίας
 181. Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
 182. Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη»

425 .Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας Εκπ. Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»

 1. Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας Δήμου Πάτρας
 2. Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνης
 3. Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Βιομηχανιών Οξυγόνου – Ασετυλίνης και άλλων αερίων Πειραιά
 4. Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ)
 5. Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ
 6. Σωματείο Οικοδόμων Λαυρεωτικής
 7. Συνδικάτο Οικοδόμων Ηγουμενίτσας
 8. Συνδικάτο Οικοδόμων Καλύμνου
 9. Σωματείο Οικοδόμων Αχάγγελου Ρόδος
 10. Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου
 11. Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου Πειραιά
 12. Πανελλήνια Ένωση Τεχνικών Ο.Τ.Ε. – Τοπική Διοίκηση Κυκλάδων

 

11-10-2016

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue