Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε.Κ. Σάμου : Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε άνεργους, απλήρωτους και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη

Ε.Κ. Σάμου : Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε άνεργους, απλήρωτους και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη

by ikariaki.gr
11 views

sigedrosii

ε.κ.σαμου 1

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

 

Εξαιτίας της αντιλαϊκής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, μαζί με την Ε.Ε., για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, πολλές οικογένειες καθημερινά αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα διαβίωσης.

 

Πολλοί εργαζόμενοι και οικογένειες που κάποτε ζούσαν αξιοπρεπώς, σήμερα είναι άνεργοι, απλήρωτοι, κακοπληρωμένοι, απολυμένοι, ανασφάλιστοι. Σε πολλές περιπτώσεις δυσκολεύονται να έχουν ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα.

 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καθημερινά παλεύει στην κατεύθυνση οργάνωσης της πάλης του λαού μέσα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές. Με τους αγώνες μας διεκδικούμε μέτρα στήριξης και ανακούφισης του λαού που σήμερα  πληρώνει τόσο την κρίση όσο και την καπιταλιστική ανάπτυξη του κεφαλαίου. Στο στόχαστρο βάζουμε το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και όσους την υπηρετούν. Θεμελιώνουμε τη βάση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Έτσι ώστε η εργατική τάξη και ο λαός να ικανοποιούν τις ανάγκες τους και να γίνουν κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν.

 

banner

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα διαθέτουμε είδη πρώτης ανάγκης σε εργαζόμενους, άνεργους, οικογένειες του νησιού μας που έχουν ανάγκη. Το ίδιο κάνουμε και για τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν βρεθεί στο νησί μας εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

 

Για το επόμενο διάστημα και μπροστά στο Πάσχα καλούμε όσους άνεργους, απλήρωτους και πολυμελείς οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα και έχουν ανάγκη από τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, να έρθουν σε επαφή με τη Διοίκηση του ΕΚΣ ώστε να πάρουν κάποια πράγματα. Είδη πρώτης ανάγκης που έχουν διαθέσει στο ΕΚΣ σωματεία και εργαζόμενοι, γι αυτό το σκοπό.

 

Καθημερινά ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00-13:00 το πρωί και

κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 6:00-8:00 το απόγευμα

ή να έρχονται σε επικοινωνία με το τηλέφωνο 22730-27561

ή με τα Σωματεία τους

(τις ίδιες μέρες και ώρες όποιος θέλει, μπορεί να φέρνει τρόφιμα και είδη υγιεινής, τα οποία θα διαθέσουμε γι αυτό το σκοπό)

 

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να βγουν μπροστά και οργανωμένα να παλέψουν για τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους. Καλούμε σε ετοιμότητα και μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί όταν και αν η κυβέρνηση καταθέσει στη Βουλή το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

ε.κ.σαμου 1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 

Με την αγωνιστική στάση και την μαζική συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια, καθυστερήσαμε την κυβέρνηση, που ήθελε από το φθινόπωρο, να περάσει τον αντιασφαλιστικό νόμο-λαιμητόμο για τα δικαιώματά μας.

 

Σήμερα βρισκόμαστε στο πάρα πέντε, με ένα νέο γύρο αντεργατικής επίθεσης να σχεδιάζεται από την κυβέρνηση, που δεν μπορεί να «χωνέψει» την καθυστέρηση στην προώθηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων της, που πέτυχε ο αγώνας του εργατικού και λαϊκού κινήματος και ο οποίος ανέτρεψε τα ως τώρα χρονοδιαγράμματα της αποκαλούμενης πρώτης “αξιολόγησης” του τρίτου Μνημονίου.

 

Το νέο αντιλαϊκό πακέτο εκτός από το ασφαλιστικό, περιλαμβάνει τις ιδιωτικοποιήσεις (ένα δείγμα γραφής ήταν το ξεπούλημα του λιμένα Πειραιά στην κινέζικη Cosco), την ανελέητη φορολογική επέλαση, τα «κόκκινα δάνεια» και ακολουθούν το εργασιακό, η απελευθέρωση των απολύσεων, το χτύπημα της απεργίας, των συνδικαλιστικών ελευθεριών κ.λ.π.

 

Ξέρει η κυβέρνηση ότι σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες, γι αυτό και η όλη προπαγάνδα της προσπαθεί να πείσει ότι κάνει αγώνα για το καλό μας. Ζητάει από τους «θεσμούς» την τήρηση των συμφωνηθέντων, δηλαδή την πιστή εφαρμογή τόσο του δικού της τρίτου (3ου) και χειρότερου μνημονίου, όσο και αυτά των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Λίγο καιρό προηγούμενα ήταν το ΔΝΤ ο «καλός θεσμός» και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κεντρική της Τράπεζα «οι κακοί θεσμοί», γιατί αυτό εξυπηρετούσε την προπαγάνδα της. Τώρα αντιστράφηκαν οι όροι και το ΔΝΤ πήρε το ρόλο του «κακού».

Είναι καθαρός ο ελιγμός της για να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί και για να μας πείσει ότι τάχα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μοχθεί, όταν μας έχει δείξει ξανά και ξανά ότι υπηρετεί και καλύτερα από τους προηγούμενους, τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

 

Θα πάρουν απάντηση οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί και οι προθέσεις  της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της Ε.Ε., του κεφαλαίου. Η απεργία στις 4 Φλεβάρη που «νέκρωσαν» τα νησιά μας, μας δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο. Ενότητα και αγώνας σε ταξική κατεύθυνση της εργατικής τάξης, με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, με τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, με τους επιστήμονες και την νεολαία για ν’ αποκρούσουμε την αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου και ν’ ανοίξουμε δρόμους για να πάρουμε πίσω τα δικαιώματά μας και για συνολικότερες ανατροπές.

 

ΤΩΡΑ ! Να οργανώσουμε με ακόμα καλύτερο τρόπο την προετοιμασία της 48ωρης πανελλαδικής – πανεργατικής γενικής απεργίας όταν και αν φέρουν τα μέτρα για ψήφιση στη Βουλή.

 

Να είναι αυτή η απεργία ακόμη πιο μεγάλη και πιο δυναμική από αυτήν του Φλεβάρη. Να γεμίσουν οι δρόμοι από απεργούς και τίποτα να μην λειτουργήσει, να αντιδράσουμε μαζικά, οργανωμένα, ταξικά. Καμία επιχείρηση ανοιχτή, κανένα μαγαζί, τίποτα ….

 

Όλοι στο δρόμο του Αγώνα ! Κανείς δεν δικαιούται και δεν πρέπει να λείψει….

 

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue