Home ΟικονομίαΕργασία Ε.Κ. Σάμου : Απεργία 18.2.2020 για την κοινωνική ασφάλιση σε Σάμο και Ικαρία

Ε.Κ. Σάμου : Απεργία 18.2.2020 για την κοινωνική ασφάλιση σε Σάμο και Ικαρία

by ikariaki.gr
7 views

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΑΜΟΣ: 10 το πρωί, Εργατικό Κέντρο, Βαθύ

ΙΚΑΡΙΑ: 12 το μεσημέρι, πλ. Ευδήλου

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ-ΒΡΟΥΤΣΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την ΠΝΠ για επίταξη ακινήτων στου Ζερβού

Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων- μεταναστών από το νησί και τη χώρα

banner

Κανένα κέντρο-φυλακή στα νησιά

 

 

Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, νέα και νέε,

Η ζωή μας στο νησί δέχεται διπλή επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Από τη μια, η κυβέρνηση συνεχίζει κατά γράμμα την αντιασφαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και με το νέο νομοσχέδιο. Επιτίθεται σε βασικά κοινωνικά μας δικαιώματα. Δε φέρνει αυξήσεις στις συντάξεις και δικαιώματα στους ασφαλισμένους, αλλά προωθεί το στόχο όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά: την απαλλαγή κράτους και εργοδοσίας από το «βάρος» της ασφάλισης των εργαζομένων.

Από την άλλη, εφαρμόζει πιστά την απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέποντας το νησί μας σε φυλακή για τους κυνηγημένους από τον πόλεμο και τη φτώχεια που αναζητούν καλύτερη ζωή στην ΕΕ. Σα να μην έφτανε αυτό, τώρα προχωρά και σε επιτάξεις ακινήτων προκειμένου να προχωρήσουν αυτά τα απαράδεκτα, απάνθρωπα κι επικίνδυνα σχέδια.

 

Ο νέος νόμος προωθεί ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση

Εδραιώνει και θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ. Σφαγιάζει και άλλο κοινωνικές παροχές και συντάξεις. Ισοπεδώνει ότι είχε απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση. Διαλύει το δημόσιο χαρακτήρα της, κάνοντάς την ατομική-ιδιωτική υπόθεση και μόνο για όσους μπορούν να πληρώσουν. Την παραδίδει στις ασφαλιστικές εταιρείες και τις τράπεζες. Δεν αναιρεί κανέναν προηγούμενο αντιασφαλιστικό νόμο, καμιά μείωση συντάξεων (13η, 14η, μειώσεις 20%-60%, ΕΦΑΠΑΞ, Επικουρικές κλπ). Βάζει τα 67 ως ενιαίο όριο συνταξιοδότησης για όλους. Το κράτος εγγυάται μόνο για τα 384 € της «εθνικής σύνταξης». Κάνει απαγορευτική τη δυνατότητα αξιοπρεπούς σύνταξης και κοινωνικών παροχών, για τους σημερινούς εργαζόμενους, κυρίως τους νέους, που έχουν όλο και λιγότερα ένσημα λόγω των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ανασφάλιστης εργασίας, της ανεργίας.

 

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι η ομπρέλα προστασίας όλων μας!

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά ολόκληρη τη ζωή μας, όλο το λαό! Είναι η Ασφάλισή μας! Η ομπρέλα προστασίας των εργαζομένων, των παιδιών και των οικογενειών μας! Είναι νοσηλεία, περίθαλψη, πρόνοια, ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα, εμβόλια, άδειες τοκετού, λοχείας, μητρότητας, βαρέα και ανθυγιεινά, αναρρωτικές, επιδόματα ανεργίας, ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία, προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες, προστασία των ΑμΕΑ και των ηλικιωμένων κ.λπ. Είναι η σύνταξη και η αξιοπρέπειά μας μετά την εργασία.

 

Η ασφάλιση έχει γίνει με αιματηρούς αγώνες. Είναι δικαίωμά  μας!

Είναι μέρος του μισθού μας. Δεν μας τη χάρισαν. Δεν θα επιτρέψουμε να μας την πάρουν πίσω.

 

 

Οι εργάτες της Σάμου δε θα επιτρέψουμε να γίνει νησί  – φυλακή της ΕΕ

για πρόσφυγες και μετανάστες.

Η ΕΕ που μαζί με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ευθύνονται για τη μετατροπή χωρών σε ερείπια, σε πεδία εμφύλιων συγκρούσεων και φτώχειας, κλαίγεται για το δράμα των προσφύγων και μεταναστών που όμως με το Δουβλίνο και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εγκλωβίζει σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα. Μετατρέποντας τη χώρα και τα νησιά μας σε φυλακές. Αυτή την πολιτική υπηρετεί η κυβέρνηση και με το δόγμα νόμος και τάξη από τη μια φυλακίζει τους πρόσφυγες και μετανάστες από την άλλη επιτάσσει χωράφια και περιουσίες προκειμένου να προχωρήσει τις αποφάσεις της.

 

Στις 18 Φλεβάρη έχουμε δυο σοβαρούς λόγους να απεργήσουμε.

Να ακουστεί η δική μας φωνή!

Να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση τώρα!

 • Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
 • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη. Επαναφορά στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
 • Επέκταση των ΒΑΕ, επαναφορά σε ειδικότητες που αφαιρέθηκαν
 • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, όλων των απωλειών, όλων των κλεμμένων
 • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
 • Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων
 • Αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Κανείς κάτω από 751 €. Υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

που επιτάσσει εκτάσεις μονιμοποιώντας τον εγκλωβισμό

Απεγκλωβισμός προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα,

να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν.

Να κλείσουν τα hotspot και να μη γίνουν άλλα κλειστά ή ανοιχτά. Στη Σάμο να υπάρχει μόνο μια μικρή δομή καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης

Η ΕΕ να δεχτεί τους πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες της

Όχι στους πλωτούς φράχτες, στην καταστολή και τη βία

Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό

Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει

Αποζημιώσεις στο 100% των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές από το μαζικό εγκλωβισμό

 

 

 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου                          Σάμος 12-2-2020

Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Όλοι και όλες στην απεργία την Τρίτη 18-2-2020 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις Σάμος στις 10 το πρωί στο εργατικό κέντρο Σάμου                        Ικαρία 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ευδήλου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει αυτές τις μέρες στη Βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νόμο με τον οποίο επιδιώκει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Αυτοί που υπόσχονταν προεκλογικά ότι θα καταργήσουν τον νόμο λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, τώρα όχι απλά τον διατηρούν και τον υλοποιούν αλλά και τον θωρακίζουν ακόμα περισσότερο!

Με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και σύμφωνα με τις δηλώσεις Βρούτση, διατηρούνται όλες οι αντιασφαλιστικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου και των άλλων νόμων:

Διατηρούνται οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (67 ετών για πλήρη σύνταξη ή 40 χρόνια εργασίας και 62 έτη). Αλήθεια ποιος συμβασιούχος, που βλέπει κάθε τόσο να λήγει η σύμβασή του ή ποιος συνάδελφος, που διορίστηκε σε μεγάλη ηλικία μπορεί να συμπληρώσει 40 χρόνια συνεχούς εργασίας; Κανείς! Θέλουν στο δημόσιο, ανθρώπους κυριολεκτικά με το Πι στην εργασία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ….

Διατηρείται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες κατά 5 χρόνια και μάλιστα στο όνομα της ισότητας.

Διατηρείται η οριζόντια μείωση του εφάπαξ κατά 42% με βασική επιδίωξη να το καταργήσουν ολοσχερώς.

Το ΕΤΕΑΕΠ (Επικουρική Ασφάλιση) εντάσσεται στον ΕΦΚΑ και ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του και την ολοκληρωτική λεηλασία των αποθεματικών του (7 δις).

Διατηρείται η λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων, που ως γνωστόν έχουν κλαπεί 79 δις και έχουν γίνει τζάμπα επενδυτικό χρήμα για τους τραπεζίτες.

Δεν τσιμπάμε στα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης, που μιλάει για κάλυψη των απωλειών και για γενικευμένες αυξήσεις στις συντάξεις.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κοροϊδεύει, όπως κορόιδευε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν γίνονται περικοπές με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Χαρακτηριστικά είναι τα εξής παραδείγματα:

α) Δημόσιος υπάλληλος (πχ ένας εκπαιδευτικός) με 32 χρόνια υπηρεσίας, πριν το νόμο Κατρούγκαλου, έπαιρνε 1031 ευρώ καθαρά κύρια σύνταξη. Μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, η κύρια σύνταξη έπεσε στα 730 ευρώ! Δηλαδή, 301 ευρώ κάτω!

β) Μέρισμα του Μετοχικού (ΜΤΠΥ – κομμάτι της επικουρικής) κατρακύλησε επί Σαμαρά-Βενιζέλου από 212 ευρώ στα 160 και με τον νόμο Κατρούγκαλου στα 80 ευρώ! Μείωση συνολική πάνω από 60%!

γ)Το ΕΦΑΠΑΞ, για έναν εκπαιδευτικό με 35 χρόνια, έχει μειωθεί από τις 50 χιλ. ευρώ, στο μισό περίπου.

Ειδικά οι συνάδελφοι συμβασιούχοι, θα νιώσουν καλά στο πετσί τους τις προηγούμενες και τις επερχόμενες ανατροπές, την οριστική μετατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης σε ατομική υπόθεση. Οι μερικοί μήνες τον χρόνο που δουλεύουν (όταν και αν δουλεύουν), καθιστούν αδύνατη τη συμπλήρωση των χρόνων πλήρους ασφάλισης με αποτέλεσμα τα ποσοστά αναπλήρωσης να είναι πολύ χαμηλά, άρα και η σύνταξή τους να κινδυνεύει να μετατραπεί σε φιλοδώρημα των 400 – 500 ευρώ. Ταυτόχρονα, η Περίθαλψη, η Πρόνοια, η Υγεία, οι άδειες, οι παροχές Μητρότητας είναι τα δικαιώματα, που μπαίνουν στο απόσπασμα. Ο συμβασιούχος δεν μπορεί καλά – καλά να αρρωστήσει!

Καμία αναμονή, τώρα πρέπει να σημάνει ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Να απαντήσουμε με καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ!

Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά όλους. Μόνιμους και Συμβασιούχους!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ:

Ο εργάσιμος χρόνος, η ανασφάλιστη εργασία,  η αύξηση του χρόνου εργασίας, η κατάργηση των ΒΑΕ και η κατά 5 χρόνια αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η προστασία της μητρότητας, του παιδιού και της οικογένειας, οι κάθε είδους άδειες, η Υγεία και η Πρόνοια, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η κατάργηση 2.500 ιατρικών εξετάσεων που ήταν δωρεάν, η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, η προστασία των Ατόμων με Αναπηρία, οι παροχές σε ζητήματα πολιτισμού, διακοπών και ελεύθερου χρόνου και πολλά άλλα. Φυσικά, αναπόσπαστο τμήμα της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η σύνταξη, η φροντίδα και οι παροχές στους απόμαχους της δουλειάς.

Όλα αυτά τσακίζονται, όλα αυτά επιδιώκουν να τα μετατρέψουν σε καθαρά ατομική υπόθεση!

Από όλα αυτά, κράτος και εργοδοσία επιδιώκουν να απαλλαγούν, ώστε να μειωθεί το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος, να ενισχυθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.       Η Κοινωνική Ασφάλιση, λοιπόν, αφορά συνολικά τις ζωές μας, τον κόπο και τον ιδρώτα μας για όλο μας τον εργασιακό βίο! Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση του αιώνα που μας πέρασε και γι’ αυτό η ανατροπή της είναι αιτία πολέμου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας.

Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων ετών.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων – συμβασιούχων.

Πλήρη Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.

Ειδικά για τους συμβασιούχους, το διάστημα της ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμο με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Άμεση έκδοση προσωρινής σύνταξης, μέχρι να εγκριθεί η απονομή σύνταξης.

Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών.

Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε είδους «τζόγο», να επιστραφούν στα ταμεία όλα τα κλεμμένα.

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ

 

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Συνάδελφοι/ Συναδέλφισσες

                   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

Δίνουμε αγωνιστική απεργιακή απάντηση στην κυβέρνηση.

Απαιτούμε να αποσυρθεί ο νόμος Βρούτση Κατρούγκαλου.

 

Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο το ύψος της σύνταξης. Άφορα το σύνολο της προστασίας των εργαζομένων. Είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η δημόσια και δωρεάν παροχή υγείας. Είναι η δωρεάν και ολοκληρωμένη αποκατάσταση σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος ή ασθένειας. Είναι το ολοκληρωμένο πλαίσιο προληπτικών εξετάσεων και προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Η κοινωνική ασφάλιση είναι αυτά και ακόμα περισσότερα. Είναι όμως κυρίως ένα συνολικό κοινωνικό δικαίωμα, που κατακτήθηκε στο πέρασμα των χρόνων με αγώνες. Ούτε μας το χάρισε κανείς, ούτε μπορούμε να το χαρίσουμε σε κανέναν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε στρωμένο έδαφος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιθυμεί να βάλει την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Η  ηγεσία της ΓΣΕΕ και άλλοι καθώς και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι παρωχημένη. Τα κοινωνικά δικαιώματα περασμένα – ξεχασμένα. Ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, ούτε διέξοδος. Στις 18 Φλεβάρη κυβέρνηση και λοιποί συνεργοί στο διαρκές έγκλημα πρέπει να πάρουν μια επιθετική και αποστομωτική απάντηση. Μια μαζική απεργιακή κινητοποίηση με ταξικό προσανατολισμό θα είναι ισχυρή απάντηση.

Βάζουμε φρένο στους σχεδιασμούς τους και ανοίγουμε το δρόμο στην διεκδίκηση των κλεμμένων. Μια μαζική απεργιακή απάντηση, θα βάλει εμπόδια και θα είναι απάντηση στους σχεδιασμούς για πετσόκομμα μέχρι κατάργησης των ΒΑΕ.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές, τεχνολογικές, παραγωγικές προϋποθέσεις για να απολαμβάνουμε διευρυμένο χρόνο συνταξιοδότησης, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες και να απολαμβάνουμε υψηλού επιπέδου δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτό που το εμποδίζει δεν είναι το ότι ζούμε περισσότερο αλλά το γεγονός ότι τον πλούτο που εμείς παράγουμε τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα.

 

 

Με τον νέο νόμο:

Διατηρούνται τα όρια ηλικίας στα 67 έτη ή στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς για άντρες και γυναίκες.

Καταργεί αμετάκλητα τη 13η και 14η σύνταξη.

Προχωρά στην ενοποίηση του ΕΤΕΑΠ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) με τον ΕΦΚΑ, με στόχο τη λεηλασία των αποθεματικών του. Λεφτά δικά μας από το αίμα μας και τον ιδρώτα μας.

Διατηρεί τη λεηλασία των 80 δις. Που έγινε διαχρονικά από τα ταμεία.

Διεκδικούμε:    

 • Δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους. Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Να καταργηθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας και του Φαρμάκου!
 • Αυστηρό πλαίσιο υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς με τη συμμετοχή και τον έλεγχο των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.
 • Την προστασία της μητρότητας, τη φροντίδα και αγωγή της βρεφικής – παιδικής ηλικίας, των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους, των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων, των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.
 • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με χρηματοδότηση 100% από το κράτος. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα των ανέργων, των ατόμων με αναπηρία, όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή την κατώτατη σύνταξη, καθώς και όλων όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
 • Την αποκατάσταση των απωλειών μας. Να επιστραφούν όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει, τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των ταμείων. Να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 18 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 το μεσημέρι στον Εύδηλο

 

ΤΟ  ΔΣ

 

 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου

 

Σάμος, 13-2-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε επιτάξεις ακινήτων, προκειμένου να φτιαχτεί το νέο κέντρο – φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες, μας γυρνά σε άλλες, επικίνδυνες εποχές.

Το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την απόφαση αυτή της κυβέρνησης που εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη». Μετά τους φοιτητές, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους που ξυλοκοπά όταν διαμαρτύρονται, μετά την προσπάθεια να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο. Τώρα έχει στο στόχαστρο από τη μια πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν μια καλύτερη τύχη μακριά από τον πόλεμο και τη φτώχεια τους οποίους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα σε άθλιες συνθήκες, τους απειλεί με αρνητική απάντηση στα αιτήματα ασύλου για όποιον διαμαρτύρεται,καθώς και με τον επικίνδυνο πλωτό φράχτη. Απ’ την άλλη, εφαρμόζει το δόγμα αυτό και στους κατοίκους του νησιού μας. Θέλει να μην αντιστέκεται τίποτα στα σχέδια της ΕΕ, και των μονοπωλιακών ομίλων.

Είναι καθαρό ότι η σταθερή εφαρμογή από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ της πολιτικής της ΕΕ είναι αυτή που έχει οδηγήσει στην απάνθρωπη κατάσταση στο νησί μας.

Να μην περάσει! Αρνούμαστε το νησί μας να γίνει φυλακή εξαθλιωμένων και κατατρεγμένων ανθρώπων. Στεκόμαστε στο πλευρό κατοίκων και προσφύγων – μεταναστών.

 • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις μονιμοποιώντας τον εγκλωβισμό
 • Απεγκλωβισμός προσφύγων-μεταναστών απ’ τα νησιά και τη χώρα, να μπορούν ελεύθερα να ταξιδέψουν σε όποια χώρα επιθυμούν ή να παραμείνουν όσοι επιθυμούν στη χώρα μας, με πλήρη δικαιώματα.
 • Να κλείσουν τα hotspot και να μη γίνουν άλλα κλειστά ή ανοιχτά. Στη Σάμο να υπάρχει μόνο μια μικρή δομή καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.
 • Η ΕΕ να δεχτεί τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν ως προορισμό τις χώρες της
 • Όχι στους πλωτούς φράχτες, στην καταστολή και τη βία
 • Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό
 • Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει
 • Αποζημιώσεις στο 100% των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές από το μαζικό εγκλωβισμό

Στις 18 Φλεβάρη με τη συμμετοχή μας στην απεργία δίνουμε απάντηση στην πολλαπλή επίθεση κυβέρνησης και ΕΕ στους εργαζόμενους και το λαό. Απεργούμε για τα δικαιώματά μας στην κοινωνική ασφάλιση αλλά δίνουμε και απάντηση στην απάνθρωπη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 

O Πρόεδρος

 

Σταμάτης Φιλιππής

O Γραμματέας

 

Μανώλης Παχυμανώλης

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue