Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε.Κ. Σάμου : Ανακοίνωση για τον Ε.Ο.Σ.Σ.

Ε.Κ. Σάμου : Ανακοίνωση για τον Ε.Ο.Σ.Σ.

by ikariaki.gr
3 views

22

ε.κ.σαμου 1

Σάμος 19 Απρίλη 2016

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου χαιρετίζει την αγωνιστική πρωτοβουλία του νεοσυσταθέντος Αγροτικού Συλλόγου Σάμου και της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου για κινητοποίηση τη Τετάρτη 20 Απριλίου, ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο που στην ουσία διαλύει τους Συνεταιρισμούς,  τους μεταλλάσσει σε Ανώνυμες Εταιρείες και η περιουσία των Συνεταιρισμών (ακίνητη περιουσία, εξοπλισμός κλπ) θα περάσει σε μεγαλοεπιχειρηματίες.

Στο ίδιο νομοσχέδιο η κυβέρνηση, με μία υπουργική απόφαση, καταργεί τους Αναγκαστικούς Συνεταιρισμούς Σάμου, Χίου, Κοζάνης και Σαντορίνης και τους μετατρέπει σε “ελεύθερους συνεταιρισμούς”,  εντάσσοντάς τους  στους παραπάνω, δηλαδή σε Ανώνυμες Εταιρείες.

Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, φορολογικό, χιλιάδες αγρότες (αμπελουργοί, μελισσοκόμοι, ελαιουργοί κ.ά.) θα ξεριζωθούν βίαια από τη γη τους και σε λίγο καιρό θα προστεθούν στην ουρά της ντροπής, στο 1.500.000 εκατομμύριο ανέργους.

Τα παραπάνω θα σημάνουν ειδικά για τη Σάμο τεράστιο πλήγμα στην οικονομία του νησιού και στους 3.000 συνεταιρισμένους αγρότες.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας και των εργατών, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, των νέων.  Γιατί οι εργαζόμενοι του νησιού μας, μέλη των σωματείων μας, είναι  ταυτόχρονα και αγρότες για να συμπληρώνουν το εισόδημά τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους. Επιπλέον απαιτούμε οι αγρότες μας να μείνουν στα χωράφια τους για να παράγουν προϊόντα υγιεινά και φτηνά που θα θρέφουν το λαό. Σε άλλη περίπτωση θα γεμίσει ο τόπος με εισαγόμενα, πανάκριβα και αμφίβολης ποιότητας προϊόντα.

Όπως χτυπιέται η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα ταξικά μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο που ψήφισε από κοινού με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με την τεράστια ανεργία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις ανατροπές των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων, τη μείωση των παροχών Υγείας και τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, έτσι χτυπιέται και η φτωχή αγροτιά.

banner

Ενώνουμε τη φωνή μας, με τους αγρότες και όλο το λαό. Γιατί σε αυτή τη συμμαχία βρίσκεται η πραγματική μας δύναμη. Ενωμένοι μας πολεμούν επιχειρηματίες, κυβερνήσεις και “κουαρτέτα” – Ενωμένοι δίνουμε τη δική μας απάντηση!

Δεν θα τους περάσει!

ΟΛΟΙ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 το πρωί ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΟΣΣ

Προετοιμαζόμαστε για τη 48ωρη απεργία, όποτε η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

Εργάτες – αγρότες – ΕΒΕ- φοιτητές ενωμένοι θα βγούμε νικητές

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue