Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε.Κ. Σάμου & ΑΔΕΔΥ Ν.Τ. Σάμου : Κάλεσμα για την 42η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Ε.Κ. Σάμου & ΑΔΕΔΥ Ν.Τ. Σάμου : Κάλεσμα για την 42η Επέτειο του Πολυτεχνείου

by ikariaki.gr
5 views

Χωρίς τίτλο (2)

 

Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 42Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ τιμούν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και την αντιδικτατορική δράση. Τιμούν τον ηρωικό ξεσηκωμό και τους νεκρούς της φασιστικής, αμερικανοΝΑΤΟϊκής, απριλιανής δικτατορίας με τη συνέχιση και το δυνάμωμα της πάλης με σύγχρονους ταξικούς αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Στην  πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται σήμερα η εργατική τάξη και ο λαός πρέπει να δοθεί απάντηση μαζική, ενιαία και μαχητική. Στρέφουμε τα βέλη μας ενάντια σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή και αντεργατική πολική. Ενάντια στην μεγαλοεργοδοσία και την εξουσία των μονοπωλίων. Ενάντια σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Το σάπιο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα μόνο δυστυχία και εξαθλίωση μπορεί να προσφέρει.

Για μας αποτελούν αιτία πολέμου οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση. Νέα και παλιά μνημόνια παλεύουμε να ανατραπούν. Κανένας εφαρμοστικός νόμος να μην περάσει. Δυναμώνουμε και οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, την κατάργηση των ΣΣΕ, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη φορολοληστεία του λαού. Ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και στην κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και στο δικαίωμα στην απεργία. Ενάντια στο φασισμό και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Παλεύουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμου και τις επεμβάσεις Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ. Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους και κατά δεκάδες πνίγονται στα νερά του Αιγαίου. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη συμμετοχή της στους οργανισμούς του πολέμου. Διεκδικούμε άμεσα να πάρει όλα τα μέτρα για την στήριξη προσφύγων και μεταναστών. Αποδέσμευση τώρα της χώρας από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. 

banner

Δεν δείχνουμε καμιά ανοχή και καμιά αναμονή. Όλοι όσοι πλήττονται πρέπει μέσα από τα ταξικά σωματεία τους να παλέψουν οργανωμένα σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν συναινούμε στη σφαγή του λαού για την ανάκαμψη και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν θα αφήσουμε να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Δεν θα γίνουμε «δούλοι στον 21ο αιώνα». Με αγώνες υπερασπιζόμαστε τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Παλεύουμε για ανάκτηση όλων των απωλειών και για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Παλεύουμε για μια κοινωνία που ο λαός θα είναι αφέντης στον πλούτο που παράγει.

Η απεργία της 12ης Νοέμβρη ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα πανεπιστήμια και τα σχολεία. Ετοιμαζόμαστε για ακόμη πιο μεγάλη απεργιακή απάντηση το επόμενο διάστημα.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν ακόμη πει την τελευταία τους λέξη. Καλούμε τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν τα σωματεία. Να δοκιμάσουν τη δύναμη τους οργανωμένα. Έτσι τιμάμε τους νεκρούς και τους αγώνες του Πολυτεχνείου. Με σύγχρονους λαϊκούς και οργανωμένους αγώνες σήμερα. Ενάντια σε ιμπεριαλισμό και μονοπώλια. Για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του.

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όλο το λαό, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς και τις λαϊκές επιτροπές να δώσουν μαζικό, δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Όλοι στη Συγκέντρωση στην Πλατεία Καρλοβάσου

Τρίτη 17 Νοέμβρη και ώρα 6μ.μ.

(ακολουθεί προβολή ταινίας στην αίθουσα της Ίριδας)

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ 

 

 

παμε

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΜΟΥ

42 χρόνια από το Νοέμβρη του 73 το ΠΑΜΕ, τιμούμε την εξέγερση του πολυτεχνείου δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και την Αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στις λυκοσυμμαχίες του θανάτου, για να μπορούν οι λαοί να ζουν στον τόπο τους, και να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

Η εξέγερση του πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές αποτελούν και σήμερα οδηγό για τους δικούς μας αγώνες. Ο ηρωικός εκείνος ξεσηκωμός των εργαζομένων και της νεολαίας αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, οργάνωση και δράση σήμερα ενάντια στη νέα επίθεση του Κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, κόντρα στο Νέο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεγάλοι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες αποτελούν πηγή δύναμης, πείρας, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τον λαό και τη νεολαία.

Ειδικά σήμερα, που επιχειρείται στο όνομα της «Αριστερής» Κυβέρνησης, η υποταγή των εργαζομένων στις απαιτήσεις του Κεφαλαίου για ζωή και δουλειά χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς παροχές υγείας και πρόνοιας, με μισθούς πείνας, χρειάζεται πιο μαχητικά να δοθεί ταξική απάντηση από τους εργάτες και τη νεολαία. Με μαζικοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των λαϊκών επιτροπών, με οδηγό την προετοιμασία της Απεργίας της 12ης Νοέμβρη, να κάνουμε βήματα για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Να απομονωθούν οι δυνάμεις αυτές στα συνδικάτα, που ακόμη και σήμερα μιλάνε για υπεράσπιση μιας Κυβέρνησης που σφάζει το λαό. Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που αποδέχονται τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις στη λογική της «ανταγωνιστικότητας», της «κερδοφορίας των επιχειρήσεων». Οι δυνάμεις που αποδέχονται την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ως «το κοινό μας σπίτι».

Ειδικά σήμερα που ΝΑΤΟ και ΕΕ, από τη μια βομβαρδίζουν λαούς και χώρες και από την άλλη έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες παιδιά, πρέπει να δυναμώσει το κίνημα σύγκρουσης και απειθαρχίας με την ΕΕ και τις συνθήκες τις (Σένγκεν, Δουβλίνου) που όσους πρόσφυγες δεν σκυλοπνίξουν, τους προορίζουν για τζάμπα εργατικά χέρια στις πολυεθνικές τους. Αυτή η πολιτική είναι που εκθρέφει τον φασισμό και τον ρατσισμό, την Χρυσή Αυγή. Αυτή η πολιτική είναι που εξέθρεψε και στήριξε την Χούντα.

Η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν τέρμα στην κυριαρχία των μονοπωλίων.

Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, γυναίκες, να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στη Διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος, την φοροληστεία. Να μπει μπλόκο στις Απολύσεις στους σχεδιασμούς για νέες μειώσεις μισθών. Οργάνωση του Αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις με κάλυψη των απωλειών μας. Να κόψουμε το χέρι σε οποίον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση. Άμεσα μέτρα προστασίας των Ανέργων. Να δυναμώσει η Αλληλεγγύη με τους Πρόσφυγες. Να προετοιμάσουμε το επόμενο βήμα, ισχυρής απεργιακής απάντησης.

Δυναμώνουμε την καθημερινή μας δράση με οδηγό τους μεγάλους αγώνες του λαού μας. Με Συμπαραστάτες τους ήρωες της τάξης μας. Τους εργάτες και τους νέους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».

 

ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

στις 18.00 στην Πλατεία Καρλοβάσου

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue