Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε. Κ. Σ. : Πορεία αγώνα Πάτρα – Αθήνα για την ανεργία

Ε. Κ. Σ. : Πορεία αγώνα Πάτρα – Αθήνα για την ανεργία

by ikariaki.gr
4 views

POREIA AGONA PATRA

εργ.κεντ.-σαμου

Σάμος, 31 Μάρτη 2016

ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει την Πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας να πραγματοποιήσει πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα ενάντια στην ανεργία. Χαιρετίζουμε τα συνδικάτα όλης της χώρας, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και μαζικούς φορείς, που στηρίζουν και συμμετέχουν σε αυτήν την πορεία.

 

Η ανεργία σήμερα έχει φτάσει σε τεράστια μεγέθη. Στην Ελλάδα είναι στο 24%, ενώ στους νέους είναι στο 48,6%. Μόνο 1 στους 10 επιδοτείται και αυτό το επίδομα είναι ψίχουλα. Δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Πλήττει κύρια τη νεολαία και τις γυναίκες. Έχει χτυπήσει για τα καλά πλέον την «πόρτα» σε αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και αγρότες.

 

Είναι αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της προσπάθειας των μονοπωλίων να βγάλουν όλο και περισσότερα κέρδη και να αντέξουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό.

banner

 

Η τεχνολογία, η τεχνική και η επιστήμη έχουν φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα ώστε να μπορούμε όλοι να έχουμε δουλειά, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες και να αμειβόμαστε καλύτερα. Αυτό όχι μόνο δεν γίνεται αλλά είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, σε αυτό το σύστημα πάντα την πληρώνει ο λαός. Πάντα υπάρχει ανεργία ως μοχλός πίεσης, αλλά και ως μείωση του κόστους παραγωγής, αφού τεχνολογία και επιστήμη είναι στα χέρια του κεφαλαίου, εξυπηρετούν τα κέρδη των μονοπωλίων και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας.

 

Οι πρακτικές τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ακολουθούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν λύνουν το πρόβλημα. Τα 5μηνα και 8μηνα,οι ελαστικές μορφές εργασίας, η εκ περιτροπής εργασία, οι νέοι που κάνουν «πρακτική» τσάμπα, οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, όπου οι εργαζόμενοι φτάνουν να παίρνουν ένα ξεροκόμματο, όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας αλλά δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση στο λαό, ενώ ταυτόχρονα διαλύουν παραπέρα κάθε εργασιακό δικαίωμα.

 

Η λύση βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής. Με την οργάνωση των ανέργων και των εργαζομένων στα σωματεία τους και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Σε γραμμή διεκδίκησης μέσων στήριξης των ανέργων, δουλειάς για όλους και σύγκρουσης για ανατροπή αυτής της πολιτικής που γεννά ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

 

Παλεύουμε και Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας 600€.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751€, της 13ης και 14ης  σύνταξης.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue