Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Δήλωση του Βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη για το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου

Δήλωση του Βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη για το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου

by ikariaki.gr
10 views

Δελτίο Τύπου Βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη

Τη Παρασκευή 27 /2 ο Βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης παρακολούθησε την μακρά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε σαν θέμα τα πολλαπλά έργα που εκτελούνται στην Πόλη της Σάμου και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην αγορά και την ίδια την πόλη. Στη συνεδρίαση έγινε διεξοδική συζήτηση και τέθηκαν κριτικά ερωτήματα από φορείς , κατοίκους αλλά και δημοτικούς συμβούλους τόσο στον εργολάβο όσο στις τεχνικές υπηρεσίες και την δημοτική αρχή.

Οι πολίτες και τα μέλη του εμπορικού συλλόγου, αλλά και πολλά μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, επισήμαναν την απίστευτη έλλειψη χώρων στάθμευσης, την συνακόλουθη ανάγκη αστικής συγκοινωνίας, την επείγουσα ανάγκη επιτάχυνσης τουλάχιστον της παραλιακής ζώνης και ιεράρχησης προτεραιοτήτων ώστε να κερδηθεί η επερχόμενη τουριστική περίοδος.

Το Σάββατο 28/2 ο βουλευτής συναντήθηκε με μέλη του εμπορικού συλλόγου και ανεξάρτητους πολίτες, που τον ενημέρωσαν εκτενώς, πάνω στο ίδιο πρόβλημα.

Παρατηρήσεις:

Μια γενική πολιτική και ηθική αρχή είναι ότι ο βουλευτής, οφείλει να συναντάται και να συνεργάζεται με όλους ανεξαιρέτως τους φορείς και τους πολίτες, χωρίς να ρωτάει τα πολιτικά τους φρονήματα και χωρίς αποκλεισμούς. Μόνο έτσι μπορεί να κατανοήσει σφαιρικά και ολοκληρωμένα κάθε πρόβλημα της κοινωνίας. Και αυτό κάνει.

Ως προς το συγκεκριμένο πλέγμα προβλημάτων: Τα έργα που εκτελούνται στην πόλη της Σάμου, είναι εξαιρετικά σύνθετα, αφορούν υποδομές (αλλαγή υπόσκαφων δικτύων) αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία (παραλιακή ζώνη) αφορούν αισθητικοαρχιτεκτονικές παρεμβάσεις (επίσης στο σχεδιασμό της παραλιακής ζώνης) αλλά και επιδιορθωτικές παρεμβάσεις σε πολλά σημεία σημεία της πόλης όπου είτε λόγω βανδαλισμών είτε λόγω κατασκευαστικών αστοχιών, παρουσιάζονται φθορές και κακοτεχνίες. Τα έργα λόγω της έκτασής τους έχουν ουσιαστικά, αποδομήσει την εμπορική και τουριστική λειτουργία της πρωτεύουσας. Υπάρχει δε κίνδυνος λόγω καθυστερήσεων, να «χαθεί» και η επόμενη τουριστική περίοδος.

Σ΄όλα αυτά, συμπλέκονται και τα πολύ σοβαρά προβλήματα, από τις κατολισθήσεις της περιφερειακής οδού . Σύμφωνα με τους τεχνογνώστες μηχανικούς, το τελευταίο οφείλεται στην ανεπαρκή μελέτη των πρανών και στις τεράστιες ανισοσταθμίες που η απολύτως προβληματική χάραξη της οδού, έχει επιφέρει. Ο βουλευτής θα παρακολουθήσει στενά και τις κινητοποιήσεις φορέων και πολιτών.

Την Κυριακή 1/3 ο Βουλευτής Σάμου παρακολούθησε τη λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καρλόβασι και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη κ. Ευσέβιο. Αμέσως μετά, με τον υφυπουργό επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ , τον κ. αντιπεριφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες συμμετείχε στην σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της περιφέρειας και είχε σαν θέμα τα κεντρικά προβλήματα, έκτακτα και χρονίζοντα που απασχολούν τα νησιά μας. Εκτός της ευρείας συζήτησης πάνω στα προβλήματα, με προεξάρχοντα αυτά που αφορούν το χώρο της υγείας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ακτοπλοΐας και των υποδομών,  ο βουλευτής επισήμανε στον κ. Υπουργό την στρατηγική σημασία που έχει για το τόπο μας το Πανεπιστήμιο και η δημιουργία του Campus, αλλά και την οικονομική ομηρεία των ναυτικών του πλοίου Μυτιλήνη που κάνουν επίσχεση εργασίας, απλήρωτοι για επτά μήνες.

Εν συνεχεία έγινε συνάντηση των πολιτικών παραγόντων με τον κ. Δήμαρχο όπου επίσης ανακεφαλαιώθηκαν οι πολλαπλές εκκρεμότητες. Στην συνέντευξη τύπου απαντήθηκαν ερωτήσεις πάνω στη θεματολογία. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να προωθήσει, συνεργαζόμενος με τον Βουλευτή , όλο το πλέγμα των προβλημάτων αλλά και των προτάσεων επίλυσης που έχουν διατυπωθεί και που εκτείνονται από τις υποδομές, τις κοινωνικές δομές (υγεία, παιδεία) την ακτοπλοΐα , μέχρι το πολιτιστικό, ακαδημαϊκό και αρχιτεκτονικό απόθεμα των νησιών μας.

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue