Home ΚοινωνίαΠολιτική Δήλωση Γιώργου Πέρρου (Υπ.Βουλευτή ΚΚΕ) για το άρθρο του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας

Δήλωση Γιώργου Πέρρου (Υπ.Βουλευτή ΚΚΕ) για το άρθρο του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας

by ikariaki.gr
18 views

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΡΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΑΜΟΥ

ΓΙΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΙΚΑΡΙΑΣ

Η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας προσπαθεί με ανακοίνωση της να βαφτίσει το ψάρι κρέας. Παρουσιάζει ένα κατάλογο έργων στην υγεία , την παιδεία κλπ , επιχειρώντας να κοροϊδέψει τον ικαριώτικο λαό.

Η κυβέρνηση και ο πρώην βουλευτής της Σεβαστάκης ,ήταν απόντες από τους συνεχείς και καθημερινούς αγώνες και τις αγωνίες του ικαριώτικου λαού. Τους θυμίζουμε τους αγώνες που οργανώθηκαν με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές στον δήμο , τους μαζικούς φορείς της Ικαριάς και την επανειλημμένη κάθοδο του δημοτικού συμβουλίου στην Αθήνα για τα ζητήματα της υγείας , της θέρμανσης , της παιδείας , του ΦΠΑ κτλ. Αγώνες που επιμελώς η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να αναφέρει.

Για ποια ανακούφιση μας μιλούν με το Μεταφορικό ισοδύναμο όταν τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια αυξήθηκαν και είναι πανάκριβα ενώ η σύνδεση του νησιού παραμένει ανεπαρκής το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου; Συνδέουν το Μεταφορικό Ισοδύναμο με την αφαίρεση του μειωμένου ΦΠΑ που είναι δύο ξεχωριστά πράγματα.

Για ποιο ακτινολογικό μηχάνημα μιλούν όταν δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για να το λειτουργήσει; Πανηγυρίζουν όταν είναι γνωστό σε όλους ότι αγοράστηκε με χρήματα των ασφαλισμένων, που για ακόμη μια φορά πληρώνουν για τις ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα γιατί η κυβέρνηση πετσόκοψε τον προϋπολογισμό στα νοσοκομεία.

Στα περιφερειακά ιατρεία Μαγγανίτη , Ράχες και Καρκινάγρι ,όπως και του Ευδήλου , είναι γνωστό ότι υπάρχουν ελλείψεις γιατρών αλλά και σε υποδομές.

Θυμίζουμε επίσης για τα ζητήματα της παιδείας ότι :

Μαθητές με ειδικές ανάγκες δεν παρακολούθησαν καθόλου το σχολείο την φετινή χρονιά διότι δεν υπήρχε μεταφορικό μέσο . Οι μαθητές του Δήμου Ευδήλου και Καραβοστάμου αφήνονταν σαν τα τσουβάλια πολύ πριν ανοίξει το σχολείο χωρίς να μπορεί κανείς να πάρει ευθύνη για την ασφάλεια τους . Ακόμα και για τους μαθητές που υπήρχε μεταφορικό μέσο δεν τηρούνταν οι προυποθέσεις ασφαλείας για τα παιδιά. Ειδικότητες καθηγητών στα σχολεία δεν ήρθαν καθόλου ή ήρθαν μετά το Πάσχα όπως στο ΕΠΑΛ Ευδήλου.

banner

Όσο για τις αθλητικές υποδομές , όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους αποτελούσαν το διεκδικητικό πρόγραμμα του Δήμου Ικαρίας με συγκεκριμένο προγραμματισμό και μελέτες που πάλεψε για να υλοποιηθούν. Τα συγκεκριμένα έργα αποτέλεσαν σημείο αναφοράς των καθημερινών αγώνων του Δήμου και των μαζικών φορέων της περιοχής. Να τονίσουμε όμως ότι η χρηματοδότηση και αυτών των έργων έγινε από την φορολογία του λαού μιας και εδώ πετσόκοψαν τον προϋπολογισμό για τον αθλητισμό και τα έργα που είχε και έχει ανάγκη η Ικαρία. Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του νομού από τα δεκάδες αιτήματα του Δήμου και του ικαριώτικου λαού που αφορούσαν την ανακούφιση της ζωής του , κανένα δεν έφερε στην βουλή , κανένα δεν απαίτησε να λυθεί , για παράδειγμα για την τιμή των καυσίμων θέρμανσης , για τις συγκοινωνίες , για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο , για το ΦΠΑ , για τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις κτλ. Ερωτήσεις για τις διεκδικήσεις του ικαριώτικου λαού προώθησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και οι βουλευτές του.

Όλα αυτά για να μην ξεγελούν τον λαό της Ικαρίας και να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις 7 Ιούλη για ισχυρό ΚΚΕ και εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στον Νομό.

ΙΚΑΡΙΑ 22/6/19

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue