Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Διήμερη επίσκεψη (26 & 27 Νοέμβρη) πραγματοποίησε στη Σάμο η κ. Διαμάντω Μανωλάκου

Διήμερη επίσκεψη (26 & 27 Νοέμβρη) πραγματοποίησε στη Σάμο η κ. Διαμάντω Μανωλάκου

by ikariaki.gr
6 views

diamanto-manolakoy

κκε

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 26&27 Νοέμβρη στη Σάμο η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της Κ.Ε και βουλευτής του ΚΚΕ, στα πλαίσια των πολιτικών πρωτοβουλιών της Τ.Ε Σάμου του Κόμματος.

 

 *** Το Σάββατο (26/11/2016) το πρωί επισκέφθηκε, επικεφαλής κλιμακίου της Τ.Ε, το Κέντρο Κράτησης Προσφύγων όπου διαπιστώθηκαν ακόμη μια φορά οι άθλιες συνθήκες καταυλισμού. Σε εγκαταστάσεις που είναι για 850 άτομα, ζουν στοιβαγμένοι  2100 άνθρωποι, με αποτέλεσμα ακόμα και διάδρομοι διαφυγής να είναι γεμάτοι σκηνές που είναι ακατάλληλες για το χειμώνα. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης, το προσωπικό και οι δυνάμεις φύλαξης του Κέντρου, που προσπαθούν να διαχειριστούν τη κατάσταση και να παρέχουν ό,τι περισσότερο μπορούν στους ξεριζωμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Η βουλευτής με το κλιμάκιο του ΚΚΕ επί 3 σχεδόν ώρες ενημερώθηκαν αναλυτικά από τους υπεύθυνους του Κέντρου για τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στις υποδομές, στις οποίες περιηγήθηκαν για να δουν τα μέσα και τις συνθήκες που είναι εγκλωβισμένοι οι πρόσφυγες. Συνομίλησαν αρκετή ώρα με οικογένειες προσφύγων και μεμονωμένους μετανάστες, οι οποίοι στο σύνολό τους ζητούν να γίνει σεβαστό το δικαίωμά τους να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε στη χώρα επιλογής τους. Κατήγγειλαν μάλιστα, ότι ενώ αρκετές οικογένειες έχουν κάνει τα χαρτιά τους για άσυλο και τους έχουν δοθεί τα σχετικά έγγραφα, δεν τους επιτρέπουν να φύγουν από το νησί.

Διαπιστώθηκε δηλαδή με αδιάψευστο τρόπο ότι τα νησιά λειτουργούν ως ζώνη διπλού εγκλωβισμού, στα πλαίσια μιας επικίνδυνης πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επικαλούμενη την απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας την οποία συνυπέγραψε και εφαρμόζει

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη το αίτημα, που έθεσε το ΚΚΕ σε Επίκαιρη Ερώτησή του, για:

  • Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και, στη συνέχεια, από τη χώρα.
  • Κλείσιμο των «hot spots» με τη σημερινή άθλια μορφή τους και εξασφάλιση ανοιχτών δομών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους για αξιοπρεπείς συνθήκες προσωρινής υποδοχής και καταγραφής.
  • Αποκατάσταση των πιθανών ζημιών, που οφείλονται στην αναγκαστική συμβίωση σε ακατάλληλους χώρους και περιοχές.
  • Άμεση αντιμετώπιση της προβοκατόρικης δράσης φασιστοειδών και αντιδραστικών δυνάμεων και απομόνωσής τους από το λαό και τη νεολαία.

Σχετικά με τις ανησυχίες για την υγεία των παιδιών που πρόκειται να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, διαπιστώθηκε ότι έχουν εμβολιαστεί όλα τα παιδιά που έχουν έρθει μέχρι και τον Σεπτέμβρη, ενώ αυτές τις μέρες θα γίνει ο εμβολιασμός των παιδιών που έχουν έρθει το δίμηνο Οκτώβρη- Νοέμβρη. Από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Κέντρου επισημάνθηκε ότι όλα τα παιδιά που θα ενταχθούν σε σχολεία, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ με ευθύνη της κυβέρνησης, θα έχουν την απαιτούμενη κάρτα υγείας και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

banner

Διαπιστώθηκε τέλος  η ανάγκη να εκφραστεί ακόμη πιο πρακτικά η αλληλεγγύη του εργατικού και λαϊκού κινήματος , όλου του λαού με κάθε τρόπο , ενώ άμεσα προβάλλει η ανάγκη για τετράδια,  μολύβια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές και γενικότερα γραφική ύλη για τα παιδιά.

 

*** Το βράδυ της ίδιας μέρας η Διαμάντω Μανωλάκου μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις σε μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στον Άγιο Κωνσταντίνο όπου μεταξύ άλλων υπογράμμισε τις επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις στην περιοχή του Αιγαίου και της Μέσης Ανατολής όπου συγκρούονται μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα και διαγράφεται ο κίνδυνος γενικευμένου πολέμου, στον οποίο θα εμπλακεί και η χώρα μας, τονίζοντας: Με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με τις βάσεις σε εντεινόμενη δραστηριότητα, με το Κυπριακό να οδηγείται σε διχοτομική λύση, και την αστική τάξη της Τουρκίας να ονειρεύεται μεγάλο κομμάτι από την αναδιανομή της πλουτοπαραγωγικής πίτας στη περιοχή.  Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δίνει κυριολεκτικά γήν και ύδωρ στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, για την υπεράσπιση των ντόπιων μονοπωλίων και των συμφερόντων τους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκθειάζει τις ΗΠΑ και να αθωώνει την εγκληματική πολιτική τους σε όλο τον κόσμο, ο λαός πρέπει να πάρει τα μέτρα του. Και τώρα, όσο διαρκεί η «ειρήνη» τους, παλεύοντας για την αποχώρηση της χώρας μας  από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής. Τότε, μαζί με την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, πρέπει να βάλει στην ημερήσια διάταξη και το γκρέμισμα της αστικής τάξης και των κομμάτων της από την εξουσία. Να έχει τελικά, ως έπαθλο των θυσιών του, τη δική του λαϊκή εξουσία.

 

*** Την Κυριακή (27/11/2016) η βουλευτής και μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ, του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ και του Παραρτήματος Σάμου Αγωνιστών ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στον Πλάτανο, ενώ αργότερα συμμετείχε και μίλησε σε σύσκεψη στελεχών του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος.

 

Σάμος 28/11/2016

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue