Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΕκλογές 2014 Αποκλειστική συνέντευξη Αγλαϊας Κυρίτση στην Μαργαρίτα Ικαρίου

Αποκλειστική συνέντευξη Αγλαϊας Κυρίτση στην Μαργαρίτα Ικαρίου

by ikariaki.gr
3 views

Αγλαΐα Κυρίτση: «Είμαι μια μαχόμενη βορειοαιγαιοπελαγίτισα»

(συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου)

H υποψήφια Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου και δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση, με καταγωγή από τη Χίο, μίλησε στο «Ράδιο Σάμος 102 fm» και τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου, σχετικά με το τι την ώθησε να ηγηθεί ψηφοδελτίου, υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι προέρχεται από τον κινηματικό χώρο της παραδοσιακής αριστεράς.

«Έχω έναν πατέρα 95χρονο, αγωνιστή της εθνικής αντίστασης, που μου δίδαξε να μάχομαι και να μην παραδίδω τα όπλα. Με έχει μάθει να διεκδικώ συλλογικά κι όχι να μεμψιμοιρώ ατομικά, να νοιάζομαι για τον συνάνθρωπο… Με ώθησε να τραβήξω μπροστά, για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, για τους ανθρώπους που σε πείσμα των συνθηκών οι οποίες τους έχουν επιβληθεί έξωθεν, δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, δεν θέλουν να αφήσουν τον κάθε λογής φασισμό να επικρατήσει!»

«Όνειρο μου θα ήταν όλη η Αριστερά να αντιπάλευε ενωμένη, αυτή τη μνημονιακή λαίλαπα που έχει δημιουργήσει συνθήκες απόλυτης καταστροφής και εξαθλίωσης του λαού, με την έννοια πάντα της ύπαρξης εθνικής ανεξαρτησίας! Αυτό το όνειρο, το να προσπαθήσω δηλαδή να ενώσω τον κόσμο των νησιών μας στη βάση, αποτέλεσε το κυρίαρχο στοιχείο αποδοχής της πρότασης που μου έγινε…» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κα Κυρίτση αναφέρθηκε στις ρήξεις της με τα κέντρα εξουσίας, ως στάση ζωής. «Αυτή η στάση είναι αταλάντευτη, μακριά από συμφέροντα. Έτσι θα κάνουμε και τον προεκλογικό μας αγώνα, με συνοδοιπόρο τον άνθρωπο και πρόγραμμα που να εκφράζει τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του…» δεσμεύτηκε.

«Αγώνας, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, δημοκρατία, συμμετοχή του πολίτη σε μια αυτοδιοίκηση με όραμα και αγωνιστικότητα που να μην έχει μόνο «επιχειρηματικής διαχείρισης» χαρακτήρα. Δεν υπάρχει ουδέτερο έδαφος, υπάρχει μόνο αντιμνημονιακή διεκδίκηση για βελτίωση των συνθηκών ζωής, ώστε να παραχθεί έργο ουσίας προς όφελος όλης της κοινωνίας…» είπε.

«Το αγώι ξυπνά τον αγωγιάτη» σχολίασε αιχμηρά η κα Κυρίτση, αναφερόμενη στην αξιολόγηση και επιλογή των προσώπων με τα οποία θα συνεργαστεί. «Αναζητούμε αλλά και έχουμε κοντά μας ανθρώπους άξιους και ικανούς, χωρίς αλαζονεία και πρότερες αγκυλώσεις κάθε τύπου. Από κοινού θα επεξεργαστούμε το πρόγραμμά μας. Μέσω του δημοσίου διαλόγου και τις ευρείες συσκέψεις, θα χαράξουμε πολιτικές, θα ορίσουμε εκπροσώπους για τις επιμέρους θεματικές με γνώση και εξειδίκευση στο αντικείμενο, προκειμένου να γίνουν βαθιές τομές και όχι έργο στο… πόδι, όπως συνέβαινε ως τώρα…»

Η κα Κυρίτση, δεν δίστασε να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις, όπως το «εάν αντάλλαξε με προοπτική πολιτικής σταδιοδρομίας, την κινηματική της έως τώρα δράση».

«Υπήρξαν επ’ αυτού διάφορα δημοσιεύματα κίτρινου χαρακτήρα, τα οποία δεν θα ήθελα καν να σχολιάσω. Η απόφαση να παλέψω σε ένα άλλο μετερίζι, αυτό της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, προήλθε μέσα από την προτροπή των δικών μου ανθρώπων που με ώθησαν να τραβήξω μπροστά. Δεν έχω σκοπό να  ενσωματωθώ στα κυκλώματα της εξουσίας, να εγκαταλείψω τις αρχές μου ή να συναλλαγώ, με κάθε τρόπο. Παλεύω μαζί με κάθε Αιγαιοπελαγίτη για έναν κόσμο που να μη ντροπιάζει τη καρδιά μας, όπως έγραφε κι ο Καζαντζάκης…», τόνισε.

banner

Τέλος, ορίζοντας η ίδια ποια είναι στην πραγματικότητα η υποψήφια Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, η κα Κυρίτση είπε λακωνικά:

«Μια μαχόμενη βορειοαιγαιοπελαγίτισα όπως όλες, εργαζόμενη και μάνα, που συμμετέχει στη πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, τώρα που υπάρχει επιτακτική ανάγκη, ΚΑΝΕΙΣ να μη λείψει από τον ΑΓΩΝΑ!»

——————-

Μαργαρίτα Ικαρίου
Δημοσιογράφος, Σύμβουλος Προβολής

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue