Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Σ.

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Σ.

by ikariaki.gr
3 views

εργ.κεντ. σαμου

Σάμος, 18 Σεπτέμβρη 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου συνεδρίασε χθες Τετάρτη 17/9/14 και αποφάσισε τη συμμετοχή της στη δίμηνη καμπάνια του ΠΑΜΕ ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και πως η εργατική τάξη θα διεκδικήσει μαχητικά αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης για αυτή, για τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία που τόσο πλήττεται.

 

Αιχμή, τα προβλήματα της ανεργίας, της μείωσης του εισοδήματος και το ασφαλιστικό.

 

Αποφάσισε:

 

banner
 • τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Σάμου στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα το Σάββατο 1 Νοέμβρη στις 12 π.μ. στο Σύνταγμα.
 • Στα πλαίσια των συλλαλητηρίων που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα στις 3 και 4 Οκτώβρη από το ΠΑΜΕ, την οργάνωση συλλαλητηρίων σε Σάμο και Ικαρία την Παρασκευή 3 Οκτώβρη. Αυτή τη μέρα η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία την έχει κηρύξει ως παγκόσμια μέρα δράσης για την ανεργία. Για τη Σάμο το συλλαλητήριο θα γίνει στο Βαθύ 7:00 μ.μ. στο ΕΚΣ.
 • Την Δευτέρα 22/9 στο Καρλόβασι και την Τετάρτη 25/9 στο Βαθύ, στα αντίστοιχα γραφεία του ΕΚΣ και ώρα 7.00΄ μ.μ., θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις με τις Διοικήσεις των Σωματείων του ιδιωτικού τομέα και τους αντιπροσώπους του ΕΚΣ, για εξοπλισμό, παρουσίαση των θέσεων μας και προετοιμασίας των συλλαλητηρίων.
 • Την Πέμπτη 18/9 παρέμβαση στο Λιμεναρχείο Σάμου και στην Περιφέρεια για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο νομό μας.
 • Μέσα στον Οκτώβρη συγκέντρωση ανέργων στο ΕΚΣ και παράσταση διαμαρτυρίας στον  ΟΑΕΔ για τα επείγοντα προβλήματα των ανέργων.
 • Παρεμβάσεις με τα σωματεία στο ΙΚΑ, στον ΕΟΠΥΥ, στη ΔΕΗ και στην Εφορία.
 • Περιοδείες σε χώρους δουλειάς και κατοικίας με στόχο να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους για το τι βιώνει η τάξη μας. Τι περνάει ο συνάδελφος καθημερινά, αλλά και να δείξουμε ότι υπάρχει δυνατότητα για αντεπίθεση σε αυτή την πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. και μεγαλοεργοδοσίας.

 

Με την οργανωμένη δράση:

 

 • Σπάει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια, η λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων
 • Σταματάει η αναμονή για δήθεν λύσεις από τα πάνω, από εκλογές σε εκλογές. Χωρίς οργάνωση και ταξικό αγώνα τίποτα δεν αλλάζει.
 • Να ανέβουν οι αγωνιστικές διαθέσεις, η διεκδίκηση από εργοδοσία και κράτος.

 

Παλεύουμε για:

 • προστασία των ανέργων. Να ορθώσουμε τείχος προστασίας και αλληλεγγύης
 • δουλειά μόνιμη και σταθερή, κανείς να μην πληρώνεται κάτω από 751€. Κανένας ανασφάλιστος, χωρίς ΣΣΕ. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Επίδομα ανεργίας στα 600 €. Κατώτερη σύνταξη στα 600 €.
 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για μια αξιοπρεπή ζωή, να πληρώσει το κεφάλαιο τους φόρους, κάτω η φοροληστεία κλπ.
 • Διασφάλιση των βασικών προϋποθέσεων για την κοινωνική προστασία των εργαζομένων, των γυναικών, των συνταξιούχων, της νεολαίας (υγεία ,  πρόνοια κλπ.)

 

Καλούμε όλα τα σωματεία να συνεδριάσουν τα Διοικητικά τους Συμβούλια, να πραγματοποιήσουν Γ.Σ. και συσκέψεις με τα μέλη τους. Όλους τους μαζικούς φορείς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σχεδιάσουν τη δράση τους. Να συζητήσουν, να προβληματιστούν, να εμπλουτίσουν το πλαίσιο αιτημάτων και να υλοποιήσουν τη δίμηνη δράση του ΕΚΣ, στα πλαίσια της δράσης του ΠΑΜΕ. Να δώσουν έμφαση στην επαφή τους με τη νεολαία και τους ανέργους των κλάδων.

 

Συγκρουόμαστε με κυβέρνηση, κράτος και εργοδοσία. Δεν τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Δεν δεχόμαστε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας. Δεν δεχόμαστε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

 

Ο πόλεμος που μας έχουν εξαπολύσει για υποταγή της εργατικής τάξης στις νέες συνθήκες δουλειάς και ζωής θα είναι νικηφόρος για μας. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα. Μόνοι και με τον αγώνα μας τα κατακτήσαμε. Συναγερμός παντού!

 

 

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue