Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΕκλογές 2014 Από την ομιλία της Αγλαϊας Κυρίτση στον Εύδηλο

Από την ομιλία της Αγλαϊας Κυρίτση στον Εύδηλο

by ikariaki.gr
5 views

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην δεύτερη επίσκεψη στο νησί της Ικαρίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 9 Μαίου η Υποψήφια Περιφερειάρχης κ.Αγλαϊα Κυρίτση, επικεφαλής του συνδυασμού Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή.

Η κ.Κυρίτση μίλησε στους Ικαριώτες το βράδυ της Παρασκεύης στη πλατεία του Ευδήλου.

Η ομιλία της Αγλαΐας Κυρίτση:
 
«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
 
Φίλες και φίλοι,
 
Πάνε πάνω από δυο μήνες που ξεκινήσαμε μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι στα νησιά του Β. Αιγαίου. Βρισκόμαστε και πάλι στη Ικαριά, μαζί με στελέχη του συνδυασμού μας, με τους υποψήφιους περιφερειακούς μας συμβούλους, τον Γιώργο Δογάνη και τον Λευτέρη τον Κόχιλα και μια ξεχωριστή γυναίκα, την Ευαγγελία Μαρώλια, την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Σάμου – Ικαρίας.
Την Ευαγγελία, που έγκυος, δεχόταν τα κτυπήματα της ΕΣΑ, όντας φυλακισμένη για την αντιδικτατορική της δράση και τη συμμετοχή της στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.
 
Βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα εδώ, στην υπερήφανη Ικαρία που πολύ πριν την κρίση, πολύ πριν η ελληνική κοινωνία ανακαλύψει εκ νέου την έννοια της αλληλεγγύης, την είχε ήδη ενσωματώσει στην κουλτούρα της.
 
Το νησί που άνοιξε την αγκαλιά του, που έγινε η ζεστή και φιλόξενη εστία για τους βασανισμένους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης και του εμφύλιου, που όπως γλαφυρά μας διηγήθηκε ένας παλιός Ικαριώτης, «πέταξε η Φρειδερίκη» κυριολεκτικά στον κόκκινο βράχο της Ικαριάς
 
Το νησί που από τους πολύ παλιούς καιρούς μοιραζόταν το ψωμί και το κρασί με όλους ανεξαιρέτως
 
Το νησί που κατέκτησε μόνο του την λευτεριά από τους Τούρκους, που δεν επέτρεψε Γερμανού πόδι να το μολύνει
Το νησί της αξιοπρέπειας λοιπόν και της αλληλεγγύης
 
Το νησί που απαιτεί δικαιοσύνη
 
Έχουμε πει απ’ την αρχή και το πιστεύουμε βαθιά ότι το ταξίδι μας αυτό έχει μόνον έναν προορισμό: τη νίκη.
 
Νίκη όχι του συνδυασμού μας, αλλά της κοινωνίας, νίκη των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου, νίκη των κατοίκων της Σάμου, της Ικαριάς των Φούρνων, της Θύμαινας. Νίκη της ελπίδας και της ζωής. Είμαστε συνεπιβάτες σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, κόντρα στη ρότα του κυνισμού και της καταστροφής».
 
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Λευτέρης Κόχιλας και Γιώργος Δογάνης οι οποίοι αναφέρθηκαν με παρεμβάσεις τους στα ειδικότερα προβλήματα του νησιού, προκρίνοντας το ακτοπλοϊκό, το πρόβλημα λειτουργίας και στελέχωσης του Νοσοκομείου που συνεχώς απαξιώνεται, τα ανύπαρκτα έργα οδοποιίας, το λιμάνι, το αεροδρόμιο που δεν μπορεί να δεχτεί πτήσεις τσάρτερς, με συνέπεια την τουριστική απομόνωση του νησιού, τις ζώνες υλοτόμησης που δεν έχουν καθορισθεί, το πρόβλημα με τις ανεμογεννήτριες, τα απορρίμματα και την ανακύκλωση και πολλά άλλα που κρατούν το νησί μακρά από μια βιώσιμη ανάπτυξη με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.
 
Η ανάγκη ανατροπής αυτής της κατάστασης έχει γίνει συνείδηση για τους Ικαριώτες, με το βαθύ αίσθημα αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας που τους διακρίνει.

την εκδήλωση χαιρέτισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας κ.Κώστας Σταμούλης, επικεφαλής του συνδυσμού Ικα.Ρι.Α.

Χαιρετίζουμε την Αγλαία Κυρίτση, αγωνίστρια της ελεύθερης ενημέρωσης, της αντικειμενικής πληροφόρησης, της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και τώρα υποψήφια Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον συνδυασμό “Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή”.

Οραματίζεται όπως κι εμείς μια αυτοδιοίκηση διαρθρωμένη δημοκρατικά, που θα υπηρετεί τους πολίτες της βασισμένη στη κοινωνική συμμετοχή και στον διαρκή έλεγχο.

Στηρίζουμε τον αγώνα της !

Πιστεύουμε ότι θα είναι η αυριανή κοινωνική πλειοψηφία στο Βόρειο Αιγαίο.

Μια τέτοια θετική εξέλιξη πιστεύουμε ότι θα είναι ευεργετική για όλα τα νησιά της περιφέρειας, επομένως και για την Ικαρία μας.

ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

9-5-2014

banner

 

[nggallery id=154]

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue