Home ΚοινωνίαΕλλάδα Απεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Ικαρίας και πορεία στον Άγιο Κήρυκο

Απεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Ικαρίας και πορεία στον Άγιο Κήρυκο

by ikariaki.gr
304 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΙΚΑΡΙΑΣ

Την ώρα όπου η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει πολλά δις για να υποστηρίζει τους δολοφόνους παιδιών και αμάχων στην Παλαιστίνη, την ίδια στιγμή εκτιμά πως η οικονομία δεν αντέχει για αυξήσεις των κονδυλίων για την δημόσια υγεία.

Καθηλωμένοι μισθοί, περικοπές σε υλικά/παροχές/υπηρεσίες, τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, κύμα παραιτήσεων υγειονομικών, λουκέτα σε τμήματα και κλινικές, κλείσιμο χειρουργικών αιθουσών, επικράτηση των συμβάσεων έναντι στη μόνιμη και σταθερή εργασία, είσοδος των ιδιωτών στη δημόσια υγεία και εκτίναξη της ιδιωτικής δαπάνης (δηλαδή της δαπάνης που επιβαρύνονται οι ασθενείς) είναι μόνο μερικές από τις εικόνες διάλυσης και κατάρρευσης που παρουσιάζει το δημόσιο ΕΣΥ στη χώρα μας.

Σε Ικαρία και Φούρνους, το τοπίο που διαμορφώνεται δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό:

·         Μονήρης ειδικότητες και ανεπαρκή-επισφαλή προγράμματα εφημέρευσης

·         Απουσία άλλων σημαντικών ειδικοτήτων (πχ ψυχίατρος, πνευμονολόγος, γαστρεντερολόγος, ενδοκρινολόγος κα)

·         Ελλείψεις παραϊατρικού προσωπικού

·         Πάνω από τους μισούς εργαζόμενους να είναι συμβασιούχοι, με τις συμβάσεις τους να λήγουν τέλος του 2023-αρχές 2024

·         Ολόκληρες υπηρεσίες να απαρτίζονται από συμβασιούχους (πχ καθαριότητα)

·         Αξονικός τομογράφος σε λειτουργική αχρηστία

·         Εκτίναξη των διακομιδών

·         Υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας – Μετακινήσεις γιατρών από τα Περιφερειακά Ιατρεία στο ΚΥ για εφημέρευση

·         Υποστελεχωμένα Π.Ι.

·         Απαρχαιωμένα οργανογράμματα με αποτέλεσμα τμήματα όπως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, το χειρουργείο και τα Επείγοντα επί της ουσίας να μην υπάρχουν στα χαρτιά

·         Περικοπές και όρια στους προϋπολογισμούς με αποτέλεσμα να εκλείπουν αντιδραστήρια ή να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν άλλες εξετάσεις (πχ προγεννητικός έλεγχος, εξειδικευμένες εξετάσεις για την Μονάδα ή τις κλινικές κλπ)

·         Κακή κατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων

·         Έλλειψη χώρων και υποδομών με βάση τις νέες διαμορφωμένες χωροταξικές ανάγκες

·         Νοσοκομείο σε καθεστώς διασύνδεσης με αυτό της Σάμου

Σε μια περίοδο όπου η παγκόσμια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος οξύνεται και βαθαίνει, ο πόλεμος, ο φασισμός, η διάλυση του λεγόμενου κοινωνικού κράτους, οι εργασιακές ανατροπές, η ακρίβεια και η καταστρατήγηση των δημοκρατικών ελευθεριών είναι το βαρύ αντίτιμο που πληρώνουν οι λαοί προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση αυτή του δικού τους συστήματος.

Δεκαετίες τώρα, οι εξυγιάνσεις, τα μνημόνια και τα κάθε λογής κυβερνητικά μέτρα που υποτίθεται θεσπίστηκαν για το καλό μας, το μόνο που επέφεραν είναι περεταίρω διάλυση της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις υποτελείς στα ξένα συμφέροντα ελληνικές κυβερνήσεις και την υποταγμένη δικαιοσύνη. Η μοναδική διέξοδος βρίσκεται στο κατά πόσο θα ξεδιπλωθεί άμεσα ένα ανυποχώρητο – μαζικό – ενωτικό –παρατεταμένο κίνημα διεκδικήσεων, έξω από περιχαρακώσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Που θα έχει στο επίκεντρό του την απεργία ως κύριο όπλο πάλης, πέρα από εκλογικές αυταπάτες και λογικές ανάθεσης.

Όλοι – Όλες στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου, ώρα 12:00 το πρωί στο προαύλιο του Νοσοκομείου στον Άγιο. Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους του Αγίου Κηρύκου.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue