Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Ανοικτή επιστολή στον Περιφερειάρχη για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα στο Β.Αιγαίο

Ανοικτή επιστολή στον Περιφερειάρχη για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα στο Β.Αιγαίο

by ikariaki.gr
0 views

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. Α. ΓΙΑΚΑΛΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

βόρειο αιγαίοΑγαπητέ κύριε Περιφερειάρχη,

 

στη προχτεσινή σύσκεψη, που συγκαλέσατε για την αντιμετώπιση του ακτοπλοϊκού προβλήματος, προσπάθησα στη παρέμβασή μου να εκφράσω τον προβληματισμό μου κατά πόσο είσαστε πραγματικά διατεθειμένος να αγωνιστείτε με συνέπεια για να επιτευχθούν ουσιαστικές λύσεις.

Επειδή στην απάντησή σας, με τη δικαιολογία ότι δεν ασχολείστε με τα "πολιτικά" παιχνίδια "κάποιων" όταν έχουμε -όπως είπατε- μπροστά μας να λύσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το πρόβλημα για το οποίο μαζευτήκαμε, αποφύγατε να αντικρούσετε τους ισχυρισμούς μου.

Τώρα λοιπόν, κ. Γιακαλή, που δρομολογήσατε την επίλυση του ακτοπλοϊκού με τη σύσταση "Επιτροπής Αγώνα", που θα οργανώσει τον αγώνα των νησιωτών και αφού συντάξετε την επιστολή προς τον κ. Σαμαρά, θα σας παρακαλούσα να απαντήσετε στα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα:

 

  • Πού είναι η μελέτη του ακτοπλοϊκού που θα συνέτασε η "αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας" (Απόφαση 197/20-12-2011).

  • Ποιες θέσεις εκφράσατε στη σχετική διαβούλευση και ποιες κινητοποιήσεις προτείνατε για το Ν/Σ "Μουσουρούλη" (Απόφαση 173/27-11-2012). Σημειωτέον ότι από εκεί πρόκυψε ο Ν. 4150/2013 που έφερε όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις που υφιστάνται τα νησιά μας στο τομέα της ακτοπλοΐας.

  • Υλοποιήσατε τη δέσμευσή στο Λημνιακό λαό για αποστολή επιστολής στον κ. Σαμαρά για τα προβλήματα της Λήμνου, μεταξύ των οποίων το ακτοπλοϊκό; Τι μεσολάβησε και δεν τηρήσατε και την άλλη δέσμευσή σας στο Λημνιακό λαό ότι δηλ. θα ακολουθήσει, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Λήμνου, το μονοήμερο έστω κλείσιμο των υπηρεσιών της περιφέρειας και του δήμου Λήμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας; (Απόφαση 125/28-6-2013)

 

banner

Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχη,

 

Μη μπείτε στο κόπο να απαντήσετε. Τα ερωτήματά μου είναι ρητορικά.

Δεν κάνατε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Και ένας λόγος που δεν κάνατε τίποτα είναι γιατί έχετε μπερδέψει λίγο το σημερινό σας ρόλο του περιφερειάρχη και θεσμικού υπερασπιστή του κοινωνικου συνόλου με τη παλιά ιδιότητά σας, του πρόεδρου της ΝΕΛ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λογική που ακόμα και χωρίς να το θέλετε σας διακατέχει, να βλέπετε δηλ. με απόλυτη "κατανόηση" τα αιτήματα των ακτοπλόων και πρώτα και κύρια της προαναφερόμενης "κυρίας", που έχει καταδικάσει Λήμνο, Σάμο, Ικαρία-Φούρνους σε όσα μας διεκτραγώδησε παραστατικότατα στη προχτεσινή σύσκεψη ο αντιδήμαρχος Λήμνου.

Όμως ούτε τώρα θα κάνετε τίποτα το ουσιαστικό, γιατί έχετε και ένα άλλο "μπέρδεμα".

Γιατί,όσο και αν το ταπεραμέντο σας προσφέρεται για ένα "υπέρ πάντων αγώνα", ώστε να πάτε στις εκλογές του Μάη με "αγωνιστικές" (έστω ολιγόμηνες) περγαμηνές (τώρα που δεν έχετε πίσω σας να σας στηρίζει ένα κόμμα του 40-44%), τελικά δυστάζετε να ανοιχτείτε γιατί βλέπετε να μη σας "παίρνει". Γιατί το κυοφορούμενο και συνεχώς προωθούμενο "συμπεθεριό" με τον «Λεσβιάρχη’ υπουργό δεν επιτρέπει "βία απ´ όπου κι αν προέρχεται".

 

Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχη,

Ό τόπος μας είναι μικρός, που λέει κι ο ποιητής.

Και οι νησιώτες-συμπολίτες μας έχουν μνήμη και κρίση και μπορούν να διακρίνουν πού παίζονται τα πολιτικά παιχνίδια. Και αυτά μη τα αναζητείτε σε μια παράταξη που ενεργεί στο φώς, που μιλά με επιχειρήματα και που θα συνεχίζει να πηγαίνει "κόντρα" σε κατεστημένες λογικές και κατεστημένα συμφέροντα.

 

ΥΓ. Παρ´ όλα τα παραπάνω, κύριε Περιφερειάρχη, ευχόμαστε να μας διαψεύσετε και η "Επιτροπή Αγώνα" για το ακτοπλοϊκό να αναγγειλλει και κυρίως να οργανώσει τις πρώτες (δυστυχώς) κινητοποιήσεις για το βασικότερο πρόβλημα που αφορά στη νησιωτική και παραμεθόρια περιφέρεια Βορ. Αιγαίου.

Στο μεταξύ καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων και τους άλλους επαγγελματικούς και τοπικούς φορείς να οργανώσουν τη πάλη και να πάρουν στα χέρια τους το θέμα της διεκδίκησης ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με συχνά, ποιοτικά και φτηνά δρομολόγια.

Αναζητώντας ακόμη και άλλες μορφές αυτοοργάνωσης, δράσης και κινητοτοποίησης, σε τοπικό επίπεδο.

Οι αγώνες των Λημνιών και η αγωνιστική παρουσία των τοπικών φορέων της Χίου στη προχτεσινή σύσκεψη δείχνουν το δρόμο, μπορούν να γίνουν τα παραδείγματα και για τα άλλα νησιά.

 

Με τιμή και εκτίμηση

Βασίλης Τεντόμας

Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue