Home ΚοινωνίαΠολιτικήΕκλογές Ανακοίνωση ΤΕ ΚΚΕ Σάμου Ικαρίας & Φούρνων για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Ανακοίνωση ΤΕ ΚΚΕ Σάμου Ικαρίας & Φούρνων για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

by ikariaki.gr
268 views

Ανακοίνωση των ΤΕ Σάμου και Ικαρίας- Φούρνων του ΚΚΕ

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στο νομό Σάμου

Οι Τομεακές Επιτροπές Σάμου και Ικαρίας- Φούρνων του ΚΚΕ ευχαριστούν και χαιρετίζουν τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και ψήφισαν το Κόμμα μας στις Ευρωεκλογές.

Το ΚΚΕ στο νομό Σάμο πέτυχε μια σημαντική επίδοση, την οποία και θα καταθέσει στην ανάπτυξη της εργατικής λαϊκής πάλης για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, που δημιουργεί η στρατηγική του κεφαλαίου, που από κοινού υπηρετούν τα άλλα κόμματα. Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικότερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, με το λαό πρωταγωνιστή, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ στο νομό Σάμου είναι στη 2η θέση με ποσοστό 20,95%!

  • Είναι πρώτο στον κόκκινο βράχο της Ικαρίας με ποσοστό 41,08%, έχοντας την πρωτιά στα 19 από τα 20 εκλογικά τμήματα του νησιού, κερδίζοντας και στις 3 δημοτικές ενότητες!
  • Είναι δεύτερο στο δήμο Φούρνων- Κορσεών με ποσοστό μεγαλύτερο του 30%!
  • Είναι δεύτερο στο νησί της Σάμου από τρίτο στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, έχοντας την πρωτιά στη δημοτική ενότητα Μαραθοκάμπου και τη 2η θέση στις δημοτικές ενότητες Καρλοβασίων και Πυθαγορείου! Πρώτευσε σε πολλά χωριά, όπως οι Κουμαραδαίοι, το Πάνδροσο, τα Κοντακαίικα, ο Πλάτανος, η Υδρούσα, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Λέκκα, ο Μαραθόκαμπος!

Οι δυνάμεις συνέβαλαν ώστε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το ΚΚΕ να είναι 2η πολιτική δύναμη!

Επιβεβαιώνονται οι δεσμοί του ΚΚΕ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις και αποδεικνύει ότι η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει πιο σταθερούς δεσμούς, που έχουν διαμορφωθεί και έχουν δοκιμαστεί σε σημαντικούς αγώνες που έχουν προηγηθεί, στη συνεχή, ασταμάτητη προσπάθειά μας για άμεση επικοινωνία, διάλογο και συζήτηση με το λαό, με διάφορες μορφές, όλες τις μέρες του χρόνου, κι όχι μόνο προεκλογικά, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας.

Αυτή η δουλειά θα συνεχιστεί με μεγαλύτερο πείσμα, με πιο πολλές δυνάμεις! Γιατί τα προβλήματα είναι εδώ: με τις αντιλαϊκές πολιτικές και την ακρίβεια, το ταμείο Ανάκαμψης και τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα και τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα, τους δυο ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή με την κατάσταση να κλιμακώνεται και τη βαθιά εμπλοκή της χώρας, την κατάσταση της υγείας και της παιδείας.

Οι θετικές διεργασίες που συντελούνται, το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που δυναμώνει, ο απεγκλωβισμός λαϊκών δυνάμεων παρά τον αρνητικό συσχετισμό που παραμένει, είναι στοιχεία που το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει και θα επιδιώξει να ενισχύσει. Άλλωστε «Ο ρόλος του ΚΚΕ πάντα είναι πολύ μεγαλύτερος από τα εκάστοτε ποσοστά του, συνεπώς η ισχυροποίησή του οδηγεί σε πολλαπλάσια ισχυρούς αγώνες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις συγκεκριμένες συνθήκες.» όπως ανέφερε και το βράδυ των εκλογών ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η αποχή περικλείει σε ένα σημαντικό ποσοστό τη διαμαρτυρία απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της, απέναντι στα άλλα αστικά κόμματα που συμπλέουν στρατηγικά μαζί της, απέναντι στην πολιτική της ΕΕ. Μαζί με μια συζήτηση προεκλογική που ήταν ιδιαίτερα απωθητική με ευθύνη των αστικών κομμάτων συνέβαλαν στη γιγάντωση της αποχής. Για το ΚΚΕ ζητούμενο είναι  αυτή η διαμαρτυρία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή τους μέσα στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, να συναντηθεί συνολικά με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.

banner

Το ΚΚΕ με την ευθύνη που έχει λόγω και της εμπιστοσύνης των εργαζομένων και του λαού που το εμπιστεύονται στο εργατικό, αγροτικό και φοιτητικό κίνημα, με την ιδιαίτερη ευθύνη που έχει στο δήμο της Ικαρίας, που οι κομμουνιστές ασκούν διοίκηση θα είναι εδώ με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια.

  • Για να συμβάλει στην ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος που έχει ξεκινήσει, για την αλλαγή συνολικά των συσχετισμών.
  • Για να δίνει μάχες αποκάλυψης και παρεμπόδισης αντιλαϊκών κατευθύνσεων και οδηγιών και μέσα στο ευρωκοινοβούλιο και στην ελληνική βουλή, που συζητιούνται, αλλά κυρίως με ανάπτυξη των αγώνων και πάλη στο δρόμο του αγώνα, εκεί που οι αντιλαϊκές πολιτικές μπορούν και ανατρέπονται.

Επόμενα αγωνιστικά ραντεβού θα είναι τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ- Οδηγητή, που φέτος συμπληρώνουν 50 χρόνια ζωής! Πρώτος σταθμός στο νομό μας το Φεστιβάλ της ΚΝΕ- Οδηγητή στο Καρλόβασι της Σάμου το Σάββατο 22 Ιούνη στην Πορφυριάδα, με πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αντάξιο της ιστορίας των Φεστιβάλ! Να είστε όλοι εκεί!

Σάμος, 10-06-2024

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue