Home ΚοινωνίαΑιγαίο Μανώλης Κάρλας: ” Και μετά τις ευρωεκλογές τι;”

Μανώλης Κάρλας: ” Και μετά τις ευρωεκλογές τι;”

by ikariaki.gr
83 views

                                         ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ;

Εκλογές της τεράστιας αποχής και των μεγάλων ανατροπών που κανείς δεν  έχει το πολιτικό σθένος να αποδεχθεί δημόσια ήταν οι προχθεσινές..

Σοβαρή κρίση εκπροσώπησης και  αντιδημοκρατική εκτροπή διαρκείας με το 12% του εκλογικού σώματος να διαχειρίζεται  «πλειοψηφικά»  τα της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης  στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα  να αποτελεί τους  κορυνηφόρους ηρακλείς της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Υπερφίαλοι ηγεμόνες και αιθεροβάμονες ηγεμονίσκοι, ανιστόρητα εντεταλμένοι ενήλικες και αδόκιμοι άλκιμοι της πολιτικής βορά της οργισμένης  Κοινωνίας των πολιτών κι ας κάνουν ό,τι μπορούν όλοι τους  για να το αποκρύψουν..

Κι από την άλλη θριαμβεύουσα  η άκρα δεξιά στον τόπο μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  που εφάρμοσε με ιδιαίτερη μανία και αδιατάρακτη  συνέπεια  ένα  τοξικό και ανάλγητο  μείγμα πολιτικής τα τελευταία χρόνια  είδε την κομματική της  επιρροή να κατακρημνίζεται με την πελώρια αποχή    και τις ασύμμετρες επιλογές των οπαδών της βαρύ και απροσδόκητο αντίλυτρο.  . .

Τα κόμματα της λεγόμενης κυβερνώσας  κεντροαριστεράς, στο σύνολο τους,  όχι μόνο δεν εισέπραξαν  την τεράστια  φθορά της κυβέρνησης αλλά ανάγκασαν  με την πολιτική συμπεριφορά τους πολλές  χιλιάδες παλιούς και νέους ψηφοφόρους τους  να τους γυρίσουν τη πλάτη  και να επιλέξουν είτε την αποχή είτε άλλους πολιτικούς χώρους ως  οδυνηρή έκφραση  διαμαρτυρίας ή και ως  απόλυτη επιλογή  και εκτίμηση αρχών και εμπιστοσύνης.

Έτσι έχουμε την κυβέρνηση σε πλήρη καταπληξία και την κεντροαριστερά να μετρά πληγές και να αδυνατεί να αξιοποιήσει, άμεσα,  τις εξελίξεις ως  πρωτοπόρα και κυρίαρχη δύναμη  στο καινούργιο ασαφές και μετέωρο  πολιτικό περιβάλλον εντός και εκτός των τειχών..

Η Κοινωνία κείται μακράν.

Ένας δοκιμασμένος και στέρεος τρόπος για να ξεπεράσουμε την κρίση και τα αδιέξοδα της δίνοντας πρόσφορες λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν και μας απαξιώνουν είναι να προωθήσουμε δημιουργικά και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις γνήσιες προγραμματικές συγκλίσεις σε επίπεδο κοινωνίας που χωρίς να θίγουν τις βασικές αρχές των θεσμικών εταίρων θα υπηρετούν πιστότερα και όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά τις λαϊκές επιδιώξεις και στοχεύσεις.

banner

Όσο για την Επανάσταση θα φτάσει στη ώρα της κι όταν το απαιτήσουν οι καιροί και οι ανάγκες των ανθρώπων.

Ο γιαλός και τ’ αρμένισμα χρειάζονται πλησίασμα σωστό για να καταφέρουμε να φτάσουμε κάποτε, όσο πιο αλώβητοι γίνεται, στη δική μας Ιθάκη.

Αυτός ο δρόμος είναι σίγουρα μακρύς και δύσκολος  αλλά γεμάτος εμπειρίες ζωής, γόνιμες περιπέτειες  και γνώσεις.

Κι αξίζει να τον επιλέξουμε. .. .

Μανώλης Νικ. Κάρλας

Γιατρός

Πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου(2003-2010).

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue