Home ΑθλητισμόςΠοδόσφαιρο Α.O.Μεσαριάς: Τα προβλήματα δεν λύνονται με το κλείσιμο μικροφώνων και καμερών

Α.O.Μεσαριάς: Τα προβλήματα δεν λύνονται με το κλείσιμο μικροφώνων και καμερών

by ikariaki.gr
35 views

ΑΘΛΗΤΙΚΌΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΑΡΙΆΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεσαριάς ουδέποτε επικαλέστηκε παρατυπία της ΕΠΣ και της Επιτροπής ή παρέκκλιση τους από τους κανονισμούς, προφανώς και γνωρίζουμε ότι πράττουν νομότυπα! Εμείς σαν σωματείο εκφραστήκαμε επί της ουσίας και θίξαμε τις παραμέτρους διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου με βάση την κοινή λογική και την αξίωσης μας, να έχουμε τη δυνατότητα σαν ομάδα, να λάβουμε μέρος με ουσιαστική παρουσία έτσι ώστε να διεκδικήσουμε το κύπελλο.

Ουσιαστική παρουσία σημαίνει τη συμμετοχή όλων των αθλητών μας οι οποίοι είναι εργαζόμενοι, μαθητές, γονείς μιας και είμαστε, όπως όλοι, ερασιτεχνικό σωματείο. Είναι λοιπόν πασιφανές ότι είναι αδύνατη η παρουσία μας στον τελικό από τη στιγμή που καλούμαστε να παραστούμε και να παραμείνουμε εκτός νησιού για δυο καθημερινές εργάσιμες ημέρες.

Όσον αφορά το αίτημα μας για την έδρα διεξαγωγής του Τελικού και την υπάρχουσα προκήρυξη την οποία επικαλείται η ΕΠΣ καθώς και το σχόλιο ότι «ποτέ δεν διαχώρισε ή έδειξε προτίμηση σε ομάδες και τόπους» θεωρούμε ότι αναιρούνται τα όσα δηλώνουν, εφόσον οι ίδιοι έφτιαξαν μια προκήρυξη η οποία δεν περιλαμβάνει καν την περίληψη του Δημοτικού Σταδίου Αγίου Κηρύκου από τη στιγμή που στο θεσμό του Κυπέλλου συμμετέχουν και ομάδες της Ικαρίας και των Φούρνων και έχουμε τις ίδιες πιθανότητες να προκριθούμε στον Τελικό.

Σαφώς και γνωρίζουμε ότι παλαιότερα ομάδες αυτοβούλως προτίμησαν να επωμιστούν το κόστος επιπλέον διανυκτέρευσης όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΠΣ, ας μην ξεχνάμε όμως ότι εδώ και μία τριετία λόγω πανδημίας η οικονομική δυνατότητα των ομάδων έχει περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση, ακόμη πιο σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι οι διανυκτερεύσεις αφορούσαν Σαββατοκύριακο και όχι καθημερινές, εργάσιμες.

banner

Σε τέτοιες περιπτώσεις το κόστος το επιβαρύνει μόνο το σωματείο και όχι τους παίκτες οι οποίοι θα πρέπει να χάσουν δύο και τρία ημερομίσθια.

Σε ότι αφορά το τελευταίο σκέλος της ανακοίνωσης της ΕΠΣ περί καταδίκης σωματικής και λεκτικής βίας και με αφορμή και τη χθεσινή ανακοίνωση του σωματείου του Φοίνικα θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

Η ομάδα μας καταδικάζει κάθε μορφή βίας εντός και εκτός γηπέδων και η Διοίκηση μας κάνει ό,τι είναι δυνατό για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων.

Η πεποίθηση μας είναι ότι με την υποκρισία και με το να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας τα φαινόμενα αυτά δεν θα εξαλειφτούν.

Ξαφνικά οι βωμολοχίες της εξέδρας προκαλούν εντύπωση και αποτροπιασμό λες και όλοι εμείς έχουμε γαλουχηθεί στα γήπεδα της Μεγάλης Βρετανίας και μάλιστα όλο αυτό εκφράζεται μετά από παρόμοια συμπεριφορά που δέχθηκαν οι παίκτες μας στο γήπεδο του Φοίνικα σε αγώνα για το πρωτάθλημα του πρώτου γύρου από φιλάθλους που βρίσκονταν περιμετρικά του γηπέδου στα κιγκλιδώματα, σε γήπεδο που δεν είχε άδεια για παρουσία φιλάθλων, η μόνη διαφορά με τότε είναι ότι δεν υπήρχαν μικρόφωνα.

Επίσης όσον αφορά το σχόλιο της Ανακοίνωσης του Φοίνικα ότι το σαμιακό ποδόσφαιρο δεν έχει συνηθίσει τέτοιες συμπεριφορές να θυμίσουμε και πάλι πρόσφατο περιστατικό, για το οποίο μπορεί να λάβει άμεση ενημέρωση από την προπονήτρια της μεικτής και των ακαδημιών του , που έλαβε μέρος σε αγώνα της μεικτής Σάμου στο Δημοτικό Στάδιο Σάμου, το πρόβλημα εκεί λύθηκε κλείνοντας το μικρόφωνο και έτσι απλά και ωραία απαλείφεται η λεκτική βία.

Να θυμίσουμε εδώ στους Διοικούντες της ΕΠΣ τι είχε συμβεί πριν τρία χρόνια στο δεύτερο αγώνα μπαράζ ανόδου ανάμεσα σε Αρίσταρχο κ Μεσαριά στο δημοτικό στάδιο Σάμου και τους προπηλακισμούς κ ύβρεις που δέχθηκαν οι παίχτες της ομάδας μας από μερίδα φιλάθλων παρουσία των εκπροσώπων της ΕΠΣ κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειαζόταν κάμερες κ μικρόφωνα αλλά δυστυχώς δεν είδαμε καμία ανακοίνωση κ ευαισθησία από την διοργανώτρια αρχή..ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΚΥΡΙΑΚΉ..

Εμείς ούτε το κάναμε σημαία ούτε στοχοποιησαμε τον Αρίσταρχο επειδή μια μικρή μερίδα φιλάθλων προέβει σε αυτές τις ενέργειες αλλά νιώθουμε την ανάγκη να το αναφέρουμε τώρα γιατί πλέον η υποκρισία περισσεύει…

Εμείς λοιπόν καλώς ή κακώς από τη στιγμή που καλέσαμε ένα μέσο για να καλύψει τον αγώνα δεν μπήκαμε σε διαδικασία φίμωσης του για να παρουσιάσουμε μια ωραιοποιημένη εικόνα.

Τελειώνοντας λοιπόν σας ξαναλέμε ότι αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με κλείσιμο μικροφώνων κ καμερών ούτε με επιλεγμένες ευαισθησίες..

Το ΔΣ του ΑΟΜ


Η ΕΠΣ Σάμου με ανακοίνωση της στο Facebook είχε γράψει τα ακόλουθα.

Σχετικά με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Σωματείου Α.Ο Μεσαριάς σε τοπική αθλητικογραφική ιστοσελίδα θα αναφέρουμε επιγραμματικά τα εξής κ τα οποία βασίζονται στους Κανονισμούς:
α)Το πρόγραμμα κ ο ορισμός των αγώνων γίνονται εως κ 48 ώρες πριν την διεξαγωγή των αγώνων. Οπότε καμία αυθαιρεσία δεν προκύπτει. Το αντίθετο. Ειδοποιήσαμε τα Σωματεία κ μια μέρα πριν απ την μέρα που δίνει την δυνατότητα ο Κανονισμός. Παρ όλα αυτά οι αιτιάσεις του Σωματείου θα επανεξεταστούν αύριο.
β)Οι αγώνες ορίζονται ακόμα κ καθημερινές , εαν αυτό κριθεί απαραίτητο , κάτι που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα κ όλο τον κόσμο.
γ) Τα έξοδα που κάνει κάθε Σωματείο για τις μετακινήσεις του είναι γνωστά απ την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου. Η ΕΠΣ πάντα έκανε κ θα συνεχίζει να κάνει οτιδήποτε μπορεί για να εξυπηρετεί τα Σωματεία οταν κ όπου αυτό είναι δυνατόν ως προς την οικονομική τους στήριξη. Υπήρξαν περιπτώσεις όμως που κάποια Σωματεία προτίμησαν αυτοβούλως ταξίδια με διανυκτέρευση κλπ θεωρώντας οτι αυτό εξυπηρετούσε την καλύτερη αγωνιστική τους παρουσία. Δεν είναι η πρώτη φορά λοιπόν. Επίσης πάντα εξετάζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία κάθε αίτημα ενίσχυσης Σωματείου που θα υποστεί διανυκτέρευση.
δ)Η έδρα διεξαγωγής του Τελικού έχει καθορισθεί προ καιρού κ αναφέρεται ρητά στην Προκήρυξη. Κ η Προκήρυξη δεν αλλάζει.
ε) Ποτέ δεν ανακοίνωσε.., αλλά ούτε καν συζήτησε η ΕΠΣ , πόσο μάλλον διέρρευσε ( ώστε να είναι κ γνωστό…) οτι ημερομηνία του Τελικού θα ήταν η 22/23 Μαίου. Πως ήταν δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο , αφού είναι γνωστό οτι η Πρωταθλήτρια ομάδα του Νομού κ μια εκ των δύο φιναλίστ έχει αγωνιστική υποχρέωση στους αγώνες κατάταξης.
στ) Η ΕΠΣ ποτέ δεν διαχώρησε η έδειξε ποτέ προτίμηση σε ομάδες κ τόπους ! Είναι φαιδρή η οποιαδήποτε αναφορά σε κάτι τέτοιο κ σταματάμε εδώ.

Πέραν της οφειλόμενης απάντησης στην ανακοίνωση θα θέλαμε κ εμείς να επικοινωνήσουμε κάτι σημαντικό.
*Την ΕΠΣ την ενδιέφερε , την ενδιαφέρει κ θα συνεχίσει να την ενδιαφέρει (μεταξύ πολλών άλλων ) …, η ομαλή κ απροβλημάτιστη διεξαγωγή των διοργανώσεων της , σε συνθήκες κ πλαίσια ΑΥΣΤΗΡΩΣ αθλητικά. Κάθε μορφής βία ( σωματική – λεκτική) είναι ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ για τα νησιά μας κ θα κάνουμε τα πάντα ώστε αυτό να γίνει κατανοητό απ όλους. Με κάθε κόστος!!!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue