Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΕκλογές 2014 Ανακοινώθηκαν, υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου, Αντιπεριφερειάρχης με το ΚΚΕ

Ανακοινώθηκαν, υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου, Αντιπεριφερειάρχης με το ΚΚΕ

by ikariaki.gr
38 views

ΑΙΘΟΥΣΑ (800x530)«Δαγκωτό ΚΚΕ παντού, ενιαία, χωρίς διακρίσεις από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο, για το Ευρωκοινοβούλιο, τις Περιφέρειες, τους Δήμους,

σαν να είναι μία κάλπη».

Αυτό είναι το μήνυμα της μεγάλης συγκέντρωσης της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ, που έγινε το Σάββατο 15 Φλεβάρη, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στην παρουσίαση των επικεφαλής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στο Δήμο Σάμου.

Ο Νίκος Σορόκος γραμματέας της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ άνοιξε την εκδήλωση, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους.

* Υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Στρατή Κόρακα οικονομολόγο. Διετέλεσε επί σειρά ετών, βουλευτής, ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ για το Δήμο Μυτιλήνης, και σήμερα είναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου και περιφερειακός σύμβουλος.

* Τον Αντώνη Δράκο, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων. Απόφοιτος Μέσης Τεχνικής Σχολής Ηλεκτρολόγων. Από το 1975 που δούλεψε σε κλωστοϋφαντουργεία και σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ανέπτυξε συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Από το 1985 μέχρι την συνταξιοδότησή του εργάστηκε στη ΔΕΗ. Διετέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου για πολλά χρόνια. Το 2002 ήταν υποψήφιος Νομάρχης και διετέλεσε για 2 χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος. Σήμερα δραστηριοποιείται στο Σωματείο Συνταξιούχων από τη θέση του αντιπροέδρου στο οποίο υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Είναι μέλος του Γραφείου της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ.

Τον Κώστα Τζίχα, υποψήφιο Δήμαρχο Σάμου. Εργάστηκε ως εργάτης και υπάλληλος στο χώρο του μετάλλου και του εμπορίου, αναπτύσσοντας παράλληλα συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Από το 1990 δημοσιογραφεί στη Σάμο και από το 1995 μέχρι το Δεκέμβρη του 2013 ως εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Χαραυγή». Είναι μέλος της Γραμματείας της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης. Σήμερα εργάζεται ως συμβασιούχος ορισμένου χρόνου στην Ενωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ). Είναι μέλος του γραφείου της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ.drakos 1 (800x530)

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Στρατής Κόρακας, ο οποίος τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ έχει τη θέση πως πρέπει να διαγραφεί όλο το χρέος και μάλιστα μονομερώς, με αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με πορεία ανάπτυξης που θα σχεδιάζεται κεντρικά με επιστημονικό τρόπο και θα υπηρετεί τις διαρκώς αυξανόμενες σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τον πολλαπλασιασμό των κερδών της πλουτοκρατίας όπως γίνεται σήμερα. Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η μεγάλη εκλογική του δύναμη δεν βοήθησε στους αγώνες. Δεν αδρανοποίησε αντιλαϊκούς νόμους. Υπάρχει μείωση των συνδικαλισμένων εργαζομένων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, γιατί δεν θέλει και δεν πρόκειται να έρθει σε ρήξη με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Υπάρχει στρατηγική σύγκλιση έως και ταύτιση με τα κυβερνώντα κόμματα, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ή Εθνική Αυγή ως μόρφωμα εγκληματικό, ναζιστικό, φασιστικό, ρατσιστικό, απολύτως συστημικό και τόνισε ότι από το λαό πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους κινήματος. «Να πετιούνται έξω από τα σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σχολεία, τις λαϊκές γειτονιές..», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε:. «Θέλουμε και επιδιώκουμε ο Δήμος Σάμου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να περάσουν στις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Για να είναι μπροστάρηδες στην πάλη του λαού του νησιού ενάντια σε όλα όσα του κάνουν τη ζωή μαρτύριο».tzixas (600x800)

banner

Ο Αντώνης Δράκος (υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης) στο σύντομο χαιρετισμό, τόνισε ότι «οι ευρωβουλευτές, οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι και οι σύμβουλοι που θα εκλεγούν με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα παίξουν το ρόλο μιας ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης, στη πολιτική που γεννάει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών μας Σάμου, Ικαρίας Φούρνων», και κάλεσε το λαό των νησιών μας να ψηφίσει ΚΚΕ. Τη μόνη συνεπή δύναμη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τοπική διοίκηση. «Είμαστε καθημερινά στους δρόμους – τόνισε – και διεκδικούμε τις ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Σήμερα! Όχι στο σοσιαλισμό όπως μας κατηγορούν. Στους αγώνες με τα σωματεία για υπεράσπιση Συλλογικών Συμβάσεων, ενάντια στις απολύσεις, με τις λαϊκές επιτροπές ενάντια στα χαράτσια και στο χτίσιμο της ταξικής αλληλεγγύης, με το κίνημα ειρήνης, με τους αμπελουργούς ενάντια στην άρση της αναγκαστικότητας, με τους φοιτητές, τους γονείς, τους μαθητές, στους αγώνες για τη λαϊκή κατοικία, για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Ηραίο, στους καταπέλτες των πλοίων για καλύτερες συγκοινωνίες.

Τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, δεν έχουν να δώσουν τίποτα στον τόπο μας. Όλα αυτά τα χρόνια συμπορεύτηκαν και εφάρμοσαν τις πολιτικές που μας οδήγησαν στη φτώχεια, την ανεργία και την εγκατάλειψη».

Με ενθουσιασμό, αγωνιστική αισιοδοξία και μαχητικό πείσμα, κάλεσε τους φίλους και συντρόφους του ΚΚΕ να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Κώστας Τζίχας (υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου). «Η υποψηφιότητα στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ΚΚΕ δεν έχει καμιά σχέση με αυτοπροβολές και καριερίστικες νοοτροπίες του σαπισμένου πολιτικού συστήματος. Αντίθετα, είναι θέση αυξημένης ευθύνης. Είναι θέση μάχης και μάλιστα θέση λαϊκής εμπροσθοφυλακής, τόνισε. Μέσα στα ψηφοδέλτιά μας πρέπει ο λαϊκός άνθρωπος να βλέπει τον εαυτό του. Τον εργάτη, την εργάτρια. Τον αγρότη. Τον επιστήμονα και τον καλλιτέχνη. Τον επαγγελματία. Τη γυναίκα της λαϊκής οικογένειας. Το νέο και τη νέα, την καινούργια βάρδια των λαϊκών αγωνιστών».

korakas (800x600)Αναφερόμενος στο Δήμο Σάμου τόνισε: «Ο Δήμος Σάμου μπορεί με κομμουνιστές στη διοίκησή του να προσανατολίσει την δραστηριότητά του στην εξυπηρέτηση των καθημερινών λαϊκών αναγκών… Παρά τα ασφυκτικά πλαίσια του νομικού πλαισίου της τοπικής διοίκησης θα παλέψουμε για γόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αρνούμαστε το δουλεμπόριο της πεντάμηνης κακοπληρωμένης σκλαβιάς. Μα πάνω απ’ όλα και ως αναγκαία προϋπόθεση για όλα αυτά, ο Δήμος με τους κομμουνιστές και τους συνεργαζόμενους μαζί μας στη διοίκησή του, σε συνεργασία και συμπαράταξη με το ταξικό εργατικό κίνημα, τις λαϊκές επιτροπές, τους φορείς και τα κινήματα της λαϊκής συμμαχίας, θα γίνει μετερίζι της λαϊκής αντιπολίτευσης…», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Σταμάτης Φιλιππής (περιφερειακός σύμβουλος, πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, κάλεσε σε μαζικό συλλαλητήριο, γενικό ξεσηκωμό, ενάντια στο κλείσιμο του πολυιατρείου ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα 17/2 και ώρα 7 π.μ.

 

Σάμος 16/2/2014

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue