Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ανακοινώσεις Συμπαράστασης Τ.Φορέων για την ΕΡΤ

Ανακοινώσεις Συμπαράστασης Τ.Φορέων για την ΕΡΤ

by ikariaki.gr
5 views

Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ μετά την απόφαση για κλείσιμο της έχουν οδηγήσει πλήθως φορέων σε ανακοινώσεις, παρακάτω σας τις παρουσιάζουμε κατα χρονολογική σειρά.


Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Σάμου

Καταγγέλλουμε την προκλητική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς της να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, και παραδίνοντας το έργο, τις υπηρεσίες και την περιουσία τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πρώτο και καλύτερο ανακοινώθηκε το κλείσιμο της «αμαρτωλής» υποτίθεται ΕΡΤ με συνοπτικές διαδικασίες και η απόλυση όλων των εργαζομένων σε αυτή, και είναι μερικές χιλιάδες. Η απόφαση αυτή πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα είναι οι συνάδελφοι μας στην ΕΡΤ, αύριο οι συνάδελφοι σε έναν άλλο φορέα ή οι εργάτες σε ένα μεγάλο εργοστάσιο, μεθαύριο οι «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικοί και πάει λέγοντας.

Τελειωμό δεν θα έχουν τα βάρβαρα μέτρα αν δεν τους σταματήσουμε, αν δεν αντισταθούμε, αν δεν οργανώσουμε την πάλη μας και αν δεν ανατρέψουμε την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει ζωές και πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους της ΕΡΤ. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι σε αυτή την πολιτική. Δεν είναι μόνοι τους!! Όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα δώσουν αγωνιστική απάντηση απέναντι σε αυτό το τερατούργημα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

banner

Γεφυράκι Σάμου, Τ.Κ. 83100 (Τηλ. 2273023900)

                        Σάμος 12 Ιουνίου 2013                             Αρ. Πρωτ. : 77

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας  αισθάνεται την ανάγκη να εκ-φράσει την αγανάκτησή του κατόπιν των νέων αιφνιδιαστικών κυβερνητικών μέτρων που αφορούν το «φίμωμα» όλων των Ε.Ρ.Τ. και σε τοπικό επίπεδο της ΕΡΑ, μέτρα τα οποία κατ΄ ομολογία  όλων στρέφονται κατά του νησιώτικου λαού.

Ενημερώνουμε τους κυβερνώντες ότι από χθές το βράδυ εκατοντάδες μέλη μας που επικοινώνησαν μαζί μας μιλούν για αναβίωση « άλλων εποχών».

Ο Σύλλογός μας τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και απαιτεί από την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την μη αποδεκτή από τον ακριτικό λαό των νησιών μας απόφασή της.

Ποιος έχει μετά σειρά;

 

                           Ο                                                                  Ο

                ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                             ΠΡΟΕΔΡΟΣ

               Ιωάννης Βούρος                                     Απόστολος Γ. Τσιώλης


Νομαρχιακό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σάμου

Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας δικτατορικές μεθόδους, ανακοίνωσε τον «ξαφνικό θάνατο» της δημόσιας τηλεόρασης, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Οι προφάσεις που χρησιμοποιούνται είναι η αδιαφάνεια και οι σπατάλες, για τις οποίες ευθύνονται οι ίδιες οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, των οποίων φυσική συνέχεια η τρικομματική κυβέρνηση του παρόντος, ήδη καταγγέλλεται για διορισμούς ημετέρων από το τηλέφωνο… .

Πρόκειται για μία πράξη ενάντια, ενάντια στην πολυφωνία, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Αφήνεται η ενημέρωση στο χέρι των ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από κρατικές τράπεζες, έτσι ώστε να προπαγανδίζουν αναίσχυντα τον σφαγιασμό του Λαού για την δήθεν «σωτηρία της Χώρας».

 

Κατά αναλογία με την ΕΡΤ και με το ίδιο σκεπτικό – για λόγους οικονομίας και χρηστής διαχείρισης- οι επόμενοι στόχοι είναι σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, τοπική αυτοδιοίκηση, υποδομές και δομές κοινωνικής υποστήριξης.

 

Καλούμε τον Σαμιακό Λαό να δυναμώσει έμπρακτα το κίνημα αντίστασης στα μνημόνια και με τη νέα αφορμή απέναντι στο πραξικόπημα του κλεισίματος της Δημόσιας Τηλεόρασης. Είναι καθήκον απέναντι στην Δημοκρατικό μας Πολίτευμα, σύμφωνα με το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος!

 

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πυθαγόρα. Η δημόσια τηλεόραση δεν θα κλείσει.

Το πραξικόπημα δεν θα περάσει.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β –  6945833231, 6936828341, 6978741064 –  [email protected]
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΤ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΙΓΗΣΕΙ
 
Οι ντόπιοι υποταχτικοί της τρόικας τόσο έχουν ξεκόψει απ’ το μέτρο, που νομίζουν ότι μπορούν να εκποιήσουν ολόκληρους κόσμους. Δημοκρατία, Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Πολιτισμό, Αλληλεγγύη, Μνήμη – ο «κατάλογός» τους είναι μακρύς κι όλοι κι όλα νομίζουν ότι «χωράνε» σ’ αυτόν. Θεοί χοντρέμποροι. Θεοί ραγιάδες. Θεοί γελοίοι.
 
Αφού φίμωσαν την δημόσια τηλεόραση, αφού εκχυδάισαν την μορφωτική, αισθητική και πνευματική αποστολή της, αφού την χρησιμοποίησαν για να βολέψουν 30-40 κομματικούς «φίλους» που ως σύνολο παίρνουν σχεδόν τόσα χρήματα όσα όλοι μαζί οι υπόλοιποι 2.500 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, τώρα την δολοφονούν. Κόβουν ένα κομμάτι της προσωπικής και συλλογικής ιστορίας μας, για ν’ αφήσουν την «ενημέρωση» αλλά και τα συμβόλαια (λ.χ. αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ) σε μεγαλοεργολάβους, πετρελαιάδες και εφοπλιστές ιδιοκτήτες καναλιών, που οφείλουν στο κράτος εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να τους έχουν καν παραχωρηθεί νόμιμα οι συχνότητες που εκμεταλλεύονται.
 
Όσοι ανακουφίζονται, νομίζοντας ότι «γλιτώνουν τον εαυτούλη τους» με την «θυσία» της ΕΡΤ πλανώνται οικτρά. Στο στόχαστρο έχουν ήδη μπει σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, κρατικές βιομηχανίες, όλες οι κοινωνικές δομές – χωρίς να εξαιρούνται οι δομές πρόληψης και θεραπείας της εξάρτησης. Οι προφάσεις είναι έτοιμες, τις ακούμε και για την περίπτωση της ΕΡΤ: «κόστος-όφελος», «καθυστερήσεις», «ανεπάρκειες». Τα εργαλεία επίσης έτοιμα: πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και επιστρατεύσεις.
 
Και τότε, όσοι τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και γλωσσοκοπανούν «θα σας σώσουμε», θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και θα τσακώνονται στα τηλεπαράθυρα.  Χωρίς να κάνουν κάτι στην πράξη, για να μην «διαταραχθεί η πορεία της χώρας».
 
Το Σωματείο μας, όπως κάθε άλλη συλλογικότητα της χώρας που δεν έχει αλλοτριωθεί πλήρως, που δεν κρύβεται πίσω απ’ το δάχτυλό της, αντιδρά ενάντια στο πραξικόπημα της διακοπής αναμετάδοσης του σήματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και του κλεισίματός της, που «διαπαιδαγωγεί» με τον πιο καταχθόνιο και βίαιο τρόπο τον Λαό στην συντριβή και των τελευταίων απομειναριών της Δημοκρατίας και της Ανεξαρτησίας. Με αλληλεγγύη στους εργαζομένους της ΕΡΤ, με συμμετοχή μας στο λαϊκό κύμα συμπαράστασης και αντίστασης, που αυθόρμητα γεννήθηκε. Για το σταμάτημα του εξανδραποδισμού της κοινωνίας και της διάλυσης της χώρας – καθήκον συλλογικό απέναντι στο δημοκρατικό πολίτευμα, που τόσο έχουν κακοποιήσει οι «πολύχρωμοι» υλοποιητές των μνημονίων. Σύμφωνα με το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, που αφήνει την προάσπιση της Δημοκρατίας στον Πατριωτισμό των Ελλήνων.


Το Δ.Σ. του Σωματείου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ

Success  story?

Η κατάμαυρη  οθόνη της τηλεόρασης στις 11 το βράδυ της 11ης Ιουνίου, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στην ακολουθία των «επιτυχιών» της ολοκληρωτικής κυβέρνησης μιας κατεχόμενης χώρας.  imagesλ

Η απολυταρχική αυτή απόφαση δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ και το σύνολο των Οργανισμών που εποπτεύει η Κεντρική Κυβέρνηση και αύριο θα είναι στη θέση της, αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού απέναντι στο οποίο επιτίθεται η κεντρική εξουσία.

Αποτελεί τον προάγγελο μελλοντικών αποφάσεων, όταν με πραξικοπηματικά νομοθετήματα, ο λαός θα χάνει τη δουλειά του, το σπίτι του, τον τόπο του, τη ζωή του.

Μας αφορά όλους κι όλες, ΓΙΑΤΙ:

–          Μας αφορά κυρίως η ίδια η διαδικασία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η καταστρατήγηση κάθε νομιμότητας, συντάγματος ή κοινωνικού συμβολαίου, συνεχίζοντας την διαδρομή της επιστράτευσης των καθηγητών, των ναυτεργατών, των οδηγών, την βία απέναντι στους κοινωνικούς αγώνες.

–          Αύριο κάποιοι άλλοι θα βρεθούν στη  θέση των συναδέλφων των δημόσιων ΜΜΕ, όταν οι επικυρίαρχοι θα απαιτήσουν κι άλλα κομμένα κεφάλια. Το μαύρισμα των τηλεοπτικών οθονών είναι σε συμπυκνωμένο χρόνο αυτό που σταδιακά συμβαίνει στην ίδια την πατρίδα και τις ζωές μας.

–          Μας κοροϊδεύουν ενεργοποιώντας τον αγαπημένο τους κοινωνικό αυτοματισμό «καταγγέλλοντας» την παθογένεια που είναι δικό τους πολιτικό έργο.  Υποσχόμενοι επιστροφή του «ανταποδοτικού τέλους», θέλοντας να  εξαγοράσουν την αξιοπρέπεια για λίγα ευρώ, που φυσικά δεν θα υπάρξουν, όπως ο φόρος αλληλεγγύης και ο φόρος υπέρ ανέργων δεν έφτασαν ποτέ στους άνεργους.

–          Πάνω από 2.500 οικογένειες θα προστεθούν στον ατέλειωτο κατάλογο των θυμάτων των «οικονομικών δολοφόνων» και των εδώδιμων τσιλιαδόρων τους σε έναν τόπο που σωριάζεται σε ερείπια.

–          Τα Δημόσια ΜΜΕ, μπορούσαν  – έστω με δυσκολία- να κινηθούν και έξω από την εμπορευματοποιημένη τηλεθέαση και να αποτελούν φιλόξενο βήμα για τα κοινωνικά προβλήματα (όπως αυτό των εξαρτήσεων). Να ψάχνουν διεξόδους πολιτισμού ενάντια στα σκουπίδια που παράγουν οι καθοδηγητές της πολιτισμικής μας αλλοτρίωσης.

Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτής της απόφασης.

Να μεταβάλλουμε τον αγώνα για το ψωμί και το δικαίωμα στην εργασία σε αγώνα για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια.

Στη νέα αποικία των επικυρίαρχων και του κεφαλαίου, ο αγώνας θα είναι μακρύς, επίπονος και επίμονος.  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΙ!

 

ΤΟ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ 


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και πραξικοπηματική απόφαση που έλαβε η Κυβέρνηση να επιβάλλει τη σιγή στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας μας.

Η Κυβέρνηση της χαμερπούς πολιτικής που ευτελίζει, διασύρει και διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες. Σίγουρα όχι για τη δική μας εξυπηρέτηση. Η Κυβέρνηση των αλλότριων συμφερόντων που απαξιώνει, αποδυναμώνει και ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία. Σίγουρα όχι για το δικό μας συμφέρον Η Κυβέρνηση των μνημονιακών στόχων που μετράει, υπολογίζει και αφαιρεί από το λογαριασμό χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σίγουρα όχι για το δικό μας καλό.

Με κατάπτυστη υποκρισία και περισπούδαστη μωρολογία κατακεραυνώνει την «αδιαφάνεια», την «αργομισθία», την «υπεραριθμία», τη «σπατάλη», τους «παχυλούς μισθούς» και τόσες άλλες «αμαρτίες» του δημόσιου τομέα, ενώ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι , όπου υπάρχουν, εκείνη τις δημιούργησε και αφορούν ένα μικρό αριθμό «ιερών αγελάδων» από το δικό τους βουστάσιο. Είναι απότοκες ενός «προπατορικού αμαρτήματος» σε αυτή τη χώρα, των πελατειακών σχέσεων εξουσίας – ψηφοφόρων, σχέσεις που εκμεταλλεύονται αναίσχυντα ακόμη και μέσα στη λαίλαπα της κρίσης τα ανδρείκελα της συγκυβέρνησης που ελέω Ε. Ε. και Δ.Ν.Τ. ρημάζουν το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

Το Κράτος της Βίας ανέλαβε μία ακόμη αποστολή. Να κατεβάσει τους διακόπτες, να διακόψει τις συνδέσεις , να εκκενώσει το ραδιομέγαρο , να απειλήσει τους εργαζόμενους , να τρομοκρατήσει τον κόσμο που αγαναχτεί, εξοργίζεται και βγαίνει στους δρόμους σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Έτσι στερούν την ενημέρωση, καταργούν την πολυφωνία, τα οποία , παρά τον υπαρκτό κρατικό παρεμβατισμό, υπηρετούσε με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια η δημόσια ραδιοτηλεόραση, συγκρινόμενη μάλιστα με τα περισσότερα μεγάλα ιδιωτικά ΜΜΕ, που έχουν αναλάβει εργολαβικά να πείσουν την κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της ισοπέδωσης του κοινωνικού κράτους .

Η κατηφόρα της ανομίας , της επιβολής, της καταστολής και του εκφοβισμού οδηγεί στην ολοκληρωτική άρση των δικαιωμάτων μας, στην πλήρη και τυπική κατάργηση της Δημοκρατίας .

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την ευθύνη, εκφράζοντας μια τοπική κοινωνία, να αντισταθεί σε αυτήν την επίθεση.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών.

Πρέπει να μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους πιο μαζικά και πιο δυναμικά, για να μην περάσουν τα σχέδια που εξυφαίνει μια Κυβέρνηση, που δεν είναι δική μας, για λογαριασμό της χώρας που είναι δική μας.

 

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .

 

Ικαρία , 12/6/2013


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ο Σύλλογός μας καταγγέλει την νέα επίδειξη αντεργατικότητας και αυταρχισμού της κυβέρνησης που πάει να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες την ΕΡΤ, τον δημόσιο φορέα ενημέρωσης και πολιτισμού, και να απολύσει τους περίπου 2700 εργαζόμενους σ’ αυτή. Απ’ την είσοδο των ναζί το 1941 είχαν να σιγήσουν αυτοί οι πομποί!

Προσπαθούν να δώσουν κοινοβουλευτικό περικάλυμμα σε μια γενική αυταρχική εκτροπή που συνεχώς εξαπλώνεται και σκληραίνει. Όλο και πιο ξεκάθαρα αναδεικνύονται ως παραμύθια οι νόμοι, οι κανόνες, το Σύνταγμα και η επίκληση του Δημοκρατικού καθεστώτος τα οποία «δικαιούνται» να υφίστανται μόνο όταν δεν δημιουργούν πρόβλημα στις βάρβαρες πολιτικές και τους εκφραστές τους. Αποδεικνύουν περίτρανα ότι είναι εχθροί όλης της κοινωνίας!

Με την εξαγγελία περί δήθεν αξιοποίησης της περιουσίας της ΕΡΤ, περιουσίας του ελληνικού λαού, προετοιμάζουν το ξεπούλημα σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, πιθανόν στα ίδια τα οποία παραδίδουν τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης και της διαμόρφωσης συνειδήσεων. Δηλαδή στους μεγαλοκαναλάρχες και τα τρωκτικά που αφού ροκάνισαν για χρόνια το σκάφος της Δημόσιας Ραδιο-τηλεόρασης τώρα το πυροβολούν απ’ τα «σκάφη» των νέων αφεντικών τους.

Χτυπάνε απροκάλυπτα ό,τι έχει απομείνει από ποιότητα στην ψυχαγωγία και τον πολιτισμό, τη δυνατότητα προβολής θεμάτων που δεν έχουν δήθεν εμπορικότητα κι ανοίγουν ακόμα πιο διάπλατα το δρόμο στη σαβούρα που κατακλύζει τα ιδιωτικά κανάλια και την θανάσιμη αγκαλιά της διαφημιστικής πλύσης εγκεφάλου.

Πετάνε στη θάλασσα της σιωπής όλη την ελληνική ύπαιθρο με την κατάργηση των περιφερειακών σταθμών, κάτι που καταλαβαίνουμε πολύ έντονα εμείς οι νησιώτες, και κόβουν έναν απ’ τους βασικούς ομφάλιους λώρους σύνδεσης της ομογένειας με την πατρίδα.

Κι όλα αυτά πάνε να τα «χρυσώσουν» με τις υποσχέσεις για δήθεν μείωση των τελών που θα’ναι προφανώς σαν τις «μειώσεις» σε όλους τους λογαριασμούς, τα χαράτσια και τη φορολογία.

 

Η ευθύνη της απόφασης είναι συνολικά της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Η ανοχή είναι συνενοχή και οι υποτιθέμενες αντιδράσεις των συγκυβερνώντων είναι προσχήματα για λόγους εντυπώσεων εφόσον δεν μεταφράζονται σε έμπρακτες κινήσεις. Είναι προσχήματα γιατί μαζί εφαρμόζουν αυτές τις βάρβαρες πολιτικές ξεθεμελιώματος κάθε δικαιώματος των εργαζομένων και του λαού. Γιατί έχουν συνυπογράψει το πρόγραμμα των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων και τις επιστρατεύσεις. Γιατί απ’ τις ανακοινώσεις τους προκύπτει ότι οι όποιες διαφωνίες τους αφορούν τον τρόπο, το μέγεθος και τους χειρισμούς με τους οποίους θα γίνει η διάλυση και οι απολύσεις.

 

Για τη κατάσταση της ΕΡΤ και τα όποια προβλήματα υπάρχουν, την ευθύνη φέρουν οι ιδιοι οι υποτιθέμενοι εξυγιαντές και η παρέα τους :

 

  • ΑΥΤΟΙ είναι που χρησιμοποίησαν διαχρονικά την ΕΡΤ ως κομματικό φέουδο και όργανο αισχρής προπαγάνδας της κάθε κυβέρνησης.

  • ΑΥΤΟΙ είναι που χρησιμοποίησαν τους διορισμούς και τα έσοδα της ΕΡΤ για να αναπαράγουν τον πολιτικό έλεγχο στην κοινωνία και κάνουν πολιτική καριέρα.

  • ΑΥΤΟΙ είναι που διόριζαν τις χρυσοπληρωμένες διοικήσεις για να παίρνουν τις αποφάσεις που έφεραν την ΕΡΤ στην κατάσταση που τώρα κατηγορούν.

  • ΑΥΤΟΙ είναι που κατεύθυναν τα χρήματα του ελληνικού λαού στα μαγαζιά και παραμάγαζα που στήνονταν από δικούς τους ανθρώπους κι έκλειναν χρυσοφόρα συμβόλαια πάλι με δικά τους «παιδιά».

 

 

Στην λίστα των θυμάτων αυτής της απόφασης βρίσκονται τα ονόματα όλων μας. Γιατί ξέρουμε ότι ξεκινούν με ό,τι θεωρούν ως πιο εύκολο και συκοφαντημένο στόχο για να συνεχίσουν μ’ όλους εμάς τους υπόλοιπους. Πρέπει να διαλυθεί στον καθένα μας κάθε αυταπάτη εξασφάλισης και σιγουριάς έστω σε μια «ανεκτή» φτώχεια και κουτσουρεμένα δικαιώματα. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο αν δεν τους σταματήσουμε! Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, της αντίστασης, της αλληλεγγύης. Πρέπει να νιώσουν την αντίδραση και την οργή μας. Πρέπει να μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους και στα ζητήματα της υγείας και της παιδείας και των απολύσεων και των εργασιακών σχέσεων και παντού. Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε όλο και πιο συνειδητοποιημένοι, πιο ενωμένοι, πιο αποφασισμένοι.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους χιλιάδες συναδέλφούς μας της ΕΡΤ και στις οικογένειές τους. Τους ανθρώπους αυτούς που σε μια στιγμή πετάγονται στο δρόμο για να προστεθούν στα εκατομμύρια ανέργων που παράγει η πολιτική τους. Πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα τους, ο αγώνας τους να γίνει και δικός μας αγώνας.Είναι ώρα που ο λαός κι οι εργαζόμενοι, ο καθένας μας χωριστά και μέσα απ’ τους συλλογικούς φορείς μας πρέπει να πάρουμε θέση. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες να προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η μάχη της ΕΡΤ είναι μια απ’ τις μεγάλες μάχες και πρέπει να δοθεί απ’ όλους γιατί θα είναι κερδισμένη ή χαμένη για όλους τους εργαζόμενους κι όλη την κοινωνία.

 

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ -Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΡΟΥΛΙΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΒΛΑΧΟΥ

 


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/06/13

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, με την πολιτευτή του Ν. Σάμου Λαμπρινή Βατούγιου αλλά και με πληθώρα μελών του κινήματος βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα στο Μέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή.
Συγκινητική η προσέλευση του κόσμου! Ο αγώνας συνεχίζεται!

Η τελευταία συνέντευξη της ΕΡΤ ήταν με τις δηλώσεις του Πρόεδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.

http://www.youtube.com/watch?v=I3zIbRVjeis&feature=youtu.be

 

Με εκτίμηση,
Λαμπρινή Βατούγιου

 

 

 

 

 

  • Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Νομού Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων
  • Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων
  • Μέλος στο Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που για άλλη μια φορά έδειξε το αντιλαϊκό – αποκρουστικό πρόσωπό της και αποφάσισε, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δώσει τη δυνατότητα στους υπουργούς, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο ακόμη μια φορά, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που σε εφαρμογή αυτού αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ, βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση. Δημιούργησε νέα στρατιά χιλιάδων ανέργων σε μια νύχτα. Παρέδωσε την ενημέρωση του λαού και των εργαζομένων αποκλειστικά σε αυτούς που ωφελούνται από τα αντιλαϊκά μέτρα που καθημερινά παίρνει. Η διαδικασία αυτή οδηγεί όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα χέρια των ιδιωτών. Στόχο τον οποίο έχουν για δεκάδες φορείς του δημοσίου τους οποίους θα παραδώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις και τις απολύσεις εργαζομένων.

Η τραμπούκικη παρέμβαση των ΜΑΤ για την εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης, αλλά & ο τρόπος ανακοίνωσης της απόφασης κλεισίματος της ΕΡΤ, δείχνει ακόμη μια φορά ότι η καταστολή και η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» είναι στο καθημερινό «μενού» της κυβέρνησης και θα τα «προσφέρει» απλόχερα σε όποιον αντιστέκεται στα σχέδια της.

Οι εξελίξεις αυτές αφορούν όλον τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που καταργεί τις ΣΣΕ, που φέρνει μισθούς και συντάξεις πείνας, που αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς υγεία και πρόνοια, χωρίς ασφάλιση. Χρειάζεται σήμερα μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, προς το σύνολο των εργαζομένων που πλήττονται. Χρειάζεται αγώνας για την ανατροπή αυτή της πολιτικής.

Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Διεκδικούμε δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Ενημέρωση που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

 

Πρέπει και μπορούμε να βάλλουμε φρένο στην κρατική τρομοκρατία με ενότητα και συσπείρωση της τάξης μας. Εδώ είναι η δύναμή μας, εδώ είναι και η ελπίδα μας! Μόνο με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να τους γονατίσουμε. Αυτή την ανυπέρβλητη δύναμη που έχουμε θα πρέπει η εργατική τάξη και να την καταλάβει και να την δείξει απέναντι στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ

Κανένας δεν θα εξαιρεθεί και κανένας δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνει και η λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης – Τρόϊκας – επιχειρηματικών ομίλων κατά της ΕΡΤ. Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ!

Η Διοίκηση


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΜΟΥ

 

 

Η γραμματεία Σάμου του ΠΑΜΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου δημόσιους οργανισμούς και φορείς και ιδιαίτερα την δημόσια ραδιοτηλεόραση, την ΕΡΤ.

Η απόφαση αυτή πετάει κυριολεκτικά στο δρόμο της ανεργίας, σε μια νύχτα, πάνω από 2.500 εργαζόμενους και ξεπουλάει την τεράστια περιουσία της ΕΡΤ που δημιούργησε με τον μόχθο του ο λαός μας.

Η κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ πίσω την απόφαση. Η ΕΡΤ δεν είναι κληρονομιά της Ν.Δ., ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΔΗΜΑΡ και ανήκει στον ελληνικό λαό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.

Είμαστε μαζί τους! Να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ!

Μπορούμε και είναι στο χέρι μας.

ΟΛΟΙ στο δρόμο ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ !!!

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7.30΄ μ.μ.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.


 

Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα της ΕΡΤ μέσα από το ikariaki.gr πατώντας ΕΔΩ

 
 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue