Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Αγνή Καλογερή – Κατάθεση αναφορών προς τον Υπουργό Υγείας

Αγνή Καλογερή – Κατάθεση αναφορών προς τον Υπουργό Υγείας

by ikariaki.gr
1 views

Σύλλογος Εργαζομένων                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Σάμος 24/10/2014
Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανησυχία για την εξάπλωση του αιμορραγικού πυρετού Ebola είναι λογική και αναμενόμενη. Μετά τους χιλιάδες θανάτους στη Δυτική Αφρική, κρούσματα εμφανίστηκαν σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Θεωρούμε ότι οι υγειονομικοί που εργάζονται μέσα σε ένα πλήρως αποδιοργανωμένο – λόγο ιδιωτικοποιήσεων και μειωμένων επιχορηγήσεων- Σύστημα Υγείας οφείλουν, ταυτόχρονα με την οργάνωση των αγώνων τους για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας πλήρως στελεχωμένο και χρηματοδοτούμενο από το κράτος, να σταθούν ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί και να αντιμετωπίσουν τόσο τον πανικό όσο και τον εφησυχασμό του πληθυσμού. Η κατάσταση αυτή δεν σηκώνει πρόχειρους σχεδιασμούς, ούτε λόγια χωρίς κρατικό χρήμα.
Απαιτούμε άμεσα:
1. Υπεύθυνη και συστηματοποιημένη κρατική ενημέρωση του κοινού από επιστήμονες και μέσω των Μ.Μ.Ε.
2. Λεπτομερέστατη ενημέρωση όλων των υγειονομικών ανεξάρτητα από ειδικότητα(γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικές ειδικότητες, διοικητικοί, καθαρίστριες κλπ.). Η ενημέρωση να είναι διαρκής και υποχρεωτική, από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.
Δεν είναι αυτονόητη η γνώση των τρόπων μετάδοσης του ιού. Η ίδια ενημέρωση πρέπει να γίνει και σε όλο το προσωπικό του Κ.Υ. Καρλοβάσου, των πολυιατρείων, των αγροτικών ιατρείων και φυσικά σε όλους τους υγειονομικούς του ιδιωτικού τομέα.
Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε γιατί τα νοσοκομεία και όλες οι υγειονομικές δομές, πρέπει να χαρακτηριστούν χώροι επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται σε προσλήψεις, συνθήκες εργασίας, ωράρια, μέτρα προστασίας, γιατρούς εργασίας κλπ. Αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ και όχι στο απώτερο μέλλον.
3. Ιδιαίτερα μέτρα, σε ανώτερο επίπεδο, πρέπει να ληφθούν για το Τμήμα Επειγόντων και για τους χώρους μεγάλης προσέλευσης ασθενών όπως τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου. Δεν πρόκειται μόνο για θέματα του αναγκαίου εξοπλισμού (γάντια, μάσκες, μπλούζες, αντισηπτικά, χώρο πρώτης απομόνωσης του ύποπτου περιστατικού).
Στις συνθήκες πανικού που επικρατούν στα ΤΕΠ λόγο πολυπληθούς προσέλευσης ασθενών και συνοδών, είναι πού εύκολο, ο μολυσμένος με τον ιό άνθρωπος, να τον μεταδώσει σε μεγάλο αριθμό υγειονομικών και ασθενών πριν ακόμη χαρακτηριστεί ως «ύποπτο περιστατικό».
Επομένως επιβάλλεται να γίνει σοβαρή αποσυμφόρηση των ΤΕΠ με ταχεία ανάπτυξη των υπαρκτών δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας(ΠΕΔΥ, Κ.Υ., Αγροτικά Ιατρεία) και δημιουργία κι άλλων όπως Κ.Υ. Αστικού Τύπου ΕΔΩ και ΤΩΡΑ(!!!) αφού είναι γνωστό ότι το 70-80% των προσερχόμενων στα ΤΕΠ είναι υπόθεση της Π.Φ.Υ.
Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων ιατρών, νοσηλευτών, παρασκευαστών και στις δομές της Π.Φ.Υ., στο νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ.
Επειδή σε μια επιδημία αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο είναι τα φτωχά λαϊκά στρώματα, και οι μαχόμενοι υγειονομικοί, πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε όλα όσα αναφέρονται.

 

Το Δ.Σ

κατάλογος 1

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ

banner

 Για τον κ.  Υπουργό  ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Ανησυχία για την εξάπλωση του αιμορραγικού πυρετού Ebola.»
Η Βουλευτής Σάμου κ. Αγνή Καλογερή καταθέτει αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου που αφορά την ανησυχία για την εξάπλωση του αιμορραγικού πυρετού Ebola.

Επισυνάπτεται η  επιστολή
Παρακαλώ για τις ενέργειές σας και την ενημέρωσή μου σχετικά.

31.10.2014

Η  καταθέτουσα  Βουλευτής
ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

 

κατάλογος 1

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ.Υπουργό ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα υποστελέχωσης-λειτουργίας του νοσοκομείου Σάμου.»
Η Βουλευτής Σάμου κ. Αγνή Καλογερή καταθέτει αναφορά τις επιστολές διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και του Σωματείου Συνταξιούχων Σάμου που αφορούν την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των δομών υγείας στο Νομό μαςκαθώς και την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τον υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας με το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Επισυνάπτονται οιεπιστολές
Παρακαλώ για τις ενέργειές σας και την ενημέρωσή μου σχετικά.

31.10.2014

Ηκαταθέτουσα Βουλευτής
ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

 

 

 

 

 

 

Σύλλογος Εργαζομένων                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Σάμος 27/10/2014
Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της ιδιωτικοποίησης εμφανίζονται με μεγαλύτερη ένταση στο νησί μας. Η απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι απαράδεκτες και πανάκριβες συγκοινωνίες καθώς και η οικονομική δυσπραγία, λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, έχουν φέρει σε απόγνωση εργαζόμενους και ασθενείς.
Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό , ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικά υλικά δημιουργούν μια κατάσταση ανασφάλειας και αγανάκτησης. Το ΕΚΑΒ εδώ και καιρό καλύπτει όλο το νησί μόνο με ένα ασθενοφόρο. Το τελευταίο δε διάστημα αδυνατεί να καλύψει ακόμα και αυτό το ένα και μοναδικό, λόγω υποστελέχωσης.
Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι σχεδόν ανύπαρκτη στο νησί μας αφού το μοναδικό Κέντρο Υγείας έχει σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ τα μισά αγροτικά ιατρεία είναι εντελώς ακάλυπτα.
Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου αποφάσισε και θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 στην Κεντρική Διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα και στην 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου. Την 1η Νοεμβρίου 2014 συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στην Ανεργία, το Εισόδημα και την Κοινωνική Ασφάλιση.
Καλούμε όλους τους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς του νησιού μας να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία αλλά και σε άλλες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Παλεύουμε για:
➢ Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας στο νησί μας.
➢ Προσλήψεις άμεσα μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Καμία μονήρης ειδικότητα.
➢ Αυτόνομο, πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του σαμιακού λάου.
➢ Καταβολή δεδουλευμένων περασμένων ετών στους εργαζόμενους του Γ.Ν. Σάμου και του Κ.Υ. Καρλοβάσου
➢ Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.
Το Δ.Σ

 

 

σωματειο συνταξ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue