Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Η Τ.Γ. ΠΑΜΕ Ικαρίας – Φούρνων για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Η Τ.Γ. ΠΑΜΕ Ικαρίας – Φούρνων για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

by ikariaki.gr
4 views

PAME IKARIAS FOURNON

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!

Δυναμώνουμε την πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων!

 

 

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αποφασίστηκε  πρόσφατα από τους  υπουργούς  Άμυνας του ΝΑΤΟ στη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες, έπειτα από σχετικό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Αυτό αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για την περιοχή μας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου ακολουθώντας την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, προτείνει από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή Νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της …φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων από τους πρόσφυγες!  Γιατί:

  • Το ΝΑΤΟ είναι μακελάρης των λαών, είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός.
  • Δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά -όπως και η ΕΕ- τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.
  • Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ υποστηρίζουν τις “γκρίζες ζώνες” με τις οποίες η Τουρκία εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας μας.

Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος -που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν- γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την “ομπρέλα” των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση Νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία καθώς και νέα επέμβαση στη Λιβύη.

Το ΝΑΤΟ, από κοινού με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ευθύνεται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των δολοφόνων του “Ισλαμικού Κράτους”. Ευθύνεται, για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και την αύξηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών. Αφού βομβάρδισε τη Συρία και δημιούργησε το κύμα προσφύγων τώρα θα πάει στο Αιγαίο να τους περισυλλέξει!!!

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντες ειρήνης και ασφάλειας για τη χώρα μας, αλλά, αντίθετα, παράγοντες εμπλοκής της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που απειλούν συνολικά τα συμφέροντα των λαών της περιοχής της Ανατ. Μεσογείου, παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων που ανοίγουν πληγές συγκρούσεων με θύματα τους λαούς. Στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με τις αστικές τάξεις στο τιμόνι της εξουσίας, οι λαοί βρίσκονται σε μόνιμο κίνδυνο. Την ασφάλεια, την ειρήνη, την ευημερία δεν μπορούν να την εγγυηθούν όσοι κάθε μέρα κατασφάζουν τους λαούς ή ψάχνουν τρόπο να στηρίξουν τέτοιους σχεδιασμούς με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Για να αντιμετωπίσουμε τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούν, χρειάζεται να υψώσουμε πιο αποφασιστικά τη φωνή μας και να δυναμώσουμε τη δράση και την πάλη μας για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους επιθετικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσίας, ΕΕ και για την αποδέσμευσή της από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

 

 

ΙΚΑΡΙΑ 22/02/16

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue