65
Φίλοι μου καλησπέρα! Σας καλωσορίζω στη νέα μας στήλη, εδώ στην Ικαριακή Ραδιοφωνία.
Μετά από πολλή σκέψη για το τι πιάτο να σας σερβίρω ώστε να σας ευχαριστήσω για την αγάπη που μας δείχνετε προτού καν ξεκινήσουμε, σκέφτηκα ένα γλυκό που αν κλείσουμε τα μάτια και μυρίσουμε αυτό που μας έρχεται στο νου είναι αγάπη, ζεστασιά και φτερούγισμα στην καρδιά, είναι βανίλια, κανέλλα και μυρωδάτο μήλο…….τι άλλο λοιπόν από μια ζεστή, αρωματική μηλόπιτα!!!
Η μηλόπιτα της Αγγέλας, για την ιστορία, μιας και δώσαμε το όνομα στο γλυκό μας, έκανε θραύση στην “καλή κοινωνία” άλλων εποχών. Όλοι παραμιλούσαν στη γεύση της, συνόδευαν το καφεδάκι τους οπωσδήποτε με ένα κομμάτι μηλόπιτα!
Έφτασε ο καιρός να μοιραστούμε μαζί αυτή τη θεσπέσια μηλόπιτα, είναι τόσο απλή, και στα υλικά και στην εκτέλεση.
Στις κουτάλες σας!!!
Υλικά
Για ένα μεσαίο ταψί
200 γρ βούτυρο μαλακό
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
1 βανίλια
250 γρ αλεύρι φαρίνα (ή για όλες τις χρήσεις συν 1 κουταλιά της σούπας baking powder)
ξύσμα από 1 λεμόνι
6-7 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
Γαρνιτούρα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλλα
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά, ομοιόμορφα
2. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το καλό χτύπημα να αφρατέψει το μίγμα
3.Προσθέτουμε την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και προαιρετικά λίγη κανέλλα. Και καλό ανακάτεμα!
4.Προσθέτω το αλεύρι , καλά κοσκινισμένο (tip:γενικά όταν προσθέτουμε αλεύρι σε ένα μίγμα το κοσκινίζουμε για να αποφευχθούν τα “κομπάκια” μεσα στο μίγμα και να γίνει πιο αφράτο!)
5. Τοποθετούμε κυκλικά τα μήλα μας ( όπως στην φωτογραφία, η τοποθέτηση αυτή του μήλου βοηθάει στο να μην “πανιάζει το μίγμα με τα υγρά του μήλου, και αυτό είναι και το μυστικό για την επιτυχία)
6. Πασπαλίζουμε με λίγη κανελλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίζει.
7. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα
[divider]
Η παραλλαγή της συνταγής!!!Μια gourmet εκδοχή!
Στο ίδιο μίγμα μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας χαρουπόμελο, 3 κουταλιές της σούπας τρίμμα κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά! Στο κέντρο της μηλόπιτας προσθέτετε γλυκό κεράσι (μετά το ψήσιμο τα κερασάκια έχουν βυθιστεί στο κέικ της μηλόπιτας και δίνουν μια “κρυφή νοστιμιά”. Σερβίρετε με τρίμμα κουβερτούρας και άχνη ζάχαρη!