Home ΚοινωνίαΕλλάδα Εποστολή Αντιπεριφερειάρχη Σάμου στον Υπουργό για τους εποχικούς πυροσβέστες

Εποστολή Αντιπεριφερειάρχη Σάμου στον Υπουργό για τους εποχικούς πυροσβέστες

by ikariaki.gr
19 views

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους των εποχικών πυροσβεστών έγινε αποδέκτης της αγωνίας και της αβεβαιότητας που τους διακατέχει καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν οριστικά στις 31/10/2024, χωρίς καμία περεταίρω ενημέρωση από το Υπουργείο για το εργασιακό τους μέλλον. Ο Αντιπεριφερειάρχης αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών απέστειλε στον αρμόδιο Υπουργό την παρακάτω επιστολή, μεταφέροντας καις στηρίζοντας τα αίτημα των εποχικών πυροσβεστών.

 

Κύριε Υπουργέ,

ως Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, έπειτα από τη συνάντηση με εκπροσώπους των εποχικών πυροσβεστών που επιχειρούν στη Σάμο, με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας μεταφέρω την αγωνία, την ανασφάλεια και τον προβληματισμό τους ενόψει της λήξης της πενταετούς θητείας τους στις 31/10/2024.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι εποχικοί πυροσβέστες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και καλύπτουν πάγιες ανάγκες κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Η υποστήριξή τους στο μόνιμο προσωπικό είναι καταλυτική και πολύτιμη καθώς ενισχύουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παρ΄ όλα αυτά, το Υπουργείο δεν έχει δώσει ακόμα πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην επικείμενη προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων ενώ στις 31/10/2024 λήγει οριστικά η σύμβασή των εποχικών πυροσβεστών με αποτέλεσμα να επικρατεί αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον και πλέον να είναι ορατός ο κίνδυνος της ανεργίας.

Καθώς η Σάμος λόγω της γεωμορφολογικής της ιδιαιτερότητας, της πλούσιας βλάστησης και του γεγονότος ότι βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες εξαιτίας του μεταναστευτικού ( π.χ απεγκλωβισμός μεταναστών από δύσβατες περιοχές) παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την ανανέωση των συμβάσεων των εποχικών πυροσβεστών καθώς και τη λήψη αποφάσεων που θα εξασφαλίζει τη συμμετοχή τους στην επικείμενη προκήρυξη στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς η μακροχρόνια εμπειρία και η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα ενισχύουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των έκτακτων αναγκών στο νησί μας.

Με εκτίμηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

Ελισσαίος Μαυρατζώτης

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue