Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ικαρία: Απελπιστική η εικόνα στον Ασκληπιό, τόπο προσωρινής διαμονής μεταναστών (Βίντεο)

Ικαρία: Απελπιστική η εικόνα στον Ασκληπιό, τόπο προσωρινής διαμονής μεταναστών (Βίντεο)

by ikariaki.gr
3 views

Αυτό είναι το κτίριο που μένουν προσωρινά μετανάστες που εντοπίζονται στην Ικαρία.

Το παλιότερο κτήριο όπου στεγάζονταν τα ιαματικά λουτρά του ”Ασκληπιού” σήμερα βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.

Σοβάδες πεσμένοι, τοίχοι μαδημένοι, μία τουαλέτα και καμία συνθήκη υγιεινής είναι η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό.

Εκεί μέσα κοιμούνται άνθρωποι, μητέρες, μωρά από λίγες ώρες μέχρι κ δύο νύχτες καθώς η συχνότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων μειώνεται τον χειμώνα.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συχνά σε αυτό τον χώρο διαμένουν από 20 έως 60 άτομα. Αν συνεχίσουν και τους προσεχείς χειμερινούς μήνες οι αυξημένες αφίξεις, το κρύο θα κάνει τη κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Υπουργός Καιρίδης στην Ικαρία: Αυξημένες μεταναστευτικές ροές στο νησί ζητούν λύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει συχνότητα καθαρισμού καθώς δεν υπάρχει καθ ύλην αρμόδια αρχή μα ούτε και ανθρώπινοι πόροι από τον Δήμο Ικαρίας, ο οποίος έχει θέσει το θέμα της έλλειψης πόρων και της αδυναμίας συντήρησης του συγκεκριμένου κτηρίου και στην τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Καιρίδη.

Το θέμα με τις αφίξεις μεταναστευτικών ροών και στο νησί της Ικαρίας έχει προβληματίσει φορείς και κατοίκους του νησιού και λύσεις απαιτούνται να υλοποιηθούν, άμεσα από την Πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, αναφορικά με την αξιοπρεπή διαμονή των ανθρώπων που εντοπίζονται στις ακτές μας, πριν την αναχώρηση τους προς την Σάμο ή την Αθήνα, για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων καταστάσεων υγειονομικού χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue