Home ΠεριβάλλονΑνεμογεννήτριες Δήμος Ικαρίας: Από την σύσκεψη Ικαριωτών και Συλλόγων στην Αθήνα για τις ανεμογεννήτριες

Δήμος Ικαρίας: Από την σύσκεψη Ικαριωτών και Συλλόγων στην Αθήνα για τις ανεμογεννήτριες

by ikariaki.gr
125 views
Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών της «Ίκαρος Άνεμος» .
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Σεπτέμβρη στην αίθουσα της Πανικαριακής Αδελφότητας στην Αθήνα, σύσκεψη ικαριωτών και συλλόγων της Παροικίας έπειτα από κάλεσμα του Δήμου Ικαρίας. Ο Δήμαρχος Φανούρης Καρούτσος και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Λαρδάς παρουσίασαν το ιστορικό της απόφασης στους παρευρισκόμενους.
Ζήτησαν να συντονιστούμε όλοι μαζί σύλλογοι και Δήμος, ώστε να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή παρουσία έξω από το Διοικητικό Εφετείο Αθήνας (Λουίζης Ριανκούρ 87, στάση Μετρό Πανόρμου) την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 9 π.μ. όταν θα εκδικάζεται η έφεση του Δήμου και συλλόγων του νησιού κατά της απορριπτικής απόφασης από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) των αρχικών προσφυγών.

Ανεμογεννήτριες στην Ικαρία: Κάλεσμα σε μαζική διαμαρτυρία από τον Δήμο στο Εφετείο Αθηνών

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ικαρίας τόνισε ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο, ένδικο και μη για να μην γίνει το νησί μας μια μηχανή παραγωγής ενέργειας καταστρέφοντας με αυτό τον τρόπο όλη την κορυφογραμμή του. Η τοποθέτηση 110 ανεμογεννητριών γιγάντων θα αλλοιώσει και θα καταστρέψει τον φυσικό πλούτο της Ικαριάς και οι ικαριώτες θα υποστούν τεράστια ζημιά σε όλους τους τομείς: Οικονομία και τουρισμό, αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες, στο φυσικό περιβάλλον, κ.α.
Μπροστά στην «πράσινη κονόμα» το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν διστάζουν να καταστρέψουν οτιδήποτε προκειμένου να αυγατίσουν τα κέρδη τους μη λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές κοινωνίες. Θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε απόφαση που θα είναι αρνητική απέναντι στον ικαριώτικο λαό και γι’ αυτό καλούμε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 9 π.μ. στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνας για να διαδηλώσουμε ενάντια στα σχέδια που θέλουν να μας διώξουν από το νησί μας.

Ανεμογεννήτριες στην Ικαρία: Κάλεσμα διαμαρτυρίας στο Εφετείο από τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων

Στην σύσκεψη παρευρέθηκε και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Αγλαία Κυρίτση. Παίρνοντας τον λόγο σημείωσε ότι τα νησιά του Αιγαίου έχουν μπει στο στόχαστρο του μεγάλου κεφαλαίου και αυτό εκφράζεται μέσα από την κεντρική πολιτική σε όλη την Περιφέρεια. Ανέφερε ότι στην Χίο, από όπου και κατάγεται, «σε μια νύχτα» και χωρίς να το γνωρίζει κανείς υπέγραψαν άδεια για εξόρυξη του επικίνδυνου αντιμονίου που θα φέρει μεγάλη καταστροφή στο Βόρειο μέρος του νησιού. Κάλεσε όλους τους νησιώτες να μην δεχτούν αυτά τα «αναπτυξιακά σχέδια» που θα επιδεινώσουν την ζωή τους.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue