Home Εκπαίδευση Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου για την παρέμβαση στη Περιφέρεια σχετικά με το επίδομα στέγασης

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου για την παρέμβαση στη Περιφέρεια σχετικά με το επίδομα στέγασης

by ikariaki.gr
48 views

 

Τη Δευτέρα 16/9 έγινε η παρέμβαση του Συλλόγου μας στην Περιφέρεια, όπου θέσαμε στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου το πολύ σοβαρό ζήτημα της διαβίωσης των εκπαιδευτικών, με δεδομένη την ακρίβεια και τους πολύ χαμηλούς μισθούς.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κλάδου σε δήμους και περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε συντονισμό με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά σωματεία της περιφέρειας Β. Αιγαίου, που επίσης πραγματοποίησαν αντίστοιχες κατά τόπους κινητοποιήσεις.

Στο αίτημά μας για μηνιαίο επίδομα στέγασης και σίτισης των αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, για τους οποίους δίνεται αυτή η δυνατότητα απ’ το νόμο αλλά και απ’ την αντίστοιχη απόφαση της ΚΕΔΕ, η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη ήταν ότι συμφωνεί και θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, χωρίς, όμως, να λάβουμε την υπόσχεση για την ικανοποίηση τελικά της διεκδίκησής μας αυτής.

Τα προβλήματα διαβίωσης όλων των εκπαιδευτικών είναι πολύ μεγάλα και ειδικά για όσους βρίσκονται εκτός των τόπων συμφερόντων τους. Τονίζουμε ότι η βοήθεια που θα δώσει ένα επίδομα επιπλέον του μισθού, δε θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα ανακουφίσει σε ένα βαθμό τους συναδέλφους.

Ο μισθός μας τελειώνει πριν τα μισά του μήνα και τα είδη ανάγκης έχουν γίνει είδη πολυτέλειας. Γι’ αυτό το λόγο και δεν κάνουμε βήμα πίσω απ’ τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς μας, επιστροφή των δώρων και των κλεμμένων Μ.Κ., μείωση του αφορολόγητου και κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας με την υπογραφή Σ.Σ.Ε..

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, επίσης, συμμετείχε ο Σύλλογός μας στη σύσκεψη που πραγματοποίησε το Ε.Κ. Σάμου για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας. Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση της 28ης Αυγούστου, το ΕΚΣ προχώρησε σε προτάσεις νέων κινητοποιήσεων και δράσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα, καλώντας τα σωματεία και τους φορείς του νησιού να συμμετέχουν και να τις εμπλουτίσουν με τη δράση τους. Στις τοποθετήσεις εκπροσώπων του Συλλόγου εκφράστηκε η ανησυχία για τις ελλείψεις και σε συνδυασμό με την άσχημη οικονομική κατάσταση που δεν επιτρέπει να γίνει εύκολα ένα ταξίδι ακόμα και για λόγους υγείας, όπως επίσης εκφράστηκε και η ανάγκη συμμετοχής και μαζικοποίησης όλων των δράσεων και κινητοποιήσεων έως ότου δοθούν λύσεις.

Οι ανάγκες μας δεν είναι κόστος, παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία για όλους!

Παλεύουμε για να μπορούμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση στο σωματείο μας και συμμετοχή στη δράση του.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue