Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Το Επαρχείο Ικαρίας & Φούρνων για τον καθαρισμό ρεμάτων στο Καρκινάγρι

Το Επαρχείο Ικαρίας & Φούρνων για τον καθαρισμό ρεμάτων στο Καρκινάγρι

by ikariaki.gr
120 views

Απάντηση του Επαρχείου Ικαρίας & Φούρνων σχετικά με επιστολή του Δημάρχου Ικαρίας, Φανούρη Καρούτσου, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για τον καθαρισμό ρεμάτων στις περιοχές Καρκινάγρι και Τραπάλου.

Ο Έπαρχος, Κων/νος Μαρκάκης, ενημερώνει σχετικά, ότι το έργο καθαρισμού χειμάρρων για το 2024 ανέρχεται σε 145.000€ και θα ξεκινήσει σύντομα με έμφαση στις περιοχές Τραπάλου, Μαγγανίτης και Καρκινάγρι.

Τέλος, ο Έπαρχος ζητά από τον Δήμο Ικαρίας να του κοινοποιηθούν οι ενέργειες στις οποίες προέβη για να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Καρκινάγρι, το στάδιο της μελέτης οριοθέτησης-διευθέτησης  ρεμάτων που είχε ξεκινήσει από το 2018, τονίζοντας ότι τα αντιπλημμυρικά έργα είναι κοινή ευθύνη Δήμου και Περιφέρειας.

Ικαρία: Κινδυνεύει κατοικία στο Τραπάλου – Επιστολή Δημάρχου στην Περιφέρεια για τα ρέματα της περιοχής

Η επιστολή από το Επαρχείο Ικαρίας & Φούρνων

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού 1), σας ενημερώνουμε ότι ετησίως εκτελούνται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επαναλαμβανόμενες δράσεις καθαρισμού χειμάρρων στην ΠΕ Ικαρίας. Για το 2024 η εγκεκριμένη δαπάνη για το σκοπό αυτό περιλαμβάνει το ποσό των 145.000 €. Το έργο «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Π.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ» έχει δημοπρατηθεί και έχει αναδειχθεί μειοδότης που θα ξεκινήσει σύντομα τις εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων , με ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιοχές Καρκιναγρίου, Τραπάλου και Μαγγανίτη.

Σας υπενθυμίζουμε το ερώτημα από έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη (σχετικό 2), με το οποίο ερωτάται ο Δήμος « σε τι ενέργειες προέβη για την αντιμετώπιση – άρση των συνεπειών από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης (30.11.2023), καθώς και την πρόληψη και αποτροπή μελλοντικών επιπτώσεων».

Ερωτάται ο Δήμος σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ενέργειες εκπόνησης της μελέτης οριοθέτησης – αντιπλημμυρικών έργων διευθέτησης των δύο ρεμάτων (Ανατολικό και Δυτικό ) του οικισμού Καρκιναγρίου, στις οποίες έχει  προβεί από το 2018.

Σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με το σχετικό 3), η μελέτη και η εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελεί αρμοδιότητα τόσο των ΟΤΑ Β΄ Βαθμού όσο και των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, κατόπιν απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εφόσον τα ρέματα βρίσκονται εξ ολοκλήρου εντός των διοικητικών τους ορίων.

 Συνημμένα : Σχετικά 1,2,3

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue