Home ΟικονομίαΑγροτικά Η Ένωση Φυλής Χολστάιν για την κατάργηση παροχής γάλακτος στους υπαλλήλους ΟΤΑ

Η Ένωση Φυλής Χολστάιν για την κατάργηση παροχής γάλακτος στους υπαλλήλους ΟΤΑ

by ikariaki.gr
253 views

Η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας με έδρα τον Λαγκαδά, εκδίδει ανακοίνωση σχετικά με την επικείμενη κατάργηση παροχής γάλακτος στους εργαζομένους ΟΤΑ, τονίζοντας ότι η σχετική διάταξη θα πλήξει την κτηνοτροφία.

Η Ανακοίνωση:

Επιστολή για την κατάργηση παροχής γάλακτος στους εργαζόμενους των ΟΤΑ έστειλε σήμερα η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (ΕΦΧΕ), ζητώντας να αποσυρθεί αυτή η διάταξη, που σχεδιάζεται από τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών.

 

Σε επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κκ. Θ. Λιβάνιο, Άδ. Γεωργιάδη και Κ. Τσιάρα ζητά την άμεση απόσυρση της διάταξης που σχεδιάζεται και μετατρέπει την παροχή γάλακτος, σε χρηματικό ποσό 300 ευρώ σε ετήσια βάση για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

 

«Αν η κυβέρνηση πραγματικά ήθελε να δώσει ένα δώρο στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες και στον πληθωρισμό θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει αύξηση στον μισθό 25 ευρώ τον μήνα βελτιώνοντας έτσι και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία», σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η ΕΦΧΕ, εξηγώντας ότι με μία τέτοια διάταξη μπαίνει σε νέες περιπέτειες και η ελληνική κτηνοτροφία και η δημόσια υγεία.

 

Σημειώνει πως μία τέτοια διάταξη θα δημιουργούσε τεράστια πίεση στον κλάδο της κτηνοτροφίας σε ό, τι αφορά στις τιμές, στη γαλακτοβιομηχανία, στον κλάδο των μεταφορών και εν τέλει στις αλυσίδες εμπορικών καταστημάτων. Και, όπως πίσω από τους ΟΤΑ, υπάρχουν άνθρωποι, έτσι υπάρχουν και οικογένειες, που ζουν από την κτηνοτροφία, τη γαλακτοβιομηχανία, τα σούπερ μάρκετ, τα γαλακτοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία κ.ά.

 

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ (673Χ46ΜΠ3Ζ-ΛΥΕ/31-10-2018) η συγκεκριμένη παροχή «δεν θεωρείται παροχή σε είδος και κατά συνέπεια εισόδημα από μισθωτή εργασία». Επομένως, δεν μπορεί να καταργηθεί και να αντικατασταθεί με μια οικονομική παροχή.

 

Η ΕΦΧΕ ζητά, αν η κυβέρνηση θέλει να δώσει πράγματι επίδομα στους εργαζόμενους, να το πράξει ουσιαστικά, ειδάλλως διατηρεί κάθε έννομο δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια, καθώς η εν λόγω διάταξη απειλεί με νέο χτύπημα την ήδη καταταλαιπωρημένη από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, ελληνική κτηνοτροφία.


*Η φυλή αγελάδων Χολστάιν κατάγεται από την Ευρώπη. Η κύρια ιστορική εξέλιξή της έλαβε χώρα σε δύο βόρειες περιοχές της σημερινής Ολλανδίας (The Netherlands), τη Βόρεια Ολλανδία (North Holland) και τη Φρισλανδία (Friesland) όπου επιλέγονταν επί αιώνες με στόχο την υψηλή γαλακτοπαραγωγή.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας, οι αγελάδες στη χώρα μας παράγουν κατά μέσον όρο 8.510 χγρ. γάλακτος σε 305 ημέρες.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue